Ola i Krzysiek 02.04.2008 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja do salonu chcę parkiet, a do pozostałych pokoi panele. Ceny paneli nie są takie straszne, ale trzeba dokupić jeszcze te rózne rzeczy towarzyszące i to kosztuje pewnie drugie tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.04.2008 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 SCHODY DREWNIANE WYCENA 1 material - buk cos tam ciemniejszego egzotycznego +20% z parteru na poddasze bez spocznika i podstopni + balustrada drewniano-stalowa. z montazem, listwami przysciennymi i wszystkim co jest potrzebne. kawalek poreczy przy scianie na 6 stopni z parteru do nizej polozonego wiatrolapu. jest tez z 1m balustrady na poddaszu przy podescie 7600zł spocznik ponad 3m kw. - 3000zł termin realizacji - wrzesien 2008 czekam jeszcze na druga wycene Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 02.04.2008 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja mam zamiar kupic panele Classen na Mazwieckiej (http://www.ruckzuck.pl ) maja tam w cenie producenta i mozna zamowic u nich montaz i jesli masz powyzej 15 m2 to za montaz 1zl (doslownie jeden zloty!) za metr2 i 3 zl za metr listowowania. Podklad pod panele ok 10 zl za m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.04.2008 09:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja mam zamiar kupic panele Classen na Mazwieckiej (http://www.ruckzuck.pl ) maja tam w cenie producenta i mozna zamowic u nich montaz kuzyn pracuje w komforcie i tez kazal nam kupic classena tylko w kuchni mamy krono gdyz nic innego nam nie podobalo kolorystycznie i nie mialo AC4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 02.04.2008 10:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No my wybralismy Dab Alaska AC4 taki nam sie spodobal i bedzie nam pasowal ale pare razy zmienialismy koncepcje W KOMFORCIE bylem ale tam malo mieli do obejrzenia Classen a na Mazowieckiej duza gama gdzie mozna porownac w realu a nie z folderu. Wiem ze Classen maja po dobrej cenie w hurtowni VOX na ul Bema ale tam nie bylem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.04.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 SCHODY DREWNIANE WYCENA 1 material - buk cos tam ciemniejszego egzotycznego +20% z parteru na poddasze bez spocznika i podstopni + balustrada drewniano-stalowa. z montazem, listwami przysciennymi i wszystkim co jest potrzebne. kawalek poreczy przy scianie na 6 stopni z parteru do nizej polozonego wiatrolapu. jest tez z 1m balustrady na poddaszu przy podescie 7600zł spocznik ponad 3m kw. - 3000zł termin realizacji - wrzesien 2008 czekam jeszcze na druga wycene No tak jak sie spodziewałam, że dycha pęknie Chociaż w duchu liczyłam, że może mniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.04.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Ja do salonu chcę parkiet, a do pozostałych pokoi panele. Ceny paneli nie są takie straszne, ale trzeba dokupić jeszcze te rózne rzeczy towarzyszące i to kosztuje pewnie drugie tyle Ola, do parkietu też dodatki kosztują drugie tyle: lakier listwy, podkład, a do tego położenie drogie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.04.2008 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 No tak jak sie spodziewałam, że dycha pęknie Chociaż w duchu liczyłam, że może mniej jo tysz w duchu liczylem tak czy inaczej spocznik i gorny podest robimy w takich samych panelach kontrastujacych ze schodami a firma od schodow ma to ladnie obrobic i wykonczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.04.2008 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 Właśnie wróciłam z budowy. Zdechła jestem jak nie wiem co, pot tu i tam spływa Przyjmowalam styro na posadzki, a że męża nie było to sama dygałam z tymi pakami do garażu 40 paczek było, przy ostatniej to już prawie na kolanach szłam. Taka słabiutka istotka ze mnie Ale swoją drogą niezła to siłownia była Na rok mi wystarczy, nie muszę juz nigdzie chodzić na siłownię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 02.04.2008 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2008 ło matko kobito nie przemeczaj się tak, co my mamy za los zz tymi budowami jakieś winko Ci się nalezy od męża do nas dziś weszli na budowe NARESZCIE po 1,5 tyg ściemniania. Tak jakby przyszło komuś do głowy zamawiać kabinę u góry w serwitorze - STANOWCZO ODRADZAM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.04.2008 06:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Renata, dlaczego nie wpadłaś na kawę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.04.2008 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 Agnieszka, proponuję zmienić nazwę naszego wątku na rozpoczynających 2007 i 2008 bo nam się nieaktualnie zaczyna robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 03.04.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 W temacie dzieci... Czy ktoś z Was ma dzieci chodzące do przedszkola? I czy po wyprawadzce do innej podtoruńskiej gminy były jakieś kłopoty z dofinansowaniem pobytu dziecka w przedszkolu?. Każde dziecko jest dofinansowywane przez gminę na terenie której jest zameldowane. Kłopot (podobno) zaczyna się kiedy dziecko mieszka poza gminą Torun a chodzi do przedszkola w Toruniu. Gmina Toruń nie chce takich dzieci dofinansowywać a gmina w któej dziecko mieszka może nie zdecydować się na przekazywanie środków na dziecko do Torunia. I tą część muszą pokryć rodzice. Mieliście takie przypadki? Wiecie coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.04.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 W temacie dzieci... Czy ktoś z Was ma dzieci chodzące do przedszkola? I czy po wyprawadzce do innej podtoruńskiej gminy były jakieś kłopoty z dofinansowaniem pobytu dziecka w przedszkolu?. Każde dziecko jest dofinansowywane przez gminę na terenie której jest zameldowane. Kłopot (podobno) zaczyna się kiedy dziecko mieszka poza gminą Torun a chodzi do przedszkola w Toruniu. Gmina Toruń nie chce takich dzieci dofinansowywać a gmina w któej dziecko mieszka może nie zdecydować się na przekazywanie środków na dziecko do Torunia. I tą część muszą pokryć rodzice. Mieliście takie przypadki? Wiecie coś? Aaaa słyszałyśmy, nawet o tym ostatnio rozmawiałyśmy Wszyscy siedzą cicho, nikt nic nie wie. Albo wie i nic nie mówi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.04.2008 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 przeprowadzając się poza Toruń dobrze jak dziecko jest zameldowane w Toruniu (np. u dziadków) inaczej do przedszkola nie przyjmą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 03.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 W temacie dzieci... Czy ktoś z Was ma dzieci chodzące do przedszkola? I czy po wyprawadzce do innej podtoruńskiej gminy były jakieś kłopoty z dofinansowaniem pobytu dziecka w przedszkolu?. Każde dziecko jest dofinansowywane przez gminę na terenie której jest zameldowane. Kłopot (podobno) zaczyna się kiedy dziecko mieszka poza gminą Torun a chodzi do przedszkola w Toruniu. Gmina Toruń nie chce takich dzieci dofinansowywać a gmina w któej dziecko mieszka może nie zdecydować się na przekazywanie środków na dziecko do Torunia. I tą część muszą pokryć rodzice. Mieliście takie przypadki? Wiecie coś? Aaaa słyszałyśmy, nawet o tym ostatnio rozmawiałyśmy Wszyscy siedzą cicho, nikt nic nie wie. Albo wie i nic nie mówi No właśnie. A mnie tu straszą w moim przedszkolu. A raczej przedszkolu synka. Usiłuję się coś dowiedzieć w swojej "nowej" gminie ale ciężko się tam dodzwonić. Napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 03.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 W temacie dzieci... Czy ktoś z Was ma dzieci chodzące do przedszkola? I czy po wyprawadzce do innej podtoruńskiej gminy były jakieś kłopoty z dofinansowaniem pobytu dziecka w przedszkolu?. Każde dziecko jest dofinansowywane przez gminę na terenie której jest zameldowane. Kłopot (podobno) zaczyna się kiedy dziecko mieszka poza gminą Torun a chodzi do przedszkola w Toruniu. Gmina Toruń nie chce takich dzieci dofinansowywać a gmina w któej dziecko mieszka może nie zdecydować się na przekazywanie środków na dziecko do Torunia. I tą część muszą pokryć rodzice. Mieliście takie przypadki? Wiecie coś? Aaaa słyszałyśmy, nawet o tym ostatnio rozmawiałyśmy Wszyscy siedzą cicho, nikt nic nie wie. Albo wie i nic nie mówi No właśnie. A mnie tu straszą w moim przedszkolu. A raczej przedszkolu synka. Usiłuję się coś dowiedzieć w swojej "nowej" gminie ale ciężko się tam dodzwonić. Napiszę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 03.04.2008 09:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 a jak już do przedszkola chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.04.2008 09:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 zależy do jakiego....w przedszkolach nie aktualizują danych adresowych co roku. Chyba, że ktoś samemu poda taką zmianę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 03.04.2008 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Kwietnia 2008 W temacie dzieci... Przy przedszkolach publicznych - Należy złożyc w "nowej" gminie prośbę o przekazanie środków pieniężnych na konkretne dziecko w konkretnym toruńskim przedszkolu i nie powinno byc problemów - jak powiedziała Miła Pani z Urzedu Miasta. "Nie powinno" nie oznacza "nie będzie", ale to sprawdzę jutro w swojej nowej gminie. Oczywiście sposobem jest zameldowanie dziecka w Toruniu, u babci, cioci itd.., albo "nieprzyznawanie się " do zmiany miejsca zamieszkania. Drugi przypadek odpada bo Dyrektorzy przedszkoli publicznych sprawdzają kwoty dofiansowań z urzędu gminy i jak się coś nie zgadza zaczynają szukać przyczyn. A meldować swoje dziecko u kogoś innego jakoś tak głupio . Choć jesli trzeba będzie..... A to Polska właśnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts