Raaf 01.03.2007 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam ! Dziś miałem przyjemność obserwować kilkanaście kluczy dzikich gęsi wracających po zimie. Można w związku z tym pokusić się o stwierdzenie ,że już po zimie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atka13 01.03.2007 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 a ja szukam więźby i dachówki - gdzie zamawiałaś jeśli mozna wiedzieć? Dachówkę zamawiałam w Wasz Dach-u Na okna dachowe Velux i inne osprzęty dostałam 20% rabat (bez łaski ) Więźbę zamawiał nasz wykonawca -nie mam pojęcia gdzie pozdrawiam atka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ZZUZAA 01.03.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 a ja szukam więźby i dachówki - gdzie zamawiałaś jeśli mozna wiedzieć? Dachówkę zamawiałam w Wasz Dach-u Na okna dachowe Velux i inne osprzęty dostałam 20% rabat (bez łaski ) Więźbę zamawiał nasz wykonawca -nie mam pojęcia gdzie pozdrawiam atka dzięki, będęmusiała poszperać jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SM 01.03.2007 19:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 Witam chyba zacznę dziennik budowy, bo zima mija i już sprawy budowlane trochę do przodu. Zamówiliśmy bloczki betonowe (bez faktury) za 2,50 szt., ale z transportem. Cement znalazłam za 350 zł tona. Geodeta umówiony. Skrzynka budowlana - rozdzielnia prądu wkopana. Dzisiaj dokonana wpłata. Jutro tel. do elektryka, żeby sprawy załatwiał i praktycznie w przyszłym tygodniu licznik ma być w skrzynce. Szkoda tylko, że za miesiąc marzec będziemy musieli zapłacić abonament za prąd, bo sprawa poszła aż za szybko, ale lepiej tak, niż byśmy potem musieli czekać. Jeszcze jutro faksne PnB i to wszystko z energetyką - jak narazie Skrzynka - rozdzielnia kosztowała nas 250 zł. Pan elektryk weżmie 120 zł, za wypełnienie wniosku i popchnięcie sprawy. Pozdrawiam Sylwia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 01.03.2007 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Marca 2007 No to dobrze że mówisz, w przyszlym tygodniu jade zeby mi wystawili fakturę to napomknę im to i owo Ja miałem dostać dziś pro-formę do płacenia, ale nie dotarła. A w pracy miałem taką jazdę, że nie zadzwoniłem się przypomnieć. No to ja mogę przebić Wasz rabat na Fakro Kupiłam z 26% rabatem i okienka juz mam w domciu ) Co prawda nie w Poznaniu ale dostarczone kurierem 1 klasa:) Wiem, wiem, z allegro, nie? Ja zdecydowałem zapłacić minimalnie drożej, ale przywiozą pod nos, a co najważniejsze w razie "w" (czyt. zwrotu, wymiany, reklamacji) są na miejscu. Miałem przeboje przy zakupie innych drobiazgów na allegro, dlatego zrezygnowałem. A tak wogóle to zapiszę sie do budujacych w 2008. Normalnie mam doła. Te ceny i budowlańcy z zapisami na 2008. Co to za czarnowidztwo!!!??? Żeby mi to było ostatni raz! No! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 02.03.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 No to dobrze że mówisz, w przyszlym tygodniu jade zeby mi wystawili fakturę to napomknę im to i owo Ja miałem dostać dziś pro-formę do płacenia, ale nie dotarła. A w pracy miałem taką jazdę, że nie zadzwoniłem się przypomnieć. No to ja mogę przebić Wasz rabat na Fakro Kupiłam z 26% rabatem i okienka juz mam w domciu ) Co prawda nie w Poznaniu ale dostarczone kurierem 1 klasa:) Wiem, wiem, z allegro, nie? Ja zdecydowałem zapłacić minimalnie drożej, ale przywiozą pod nos, a co najważniejsze w razie "w" (czyt. zwrotu, wymiany, reklamacji) są na miejscu. Miałem przeboje przy zakupie innych drobiazgów na allegro, dlatego zrezygnowałem. A tak wogóle to zapiszę sie do budujacych w 2008. Normalnie mam doła. Te ceny i budowlańcy z zapisami na 2008. Co to za czarnowidztwo!!!??? Żeby mi to było ostatni raz! No! Cześć! Skoro już miałeś przeboje z zakupem na Allegro to wcale się nie dziwię Twojej decyzji co do zakupu towaru w ten sposób ) Pozdrawiam ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 02.03.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 kabietka napisała Najlepszy będzie WC zbite z desek i postawione nad uprzednio wykopaną dziurą w gruncie:O) No i obowiązkowe serduszko na drzwiach ) Taka konstrukcja wyjdzie najtaniej!! Ma to sens w takich warunkach długo w środku nie zabawią Wiesz jak nasz kibelek stoi na działce od 2006r tak ani razu my jako inwestorzy nie musieliśmy z niego korzystać ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 02.03.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 http://www.cosgan.de/images/midi/traurig/a020.gifMarzin dobry człowiek jesteś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kabietka 02.03.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Najlepszy będzie WC zbite z desek i postawione nad uprzednio wykopaną dziurą w gruncie:O) No i obowiązkowe serduszko na drzwiach ) Taka konstrukcja wyjdzie najtaniej!! pewnie że najtaniej - puki nadzór budowlany nie przyjdzie lub inna inspekcja - to przecież gorsze niż tzw dziurawe szambo...!!! są i tacy którzy budują bez PnB - tylko czy o to chodzi... chodziło mi o rozwiązania zgodne z przepisami prawa budowlanego, BHP, ochrony środowiska itp. Pozdrawiam Asia Wiesz jak okiem sięgnać to na budowach stoją takie sławojki zbite z desek i nikt nie wypożycza toj toja bo po prostu szkoda wydawać na nie pieniędzy a i jeszcze może ktoś takowy kibelek ukraść z budowy . Z innej strony przeciez nie będzie z tego korzystała niezliczona ilość ludzi i pozostaiała po sobie niewiadomo ile nieczystości . Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
K74 02.03.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Właśnie przestudiowałam temat WC na budowie - dla tych którzy mają to przed sobą i ekipa tego nie załatwia itp napiszę że najtaniej jak zalazłam to gość z Rokietnicy: 150zł za miesiąc + 50zł za każdorazowe czyszczenie - tel 601091060 Dla porównania: TOI-TOI - 67zł /tydzień w tym serwis co 2 tyg - tel 0-804 204 204 Clipper 8,50zł / dzień w tym serwis co 2 tyg - 0-801 52 52 52 WCSerwis 250zł /miesiąc w tym serwis co 2 tyg - tel 0-801 133 088 zaraz wyjaśniam dlaczego napisałam najtaniej: bo nigdzie indziej nie proponują opcji z serwisem rzadziej niż 2 tyg - albo nie chcą się przyznać - a tutaj płaci się za wynajem a czyszczenie jak potrzebne - podobno budowlańcy i tak rzadko korzystają (z wywiadu u wykonawcy )- więc jak dla mnie to najtaniej no chyba że ktoś ma jakieś tańsze rozwiązanie problemu to chętnie skorzystam Pozdrawiam Asia To ja mam jeszcze tańszą ofertę. INLA WC 90 zł/miesiąc dzierżawa + 60 zł serwis (raz w miesiącu, ale jak nie ma potrzeby, to przyjeżdżają rzadziej). A z wychodkiem drewnianym, to jest tak, że jak masz jakiegoś "życzliwego" sąsiada, to może Ci narobić problemów . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 02.03.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 A tak wogóle to zapiszę sie do budujacych w 2008. Normalnie mam doła. Te ceny i budowlańcy z zapisami na 2008. krys1, no bez jaj że się tak wyrażę ... dawaj do przodu, dacie radę grupa 2008 to już nie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jjsod 02.03.2007 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 To ja mam jeszcze tańszą ofertę. INLA WC 90 zł/miesiąc dzierżawa + 60 zł serwis (raz w miesiącu, ale jak nie ma potrzeby, to przyjeżdżają rzadziej). A z wychodkiem drewnianym, to jest tak, że jak masz jakiegoś "życzliwego" sąsiada, to może Ci narobić problemów . dzięki za poparcie i za namiar zapewne skorzystam pozdrawiam Asia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krys1 02.03.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 grupa 2008 to już nie to samo No właśnie, nie ma takiej drugiej jak ta. Jutro będziemy znów rozmawiać z budowlańcami. Zobaczymy co będzie - albo krok do przodu albo dwa do tyłu. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2007 17:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Może ktos z was zna firma ktora postawi mi dom -stan developerski jeszcze w tym roku? Nie jestem stad więc nawet nie wiem gdzie szukać Orientujecie się może jakie sa ceny za m2? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Altariela 02.03.2007 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Może ktos z was zna firma ktora postawi mi dom -stan developerski jeszcze w tym roku? Nie jestem stad więc nawet nie wiem gdzie szukać Orientujecie się może jakie sa ceny za m2? Jak ja się orientowałam to 1700 - 2500 zł netto za m2. Z firm ktora najczesciej sie przewija na forum to Investdom wypada nienajgorzej (i opinie dobra i ceny przystępne - w dolnych widełkach). Postaram się w przyszlym tygodniu przyslac Ci na priv namiary na kilka firm po których ja łaziłam - zresztą radzę pogooglać, bo ja głównie w internecie wyszukiwałam te firmy (Amade, As-Tech, Bud-Ma, szerokim łukiem omijaj Marcco). Ale czy mają terminy na 2006 to nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.03.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 DziękiGoogluje i parę zapytań wysłałam. Ale to jak randka w ciemno, wolałabym firmy polecane. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acidtea 02.03.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Część z nas będzie musiała się przepisać do grupy 2008 Znaczy, zakończy budowę w następnym roku. Czy też można zmienić nazwę grupy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 02.03.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Marca 2007 Część z nas będzie musiała się przepisać do grupy 2008 Znaczy, zakończy budowę w następnym roku. Czy też można zmienić nazwę grupy? To jest grupa zaczynająca w 2007(jakkolwiek zaczynająca ) , a nie kończąca w 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marzin 03.03.2007 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 To ja muszę zrobić out z grupy, bo rozpocząłem w 2006 roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mice 03.03.2007 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Marca 2007 To ja muszę zrobić out z grupy, bo rozpocząłem w 2006 roku Marzin, to był fallstart więc bez paniki Biada jak się ruszysz z grupy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts