Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Grupa zaczynajacych wiosna 2007 - Wielkopolska

misiak

Recommended Posts

• Odpowiedzi 7,9k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

a ja szukam więźby i dachówki - gdzie zamawiałaś jeśli mozna wiedzieć? :)

Dachówkę zamawiałam w Wasz Dach-u

Na okna dachowe Velux i inne osprzęty dostałam 20% rabat (bez łaski :roll: )

Więźbę zamawiał nasz wykonawca -nie mam pojęcia gdzie :o

pozdrawiam

atka

dzięki, będęmusiała poszperać jeszcze

Witam

chyba zacznę dziennik budowy, bo zima mija i już sprawy budowlane trochę do przodu.

Zamówiliśmy bloczki betonowe (bez faktury) za 2,50 szt., ale z transportem.

Cement znalazłam za 350 zł tona.

Geodeta umówiony.

Skrzynka budowlana - rozdzielnia prądu wkopana. Dzisiaj dokonana wpłata. Jutro tel. do elektryka, żeby sprawy załatwiał i praktycznie w przyszłym tygodniu licznik ma być w skrzynce. Szkoda tylko, że za miesiąc marzec będziemy musieli zapłacić abonament za prąd, bo sprawa poszła aż za szybko, ale lepiej tak, niż byśmy potem musieli czekać. Jeszcze jutro faksne PnB i to wszystko z energetyką - jak narazie :D

Skrzynka - rozdzielnia kosztowała nas 250 zł. Pan elektryk weżmie 120 zł, za wypełnienie wniosku i popchnięcie sprawy.

Pozdrawiam

Sylwia

:o No to dobrze że mówisz, w przyszlym tygodniu jade zeby mi wystawili fakturę to napomknę im to i owo 8)

Ja miałem dostać dziś pro-formę do płacenia, ale nie dotarła. A w pracy miałem taką jazdę, że nie zadzwoniłem się przypomnieć.

No to ja mogę przebić Wasz rabat na Fakro :)

Kupiłam z 26% rabatem i okienka juz mam w domciu :o)

Co prawda nie w Poznaniu ale dostarczone kurierem 1 klasa::o)

Wiem, wiem, z allegro, nie?

Ja zdecydowałem zapłacić minimalnie drożej, ale przywiozą pod nos, a co najważniejsze w razie "w" (czyt. zwrotu, wymiany, reklamacji) są na miejscu. Miałem przeboje przy zakupie innych drobiazgów na allegro, dlatego zrezygnowałem.

A tak wogóle to zapiszę sie do budujacych w 2008. Normalnie mam doła. Te ceny i budowlańcy z zapisami na 2008. :( :( :(

Co to za czarnowidztwo!!!??? :o

Żeby mi to było ostatni raz! No!

:o No to dobrze że mówisz, w przyszlym tygodniu jade zeby mi wystawili fakturę to napomknę im to i owo 8)

Ja miałem dostać dziś pro-formę do płacenia, ale nie dotarła. A w pracy miałem taką jazdę, że nie zadzwoniłem się przypomnieć.

No to ja mogę przebić Wasz rabat na Fakro :)

Kupiłam z 26% rabatem i okienka juz mam w domciu :o)

Co prawda nie w Poznaniu ale dostarczone kurierem 1 klasa::o)

Wiem, wiem, z allegro, nie?

Ja zdecydowałem zapłacić minimalnie drożej, ale przywiozą pod nos, a co najważniejsze w razie "w" (czyt. zwrotu, wymiany, reklamacji) są na miejscu. Miałem przeboje przy zakupie innych drobiazgów na allegro, dlatego zrezygnowałem.

A tak wogóle to zapiszę sie do budujacych w 2008. Normalnie mam doła. Te ceny i budowlańcy z zapisami na 2008. :( :( :(

Co to za czarnowidztwo!!!??? :o

Żeby mi to było ostatni raz! No!

Cześć!

Skoro już miałeś przeboje z zakupem na Allegro to wcale się nie dziwię Twojej decyzji co do zakupu towaru w ten sposób :o)

Pozdrawiam :o)

kabietka napisała

Najlepszy będzie WC zbite z desek i postawione nad uprzednio wykopaną dziurą w gruncie:O)

No i obowiązkowe serduszko na drzwiach :o)

Taka konstrukcja wyjdzie najtaniej!!

Ma to sens w takich warunkach długo w środku nie zabawią :D

Wiesz jak nasz kibelek stoi na działce od 2006r tak ani razu my jako inwestorzy nie musieliśmy z niego korzystać :o)

Najlepszy będzie WC zbite z desek i postawione nad uprzednio wykopaną dziurą w gruncie:O)

No i obowiązkowe serduszko na drzwiach :o)

Taka konstrukcja wyjdzie najtaniej!!

pewnie że najtaniej - puki nadzór budowlany nie przyjdzie lub inna inspekcja - to przecież gorsze niż tzw dziurawe szambo...!!!

są i tacy którzy budują bez PnB - tylko czy o to chodzi...

chodziło mi o rozwiązania zgodne z przepisami prawa budowlanego, BHP, ochrony środowiska itp.

Pozdrawiam

Asia

Wiesz jak okiem sięgnać to na budowach stoją takie sławojki zbite z desek i nikt nie wypożycza toj toja bo po prostu szkoda wydawać na nie pieniędzy a i jeszcze może ktoś takowy kibelek ukraść z budowy .

Z innej strony przeciez nie będzie z tego korzystała niezliczona ilość ludzi i pozostaiała po sobie niewiadomo ile nieczystości . :o

Pozdrawiam :)

Właśnie przestudiowałam temat WC na budowie - dla tych którzy mają to przed sobą i ekipa tego nie załatwia itp napiszę że najtaniej jak zalazłam to gość z Rokietnicy: 150zł za miesiąc + 50zł za każdorazowe czyszczenie - tel 601091060

Dla porównania:

TOI-TOI - 67zł /tydzień w tym serwis co 2 tyg - tel 0-804 204 204

Clipper 8,50zł / dzień w tym serwis co 2 tyg - 0-801 52 52 52

WCSerwis 250zł /miesiąc w tym serwis co 2 tyg - tel 0-801 133 088

zaraz wyjaśniam dlaczego napisałam najtaniej: bo nigdzie indziej nie proponują opcji z serwisem rzadziej niż 2 tyg - albo nie chcą się przyznać - a tutaj płaci się za wynajem a czyszczenie jak potrzebne - podobno budowlańcy i tak rzadko korzystają (z wywiadu u wykonawcy ;) )- więc jak dla mnie to najtaniej

no chyba że ktoś ma jakieś tańsze rozwiązanie problemu to chętnie skorzystam :)

Pozdrawiam

Asia

To ja mam jeszcze tańszą ofertę.

INLA WC 90 zł/miesiąc dzierżawa + 60 zł serwis (raz w miesiącu, ale jak nie ma potrzeby, to przyjeżdżają rzadziej).

A z wychodkiem drewnianym, to jest tak, że jak masz jakiegoś "życzliwego" sąsiada, to może Ci narobić problemów :( .

To ja mam jeszcze tańszą ofertę.

INLA WC 90 zł/miesiąc dzierżawa + 60 zł serwis (raz w miesiącu, ale jak nie ma potrzeby, to przyjeżdżają rzadziej).

A z wychodkiem drewnianym, to jest tak, że jak masz jakiegoś "życzliwego" sąsiada, to może Ci narobić problemów :( .

dzięki za poparcie

i za namiar :) zapewne skorzystam

pozdrawiam

Asia

Może ktos z was zna firma ktora postawi mi dom -stan developerski jeszcze w tym roku? Nie jestem stad więc nawet nie wiem gdzie szukać :cry: Orientujecie się może jakie sa ceny za m2?

Jak ja się orientowałam to 1700 - 2500 zł netto za m2.

Z firm ktora najczesciej sie przewija na forum to Investdom wypada nienajgorzej (i opinie dobra i ceny przystępne - w dolnych widełkach). Postaram się w przyszlym tygodniu przyslac Ci na priv namiary na kilka firm po których ja łaziłam - zresztą radzę pogooglać, bo ja głównie w internecie wyszukiwałam te firmy (Amade, As-Tech, Bud-Ma, szerokim łukiem omijaj Marcco). Ale czy mają terminy na 2006 to nie mam pojęcia :(