Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Nie, jeszcze nie. Może w piątek tam podjedziemy. Trochę ostatnio nam czasu brakuje na wszystko - a na budowę trzeba niestety jeszcze zarobić :roll: 8)

W tym tygodniu kupiliśmy styropian, to teraz nastepny zakup to chyba będzie kocioł. Cały czas wertuję forum i zastanawiam się jaki wybrać. Muszę jeszcze porozmawiać z naszym instalatorem (zdecydowaliśmy się na lokalną (czytaj chełmżyńską :D ) firmę. Mieliśmy namiary na pana z Torunia, który ze znacznymi zniżkami kupuje w Euroinstalu ale niestety wyjeżdża i nie będzie mógł robić instalacji w naszym domu. Ale kociołek tak na 90% będziemy kupować w Euroinstalu - tylko jeszcze nie wiem jaki. Muszę jeszcze popytać tam o inne piece niż Viessman (troszkę tańsze :roll: ).

A może ty jesteś w stanie załatwić mi lepszy rabacik w Euroinstalu? :wink: :lol:

nastepny zakup to chyba będzie kocioł. quote]

chcialibysmy byc juz na etapie wyboru pieca :)

piszcie, piszcie

adrsy i ceny to pozniej juz sie pytac nie bede musial tylko posta odkopie

nam juz stal na dzialke przywoezli i mam nadzieje ze nie rozkradna przez najblizszy miesiac jak wiele sie dziac jeszcze nie bedzie

Nie, jeszcze nie. Może w piątek tam podjedziemy. Trochę ostatnio nam czasu brakuje na wszystko - a na budowę trzeba niestety jeszcze zarobić :roll: 8)

W tym tygodniu kupiliśmy styropian, to teraz nastepny zakup to chyba będzie kocioł. Cały czas wertuję forum i zastanawiam się jaki wybrać. Muszę jeszcze porozmawiać z naszym instalatorem (zdecydowaliśmy się na lokalną (czytaj chełmżyńską :D ) firmę. Mieliśmy namiary na pana z Torunia, który ze znacznymi zniżkami kupuje w Euroinstalu ale niestety wyjeżdża i nie będzie mógł robić instalacji w naszym domu. Ale kociołek tak na 90% będziemy kupować w Euroinstalu - tylko jeszcze nie wiem jaki. Muszę jeszcze popytać tam o inne piece niż Viessman (troszkę tańsze :roll: ).

A może ty jesteś w stanie załatwić mi lepszy rabacik w Euroinstalu? :wink: :lol:

Ja u siebie instalowałem węglowy. Hydraulik mówił, że wielu ludzi zmienia teraz gazowe na miałowe. Nawet ci, u których instalował całkiem niedawno. Podobno można teraz kupić całkiem niezły kocioł z takiego właśnie demontażu. Mi przynajmniej taki oferował, ale jak mówiłem zostałem przy węglu.

Asiula napisz mi szczegóły tego pieca i jego cenę jaką Ci zaproponowali. Zadzwonię jutro i sprawdzę za ile można go kupić..

Aga - rozmawiałam tam o piecu Vitopend 100 typ WH1B (rzucili nam cenę ok 5 tys.). Ale jutro chcę tam jeszcze podjechać i zapytać jeszcze o inne kotły. Napiszę ci potem na priv - ok?

Witam wszystkich,

My z żoną znaleźliśmy nasze nowe miejsce w Złejwsi Małej.

Mamy projekt kupiony i adaptujemy go właśnie w Bydgoskim biurze Spektrum (niestety właśnie dziś sie dowiedziałem że mają ostatnio poślizgi :-) ze względu na nawał pracy )

Witam sąsiadów z ul. Honorowych dawców krwi - działka 19-3 i 19-4.

Planujemy stan surowy otwarty na koniec roku - ale co z tego wyjdzie to niewiem.

Na sąsiedniej działce już stoją fundamenty - jestem ciekaw sąsiadów zza płota. :D

Witam sasiadow ze Zlejwsi Malej!

My bedziemy budowac na dzialce 19/16 :D

Obecnie jestesmy w fazie zalatwiania pozwolenia na budowe...

A ja czekam na WZ - okolice Topolowej w Złejwsi Małej.

Kupowałeś już jakieś materiały? Czy w hurtowniach z Złejwsi też są takie długie terminy oczekiwania na materiały?

Jeszcze nie sprawdzalem...

Mam nadzieje, iz nie bedzie tak strasznie i ze przetrzymuja na jakis czas material na swoim placu...

szczerze?

jak ta sie pytalem o to w 3 hurtowniach to nigrzie nie chca trzymac

nbawet w jednej gdzie mam kolege - maja tak zawalone place tym co klienci trzymaja od zeszlego roku, ze nic nie chca trzymac bo Szefostwo nie pozwala

Sprzedane i w ciagu 2-3 dni wywiezione

Witam sasiadow ze Zlejwsi Malej!

My bedziemy budowac na dzialce 19/16 :D

Obecnie jestesmy w fazie zalatwiania pozwolenia na budowe...

Czy to na drodze przy Waszej działce leży gruz?

Gmina wam utwardza drogę, czy własnym sumptem?

Jeśli gmina to jak ich do tego zachęciliście? :-)

:D

Szczerze mowiac nie wiem, kto tam zrzucil gruz... Po prostu ktoregos dnia tam juz lezal i tyle...

Na jakim etape jestescie? Kiedy zaczynacie prace ziemne?

Jestem na etapie adaptacji liczę, że dostanę pozwolenie na budowę najpóźniej na początku lipca.

Podchodze do tego realinie/pesymistycznie - w najlepszym przypadku połowa maja :D