kkranz 10.10.2006 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 Jestem osoba niepełnosprawną, poruszam się na wózku. Wśród nowobudowanych budynków znalazłem ofertę mieszkania znajdującego się na parterze i dostosowanego do moich potrzeb. Okazało się, że to mieszkanie znajduje się w budynku o charakterze zabudowy mieszkaniowej wielorodzinnej z usługami, parter ma charakter zabudowy usługowej a pozostałe kondygnacje – mieszkaniowy. W związku z tym, że parter ma charakter usługowy, aby oprócz sklepów itp. mogły znajdować się tam mieszkania, deweloper nazwał je „apartamentami hotelowymi” pod wynajem. I tu moje pytania. Czym pod względem prawnym i formalnym różnią się te „apartamenty hotelowe” od zwykłych mieszkań. Czy kupując je z myślą o zamieszkaniu w nim, a nie wynajmowaniu, nie właduje się na jakąś minę. Podobno przy ich zakupie jest tylko wyższy VAT i tyle. Ale czy utrzymanie tego mieszkania, opłaty i podatki nie będą wyższe. Ma tam powstać wspólnota mieszkaniowa i pytanie czy nie narzuci na nie wyższych opłat z tytułu tego, że na papierze ma ono charakter usługowy. Czy w przyszłości przy zbywaniu tego mieszkania nie będę miał jakiś trudności i wyższych opłat. I czy powinienem się jeszcze o coś martwić. Z góry serdeczne dzięki za pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts