agnieszkakusi 05.02.2008 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nastka, a składaliście wniosek o dofinansowanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.02.2008 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nam oczyszczalnię wycenił facet na około 9 tys., ale dlatego tak drogo, ponieważ musimy robić nasyp, aby zachować odległość od wód gruntowych. Ja już pisałam kilkakrotnie, że dobrze mi się współpracowało z biurem projektowym Afgan. Namiarów nie mam, ale na pewno na Googlach znajdziesz... no właśnie .. u nas woda na 1,15m , dobre warunki do pompy ciepła ale do oczyszczalni to chyba juz nie ..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nastka, a składaliście wniosek o dofinansowanie? No składaliśmy, ale podobno w tym roku nie dofinansowywują już oczyszczalni, mają dofinansowania, ale na inne cele... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 no właśnie .. u nas woda na 1,15m , dobre warunki do pompy ciepła ale do oczyszczalni to chyba juz nie ..... No u nas też na około metrze, ale będziemy mieć nasyp na rozsączenie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.02.2008 07:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 szkoda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.02.2008 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 no właśnie .. u nas woda na 1,15m , dobre warunki do pompy ciepła ale do oczyszczalni to chyba juz nie ..... No u nas też na około metrze, ale będziemy mieć nasyp na rozsączenie. A ile ten nasyp ma być ? nie chce mieć jakiś pagórków na działce .... Co do dofinansowania - tez dostałem odpowiedź że nie. W planach u nas jest kanalizacja i nie mam co liczyć na dofinansowanie do oczyszczalni. Co do dofinansowania do pompy ciepła - nie widzą jeszcze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Nasz nasup będzie miał około 80 cm, no i będzie jakąs tam górką na działce, ale nam to nie przeszkadza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Wczoraj się załamałam Sprawdziłam w necie, że w poniedziałki sąd czynny jest do 18-tej. Szczęśliwa, że mogę coś załatwić bez zwalniania się z pracy pojechałam. Jakież było moje rozczarowanie, gdy stwierdziłam, że kasa nieczynna i nie można kupić znaczków sądowych. A bez znaczków nic się nie załatwi. Kasa czynna codziennie od 8 do 15. Co za bezsens. To po co te inne działy do 18-tej?Tylko w Polsce takie buble można wymyślić... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.02.2008 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 kasa od 8.30 - też się na to nacięłam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 05.02.2008 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Znow zaczynam od nowa - tym razem osobiscie. Wybieram sie do urzedu gminy wypisac wniosek o warunki zabudowy - czy pamietacie te formalnosci ?Dobrze by bylo nie jezdzic po kolka razy nadaremno, bo wiadomo ze czasu nie ma aby go tak marnowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 05.02.2008 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Mnie np. z tego co pamiętam przy ubieganiu się o WZ zaskoczyło, że gmina chce takich szczegółowych informacji (np. o projekcie domu). Później okazało się, że można tam wpisać np. oczyszczalnia lub szambo i wtedy dopuszczą w WZ prawdopodobnie obie możliwości. Ja nie miałam jeszcze na etapie kupowania działki wybranego konkretnego projektu i było to dosyć trudne... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.02.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 My WZ-tkę odziedziczyliśmy po poprzednim właścicielu działki . Tak więc szukając projektu musieliśmy dopasować go do WZ , ale nie było to zbyt problematyczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUMIK 05.02.2008 18:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 z tego co pamiętam u mnie tzn. gm łubianka trzeba było mieć info na temat wodociągu i ścieków, zaśw. (niekoniecznie warunki) z Energa'i, wypis i wyrys ze starostwa, i oczywiście ogólnie okreslone info na temat projektu (wys w kalenicy ilo spadowy dach, ile pięter, podpwniczenie, szerokość elewacji frontowej ). Nie miałem problemu z linia zabudowy bo obok były domy. To chyba wszystko. Ale projektu domu im nie zawoziłem, tylko ogólne info, zresztą podane na wyrost, jak się wydadzą to zawsze wtedy jest mozliwość na inny projekt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUMIK 05.02.2008 18:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 no właśnie .. u nas woda na 1,15m , dobre warunki do pompy ciepła ale do oczyszczalni to chyba juz nie ..... No u nas też na około metrze, ale będziemy mieć nasyp na rozsączenie. Ja też myślę nad Pompą Ciepla, czy robiles odwierty na dzialce, jak tak to poprosze o kontakt na speca od ekspertyz. jesli mozesz to prosilbym rowniez o kontakt do plotow, to nie temat na juz ale kto pyta nie bladzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 05.02.2008 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Badania geologiczne robiłem sobie na własne potrzeby przed zakupem działki. Chciałem wiedzieć czy nie ładuję się na jakąś minę Przy okazji dostałem opracowanie co mam tam pod ziemią . Namiary przesyłam na PW. Rozesłałem wczoraj zapytanie do ok. 10 firm zajmujących się pompami ciepła. Jak na razie odezwał się tylko ktoś z Cieplodomu - pompy NIBE. Przy szybkiej wycenie wyszło mu ok 65 tys za kompletną instalację pompy ciepła + instalacja ogrzewania w całym domu (podlogowki co 7,5cm) + kanalizacja i wszystkie sprawy wodociągowe. Kolektory pionowe , także nie byłoby potrzeby kopania całej działki . Czekam na dalsze wyceny . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.02.2008 19:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 No to prawie prawie. Toruńska to jest pierwsza ulica w prawo za osiedlem Budlexu. Moja działka mieści się jakieś 800 m od Olsztyńskiej . no to w tej chwili mamy dom jakies 2km od Waszej dzialki uwazaj na ekipy nierobow z budynkow socjalnych - mialem juz propozycje zakupow materialow i narzedzi budowlanych w okazyjnych cenach przez wyrostkow tam zamieszkujacych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LUMIK 05.02.2008 20:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2008 Badania geologiczne robiłem sobie na własne potrzeby przed zakupem działki. Chciałem wiedzieć czy nie ładuję się na jakąś minę Przy okazji dostałem opracowanie co mam tam pod ziemią . Namiary przesyłam na PW. Rozesłałem wczoraj zapytanie do ok. 10 firm zajmujących się pompami ciepła. Jak na razie odezwał się tylko ktoś z Cieplodomu - pompy NIBE. Przy szybkiej wycenie wyszło mu ok 65 tys za kompletną instalację pompy ciepła + instalacja ogrzewania w całym domu (podlogowki co 7,5cm) + kanalizacja i wszystkie sprawy wodociągowe. Kolektory pionowe , także nie byłoby potrzeby kopania całej działki . Czekam na dalsze wyceny . Ja mam dużą działkę, więc pewnie pociągne powierzchniowe kolektory, niby tańsze. Ja mam wycene z Zibkoru. dom om 140 m2 pompa alpha innotech + kolektor poziomy 350 m2 - materiał i robocizny 39tyś netto + instalacja c.o. (podłogówka ok. 40m2 reszta grzejniki) - materiał + robocizna ok.14tyś netto jak bedziesz miał wyceny z innych firm to daj znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.02.2008 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 nasze majstry dzis braly blache do giecia na obrobki dachowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.02.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Piotrulex a na jaka dachowke sie w koncu zdecydowales?Ja jade w sobote chyba na rekonesans po hurtowniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.02.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Lutego 2008 Piotrulex a na jaka dachowke sie w koncu zdecydowales? Ja jade w sobote chyba na rekonesans po hurtowniach ceramiczna koramic L15 angobowana brazowa (stosunkowo jasna) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts