agnieszkakusi 10.10.2006 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 A niech tam, spróbuję...powstała taka grupa z Wielkopolski. Może znajdę na forum osoby, które zaczynają budowę w 2007r z okolic Torunia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.10.2006 08:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Października 2006 no i tak myslałam, że nikogo nie ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 11.10.2006 05:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2006 no cóż w Toruniu chyba ludzie nie zaglądają na forum...bo buduje się dosyć dużo.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 13.10.2006 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Oj tam zaraz nie zaglądają Jest grupa toruńsko-bydgoska.. My jesteśmy już na półmetku budowy ( w Wielkiej Nieszawce) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.10.2006 07:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 tak, tylko w grupie bydgosko-toruńskiej jest tylko Murowaniec... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 13.10.2006 09:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 A gdzie będziecie budować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.10.2006 10:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Października 2006 Kopanino, 2 km za Złotorią. W sumie to właśnie kończymy fundamenty. Ale na ten rok to wszystko. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 12.11.2006 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Oj tam zaraz nie zaglądają Jest grupa toruńsko-bydgoska.. My jesteśmy już na półmetku budowy ( w Wielkiej Nieszawce) a gdzie budujecie bo my tez mamy dzialeczke w wielkiej nieszawce i plan na wiosna 2007 / grudzien 2008 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 12.11.2006 21:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 ooooo...reaktywacja... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patikop 12.11.2006 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 no to ja też się dopiszę.. Działkę w przyszłym tygodniu kupujemy. Projekt był wybrany, ale po konsultacji na forum jakoś tak mój zapał się zmniejszył. Więc poszukiwań ciąg dalszy. Działka w Kopano, więc z Agnieszką będziemy sąsiadkami. I chyba lepiej trafić nie mogłam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.11.2006 22:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2006 Witam Cieszę się, że ktoś zainicjował nową grupkę z naszego miasta. Ja także startuję wiosną. Zaczynam w Małej Nieszawce na granicy z Toruniem. Obecnie na naszej działce gmina właśnie kładzie wodę i kanalizę. Prąd już w skrznce na działce. Gaz będzie późną wiosną - no i czeka komplet dokumentów i papierów w segregatorze. Będę czekał z niecierpliowścią aż zejdą śniegi (jeśli będą ). Obecnie rozmawiam z ekipami - macie może już jakieś doświadczenia z wykowacami - na rynku jest tragicznie. Pozdrawiam Thomass http://www.projekty.murator.pl/projekt?IdProjektu=374&IdKolekcji= Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 13.11.2006 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 O kurczę, grupa się rozkręca. Witam koleżeństwo z Nieszawek (Małej i Wielkiej A my chcemy spędzić Boże Narodzenie już w nowym domu. Tomek, zastanawiam się, czy nie jesteś czasem kolegą mojego męża, bo i imię się zgadza i miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kosiu 13.11.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam Wszystkich! A my kupilismy dzialke po drugiej stronie Wisly w Zlejwsi Malej... Na poczatku przyszlego roku chcielibysmy ruszyc z papierkologia i uzyskac pozwolenie na budowe. Czy jest ktos na forum z tych okolic? Byc moze bedziemy mieli jakies pytania i byloby milo gdybysmy mogli skorzystac z Waszych doswiadczen... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.11.2006 14:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 o jej... cos może z tej grupy wyjdzie ja już jestem troche dalej, bo własnie skończyliśmy fundamenty. Czekamy na wiosnę i zaczynamy stawiać ściany. Z racji sprzedanego mieszkania zaczynam juz kupować materiały. W tym tygodniu ma przyjechać przedstawiciel z Braasa. Zobaczymy jaką cenę mi zaoferuje. No i oczywiście poinformuję wszystkich gdzie co ile kosztuje Pati, dzięki.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.11.2006 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 O kurczę, grupa się rozkręca. Witam koleżeństwo z Nieszawek (Małej i Wielkiej A my chcemy spędzić Boże Narodzenie już w nowym domu. my tez mamy plan na gwiazdke z tym ze 2008 toku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 13.11.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 U mnie patrząc realnie ... to szansze na Wigilię w 2007 w nowym domu raczej niewielkie, ale 22 lipca 2008 mogę obchodzić już hucznie !!! A na serio jeśli ktoś potrzebuje pomocy w papierologii to służę doradztwem i ewentualnymi kontaktami na lokalnym podtoruńskim podwórku. Izawi - może trochę mniej tajemniczo??? A nuż już kiedyś piliśmy razem piwo (lub winko)? Z mężem lub z Tobą. No a chociaż u nas w Nieszawce chociaż po wyborach wojt raczej nam się nie zmieni - gość jest raczej konkretny i wie o co chodzi w samorządzie. Pozdrawiam Thomass Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.11.2006 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 No a chociaż u nas w Nieszawce chociaż po wyborach wojt raczej nam się nie zmieni - gość jest raczej konkretny i wie o co chodzi w samorządzie. potwierdzam jakis czas pracowalem w urzedzie pod jego rzadami dobrze rzadzi choc nie zasze zatrudnia wlasciwych ludzi ale tak to jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.11.2006 20:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 ciekawe jak dużo osób buduje się z okolic Złotorii, Kopanina?? HALLO, jest tu ktoś?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 13.11.2006 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2006 Witam Wszystkich! A my kupilismy dzialke po drugiej stronie Wisly w Zlejwsi Malej... Na poczatku przyszlego roku chcielibysmy ruszyc z papierkologia i uzyskac pozwolenie na budowe. Czy jest ktos na forum z tych okolic? Byc moze bedziemy mieli jakies pytania i byloby milo gdybysmy mogli skorzystac z Waszych doswiadczen... Też tam buduję. Jestem na etapie wykończeniówki. Jak by co to pytaj, może będę coś mógł podpowiedzieć. Proponuję jednak rozważyć ruszenie niezwłocznie z papierami. Kosztuje to co prawda kilka tysięcy, ale skoro tylko ustąpi zima będziecie mogli ruszyć z pracami. Później wszystko okropnie się przeciąga i trudno znaleźć fachowców - począwszy od projektantów po murarzy. Także wczesna wiosna to najlepszy etap na negocjowanie cen w hurtowniach - są wygłodniali po zimie i mają część zapasów. Na Bydgoszcz i Murowaniec nie ma co się obrażać. Można też tam wiele posłuchać i włączyć się do dyskusji. Nie ma chyba co dzielić włosa na czworo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.11.2006 06:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2006 Cemik, ale nikt sie nie obraża załozyłam ten wątek na podobiznę wątka z Wielkopolski. Wiesz trudno w wielu kwetsich np. projektantów, cen hurtowni rozmawiać osobom z np. Złotorii z osobami z Murowańca. To jest odległość i ciężko będzie te rady wykorzystać. Jest jednak wiele ogólnych spraw, które można obgadać wspólnie. Nie uważam, żeby ten wątek był zły. A jeśli się nie przyjmie to umrze śmiercią naturalną, proste. A do wątku bydgosko-toruńskiego też często zaglądam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts