maya04 14.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 fajnie że się odezwałaś Jeny kto cie tak ukochał z tą ziemią? masz jakieś wejścia? Dawaj dawaj te zdjęcia Ano, mialam mozliwosc zalatwienia 100 ton ziemi tylko po kosztach transportu. I cale szczescie, bo inaczej poszla bym z torbami. A tak moj ogrod ma szanse zaczac niedlugo jakos wygladac. Wnetrze domu zostawiam sobie na jesien i zime, a teraz ruszam w zielen. Moze masz ochote na herbatke - meliska czeka . Jesli dobrze rozumiem masz w lazience alabastrino - juz Ci zazdroszcze. Ja za pozno je zobaczylam. ale Ci zazdroszcze tej ziemi na meliske wproszę sie i owszem,ale tym razem musze pędzic otworzyć hydrualikom bo mają m i podnieść te nieszczęśne geberity. Tak w lazience mam alabastrino - i zapraszam do zobaczenia na żywo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 14.04.2008 11:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Wiesz, my z Jaskiem jestesmy w blokach startowych. Powiedz kiedy mozemy przyjechac i jak trafic, a bedziemy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 14.04.2008 13:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Ziemia ziemia.... Czy brał ktoś z Was ziemię z oczyszczalni, albo coś o niej słyszał. Jakoś tak dziwnie nawieźć sobie ziemię z oczyszczalni, ale jest z kolei tańsza. Podpowiedzcie coś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 14.04.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 No my będziemy brać, ale jeszcze nie wiem kiedy i za ile Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 14.04.2008 18:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2008 Cena to 320 zł za wywrotkę - w porównaniu do 430 zł za ziemie"po Sharp-ie" Podobno na ziemi z oczyszczalni przez 2-3 lata nie można sadzić nic co będzie spożywane przez człowieka Przy okazji: sprzedam stemple : sztuk 60, albo coś koło tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 15.04.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Wiesz, my z Jaskiem jestesmy w blokach startowych. Powiedz kiedy mozemy przyjechac i jak trafic, a bedziemy. to super!!! będziemy w kontakcie - ajk będę jechała to zajadę po Was bo wytłumaczyc ciężko będzie luknij na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.04.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 wczoraj kupilismy kafle na posadzke we wiatrolapie, na 6 schodow oraz podest parteru - razem z 20 metrow. niestety w obi gdyz gdzie indziej nic co by sie nam podobalo nie mialo odpowiedniej ceny jakis gres szkliwiony za 30 zeta - lekki pomazany braz, do tego ciemno brazowa fuga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 15.04.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ziemia ziemia.... Czy brał ktoś z Was ziemię z oczyszczalni, albo coś o niej słyszał. Jakoś tak dziwnie nawieźć sobie ziemię z oczyszczalni, ale jest z kolei tańsza. Podpowiedzcie coś Pod trawke, krzaczki i kwiatki ziemia super ale jezeli chcecie sadzic warzywka to juz nie polecam. Kilka lat temu pisalam prace magisterska na temat tej wlasnie ziemi i robilam badania. Ale moze teraz jej jakosc jest juz lepsza. Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 15.04.2008 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ziemia ziemia.... Czy brał ktoś z Was ziemię z oczyszczalni, albo coś o niej słyszał. Jakoś tak dziwnie nawieźć sobie ziemię z oczyszczalni, ale jest z kolei tańsza. Podpowiedzcie coś Pod trawke, krzaczki i kwiatki ziemia super ale jezeli chcecie sadzic warzywka to juz nie polecam. Kilka lat temu pisalam prace magisterska na temat tej wlasnie ziemi i robilam badania. Ale moze teraz jej jakosc jest juz lepsza. Pozdrawiam Renata Niestety z tego co wiem, to jakosc nadal pozostawia wiele do zyczenia. Sami bylismy bardzo na nia napaleni, bo tania i na miejscu. Ale od znajomych zwiazanych z oczyszczalnia dowiedzielismy sie jak poprzekraczane sa tam normy metali ciezkich. Podobno lepiej szukac ziemi w gminnych oczyszczalniach - z tego co wiem gratis mozna dostac ziemie w oczyszczalni w Wlotnikach Kujawskich, trzeba sobie tylko zorganizowac transport. Bardzo mily Pan deklarowal nawet mozliwosc zarezerwowania ziemi i przypilnowania, zeby nikt jej nie zabral. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.04.2008 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 ja wlasnie wrocilem z budowy do biura. majster kladzie kafle na kilku schodach i podestach z wiatrolapu na parter drzwi z polskone przyjada do nas za kilka dni i montujemy wiekszosc zaraz po panelach ktore maja ukladac w najblizszy poniedzialek od poniedzialku co najmniej do srody/czwartku odpadam niestety z gry budowlanej gdyz musze jechac na targi z branzy zawodowo-zarobkowej ten weekend rowniez zapowiada sie pracowicie trzeba wszystko przygotowac pod montaz schodow drewnianych, paneli i malowac, malowac, malowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 15.04.2008 11:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Czy ktos z Was wie, gdzie mozna wypozyczyc glebogryzarke, koniecznie spalinowa, bo elektryczna u nas padnie po 5 minutach. Moze byc sama glebogryzarka, moze byc z operatorem. PILNE jak diabli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 15.04.2008 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Ziemia ziemia.... Czy brał ktoś z Was ziemię z oczyszczalni, albo coś o niej słyszał. Jakoś tak dziwnie nawieźć sobie ziemię z oczyszczalni, ale jest z kolei tańsza. Podpowiedzcie coś Pod trawke, krzaczki i kwiatki ziemia super ale jezeli chcecie sadzic warzywka to juz nie polecam. Kilka lat temu pisalam prace magisterska na temat tej wlasnie ziemi i robilam badania. Ale moze teraz jej jakosc jest juz lepsza. Pozdrawiam Renata Niestety z tego co wiem, to jakosc nadal pozostawia wiele do zyczenia. Sami bylismy bardzo na nia napaleni, bo tania i na miejscu. Ale od znajomych zwiazanych z oczyszczalnia dowiedzielismy sie jak poprzekraczane sa tam normy metali ciezkich. Podobno lepiej szukac ziemi w gminnych oczyszczalniach - z tego co wiem gratis mozna dostac ziemie w oczyszczalni w Wlotnikach Kujawskich, trzeba sobie tylko zorganizowac transport. Bardzo mily Pan deklarowal nawet mozliwosc zarezerwowania ziemi i przypilnowania, zeby nikt jej nie zabral. Dziękuję za odowiedzi. Już sobie odpuściłem ziemię z oczyszczalni. Znalazłem inną - normalną i dziś pierwsza "łódka" wpłynie z 30 tonami ziemi na działkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.04.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 a nam w piatek przywioza lodowe i plyte gazowa zamowiona w necie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 15.04.2008 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 Skąd ta cena 430 zł za wywrotkę ziemii po "Sharpie" ??? Zatrzymałem kolesia na drodze co tą ziemię gdzieś tam wywoził, pogadałem i mi przez 3 dni przywiózł 10 wywrotek po 120 zeta.Miałem do niego komórkę ale już skasowałem, szkoda...Ale polecam, najlepiej dogadać się z kierowcami tych wywrotek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.04.2008 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 No, a podobno znowu mają coś budować w Łysomicach, więc może ja też się załapię - będę pewnie się rozglądać jesienią... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.04.2008 12:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 ..... polecam, najlepiej dogadać się z kierowcami tych wywrotek. pewnie "sharp" mu placi za to ze wywiozie a "Ty" zaplacisz, ze przywiezie wiec tak jakby maja 2 razy placone za to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.04.2008 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 pewnie "sharp" mu placi za to ze wywiozie a "Ty" zaplacisz, ze przywiezie wiec tak jakby maja 2 razy placone za to samo Niby masz rację, ale w rezultacie ja płacę 100 ileś tam za ziemię, a nie 300 ileś. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.04.2008 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2008 pewnie "sharp" mu placi za to ze wywiozie a "Ty" zaplacisz, ze przywiezie wiec tak jakby maja 2 razy placone za to samo Niby masz rację, ale w rezultacie ja płacę 100 ileś tam za ziemię, a nie 300 ileś. nie niby tylko mam racje tylko, ze to bardzo dobrze to ze tak myslicie jest dla mnie oczywiste a takie rozmowy z kierowcami ekonomicznie uzasadnione bo: 1. nikt na tym nie traci a to najwazniejsze 2. kierowca wiecej zarabia 3. Ty zaoszczedzasz skoro wszyscy sa zadowoleni to oby tak dalej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 16.04.2008 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Nie spac Dzis okolo 10.00 mam dokladny pomiar schodow bo termin montazu 28 kwietnia i zakonczenie najpozniej 30 kwietnia W piatek, sobote i niedziele ostro bedziemy z zona na budowie zasuwac co by dac rade na weekend majowy kilka osob ugoscic gdyz nasza mala dzis konczy 2 latka i wtedy robimy takie male urodzinki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia11 16.04.2008 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2008 Witam,Od czasu do czasu czytuje wasze forum, nie uczestnicze w nim aktywnie tylko i wylacznie dlatego, ze buduje sie na odleglosc(mieszkam za granica)- niestety....Jestem teraz na etapie wykonczeniowki, a w czerwcu bede musiala zamawiac kuchnie- no i tu zaczynaja sie schody!Poniewaz nie mieszkam na miejscu w Toruniu-jeszcze! to nie za bardzo orientuje sie gdzie warto zamawiac kuchnie na wymiar , zeby bylo ladnie , solidnie i w miere tanio.W gre wchodzic beda takze 4 szafy do sypialni i wiatrolapu, moze w systemie komandor lub temu podobne.Wiedzac, ze macie juz doswiadczenie i jestescie tam na miejscu , prosze Was o pomoc.Pozdrawiam WaszystkichKlaudia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts