Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witaj Piotrulex.

Śledzę ten wątek, bo mamy zamiar również budować się w tym roku, w Wielkiej Nieszawce - jesteśmy na etapie papierologii.

Chciałabym Cię spytać gdzie zaopatrywałeś się w pręty metalowe do strzemion i ile kosztują.

Pozdrowienia dla całej Grupy Toruńskiej. :)

zaopatrywalem sie w mat-budzie z rozgartach jeszcze wtedy w miare dobrych cenach

handlowiec Adam Przekwas

0-603 344-544

gdzie w wielkiej nieszawce bedziecie sie budowac?

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Piotrulex - dzięki za info.

Nasza działka znajduje się przy ul.Toruńskiej, przy jednym z ostatnich zakrętów, obok domu Korzybskich :roll: :evil:

Dziwny wybór, prawda?

Ale odgrodzimy się zielenią :D

Tam jest tylko dom mieszkalny i stolarnia.

A gdzie jest Twoja działeczka?

Pozdrowienia

moja dzialeczka jest z 1,5km blizej Torunia z 400m od urzedu gminy na osiedlu domkow jednorodzinnych. jadac do ciebie za urzedem gminy skrecasz w lewo w ul. piekna i pod koniec tej uliczki pod numerem 16 sa zaawansowane prace ziemne :)

nie daleko Ciebie wprowadzali sie przed swietami forumowicze o loginie Izawi. kawalek dalej tez po prawej stronie kolo drogi na cmentarz menonitow.

bezposrednio z korzybskimi graniczy chyba tylko 1 dom.

kiedy kupowaliscie dzialke i jaka cena bo znajomy szuka?

a propos korzybscy tam mieli w planie krematorium swego czasu :o

Kupowaliśmu rok temu. Działka ma ok.1971 m2 - 30 tys.

Jadąc od Torunia - po prawej stronie przy ul.Toruńskiej jest tablica "sprzedam działkę". Szczegółów nie znam.

Odnośnie krematorium - nie mogą i nie dostaną zgody. Tak powiadają w Urzędzie. poza tym niedaleko ma powstać Akwapark, czyli centrum rekreacji, to byłaby niezła sprzeczność interesów.

Kupowaliśmu rok temu. Działka ma ok.1971 m2 - 30 tys.

Jadąc od Torunia - po prawej stronie przy ul.Toruńskiej jest tablica "sprzedam działkę". Szczegółów nie znam.

duza dzialka i smieszna cena - nawet jak na zeszly rok

to pewnie z powodu lokalizacji

jak tam z wodami gruntowymi?

ps. ja mam niedaleko niewielka chodowle swinek lecz sa juz sluchy od dluzszego czasu, ze ma sie wyniesc w inne miejsce ....

Co do krematorium, to zgody nie ma i nie będzie - stanowisko Urzędu.

Poza tym niedaleko ma powstać Akwapark, centrum rekreacji, więc byłaby to sprzeczność interesów.

ten aquapark ma powstac dokladnie na przeciwko osiedla na ktorym sie buduje :D

wiec jesli wiesz gdzie ma powstac park to wiesz gdzie mam dzialeczke o powierzchni 459 metrow - Boze ile koszenia trawy bedzie 8)

Działka ma kształt trójkąta, może dlatego taka tania, no i sąsiedztwo nie bez wpływu na cenę.

Co do wód gruntowwych, to nie robiliśmy odwiertów, ale woda tam nigdy nie stała - obserwowalismy o różnych porach roku i przy zmiennych warunkach pogodowych. Nawet rów, który ciągnie się wzdłuż jednego boku działki jest suchuteńki.

Działka ma kształt trójkąta, może dlatego taka tania, no i sąsiedztwo nie bez wpływu na cenę.

Co do wód gruntowwych, to nie robiliśmy odwiertów, ale woda tam nigdy nie stała - obserwowalismy o różnych porach roku i przy zmiennych warunkach pogodowych. Nawet rów, który ciągnie się wzdłuż jednego boku działki jest suchuteńki.

nasza dzialka mala, piwnica byla wiec koniecznoscia. ponad 2 metry pod ziemia mielismy jeszcze sucho

tak samo jak marzylem o pokoju na poddaszu nie koniecznie z oknem dachowym tak samo marze o saunie w piwnicy :) i kawalku miejsca w garazu do majsterkowania

moze to dziwnie lecz wizulanie podobaja mi sie domy z 10-12% spadkiem do podziemnego garazu :lol:

Do zyczen oczywiscie sie przylaczamy i zarazem dziekujemy :))

Napiszcie prosze jak to u was wygladalo z betonem z gruchy

Potrzebujemy B15 okolo 20 metrow na fundamenty

Jaka cena netto/brutto, kiedy, termin oczekiwania, czy transpor w cenie, jak z pompa, jaka dlugosc ramienia pompy i co tam jeszcze

Witam na chwilkę, bo mieszkamy już w Nieszawce i nie mamy jeszcze internetu.Borówka, przechodzę kolo Twojej działki w drodze na zakupy. Mieszkamy dalej, na ulicy Mennonitów :x :x :x Chałupa z zielonym dachem. Może nas kiedyś odwiedzisz :D

to Wy do najblizszego sklepu macie z 1,5km :o

jesli to jest tzw. wiejski to na jego zapleczu jest osiedle gdzie zaczynamy sie wlasnie budowac. skrecasz w zielona a pozniej ostatnia w lewo piekna i pierwsza budowa po lewej stronie

Piotrulex.

Zdaje mi się, że w tym rejonie, gdzie masz działeczkę jest duzo nowych domków. Może wkleisz jakąś fotkę na rozpoznanie? :wink: :)

zdjec nie potrafie zmniejszac i wklejac

opis dojascia taki rabnalem ze zdjecie zbedne

Jak stoi bialy golf kombi to jest glowny wykonawca czyli tesc

Jak stoi biala astra kombi to jest jakis glowny inwestor czyli zona lub ja :)

Kilka naszych zdjec malo budowlanych na stronce

http://www.rumianki.ao.pl

Luknij a moze sie okaze, ze razem na uniwerek chodzilismy lub strasznie lalismy sie za mlodu :D

Piotrulex.

Zdaje mi się, że w tym rejonie, gdzie masz działeczkę jest duzo nowych domków. Może wkleisz jakąś fotkę na rozpoznanie? :wink: :)

zdjec nie potrafie zmniejszac i wklejac

opis dojascia taki rabnalem ze zdjecie zbedne

Jak stoi bialy golf kombi to jest glowny wykonawca czyli tesc

Jak stoi biala astra kombi to jest jakis glowny inwestor czyli zona lub ja :)

Kilka naszych zdjec malo budowlanych na stronce

http://www.rumianki.ao.pl

Luknij a moze sie okaze, ze razem na uniwerek chodzilismy lub strasznie lalismy sie za mlodu :D

Luknęłam. Zdjęcia są super - bohaterki pierwszoplanowe wspaniałe - gratulacje.

Oglądałam je wcześniej - lubię wiedzieć z kim rozmawiam.

Co do naszych kontaktów na Uniwerku, to może i były, ale raczej z moją córką :cry: , bo ja edukowałam się dużo wcześniej :lol: :lol: :lol:

Chyba już wiem, gdzie się budujesz.

Gdy jedziemy do córki (mieszka w Cierpicach), pokonujemy drogę za sklepem, lub Piękną, by potem dojechać do Szkolnej i na Zakole.

Tak więc, podczas kolejnej przejażdżki luknę na Wasze budowanie, któremu oczywiście będę kibicować, jak również wszystkim, którzy porwali się na takie przedsięwzięcie. Osobiście, bardzo żałuję, że tak późno zaczęliśmy do tego dążyć. Oby starczyło zapału. :p

A czy oglądaliście swoją działeczkę na mapie satelitarnej? Co prawda nie można zrobić dużego powiększenia, ale i tak budynki są do rozpoznania.

Pozdrawiam serdecznie

Luknęłam. Zdjęcia są super - bohaterki pierwszoplanowe wspaniałe - gratulacje.

Oglądałam je wcześniej - lubię wiedzieć z kim rozmawiam.

Co do naszych kontaktów na Uniwerku, to może i były, ale raczej z moją córką :cry: , bo ja edukowałam się dużo wcześniej :lol: :lol: :lol:

Chyba już wiem, gdzie się budujesz.

Gdy jedziemy do córki (mieszka w Cierpicach), pokonujemy drogę za sklepem, lub Piękną, by potem dojechać do Szkolnej i na Zakole.

Tak więc, podczas kolejnej przejażdżki luknę na Wasze budowanie, któremu oczywiście będę kibicować, jak również wszystkim, którzy porwali się na takie przedsięwzięcie. Osobiście, bardzo żałuję, że tak późno zaczęliśmy do tego dążyć. Oby starczyło zapału. :p

A czy oglądaliście swoją działeczkę na mapie satelitarnej? Co prawda nie można zrobić dużego powiększenia, ale i tak budynki są do rozpoznania.

Pozdrawiam serdecznie

Ciesze sie, ze zdjecia sie podobaja

Jak jezdisz Piekna czy Zielona to i tak nasza dzialeczke widac - Piękna 16

Na Satelitarnym google earth widac nasza dzialeczke - z gory widac ze sasiad jezdzil po niej samochodem - pewnie nawracal bo wiac z gory wyjezdzone slady :))

W piatek okolo 11.00 maja nam zalewac lawy z gruszek - okolo 19metrow szesciennych

Jak byscie szukali jakis kontaktow na geodete, mapki przylaczy wodno-kan czy jakies inne to zapodajcie - moze nasze zobyte namiary beda przydatne

Oferty mam otrzymać we wtorek to napiszę jak dalej się sprawy mają. Następne spotkania po świętach.

Sławek, nie chce Cię popędzać, :wink: ale niecierpliwię się strasznie, co tam Ci Twoi magicy kielni wyczarowali. Czekam na dalsze relacje.

Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale prawdopodobnie dzisiaj po południu dostaniemy do łapki projekt, nasz projekt :D

Pozdrawiam serdecznie

Inkka