piotrulex 06.04.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Witaj Piotrulex. Śledzę ten wątek, bo mamy zamiar również budować się w tym roku, w Wielkiej Nieszawce - jesteśmy na etapie papierologii. Chciałabym Cię spytać gdzie zaopatrywałeś się w pręty metalowe do strzemion i ile kosztują. Pozdrowienia dla całej Grupy Toruńskiej. zaopatrywalem sie w mat-budzie z rozgartach jeszcze wtedy w miare dobrych cenach handlowiec Adam Przekwas 0-603 344-544 gdzie w wielkiej nieszawce bedziecie sie budowac? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 06.04.2007 09:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Piotrulex - dzięki za info. Nasza działka znajduje się przy ul.Toruńskiej, przy jednym z ostatnich zakrętów, obok domu Korzybskich Dziwny wybór, prawda? Ale odgrodzimy się zielenią Tam jest tylko dom mieszkalny i stolarnia. A gdzie jest Twoja działeczka? Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.04.2007 10:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Piotrulex - dzięki za info. Nasza działka znajduje się przy ul.Toruńskiej, przy jednym z ostatnich zakrętów, obok domu Korzybskich Dziwny wybór, prawda? Ale odgrodzimy się zielenią Tam jest tylko dom mieszkalny i stolarnia. A gdzie jest Twoja działeczka? Pozdrowienia moja dzialeczka jest z 1,5km blizej Torunia z 400m od urzedu gminy na osiedlu domkow jednorodzinnych. jadac do ciebie za urzedem gminy skrecasz w lewo w ul. piekna i pod koniec tej uliczki pod numerem 16 sa zaawansowane prace ziemne nie daleko Ciebie wprowadzali sie przed swietami forumowicze o loginie Izawi. kawalek dalej tez po prawej stronie kolo drogi na cmentarz menonitow. bezposrednio z korzybskimi graniczy chyba tylko 1 dom. kiedy kupowaliscie dzialke i jaka cena bo znajomy szuka? a propos korzybscy tam mieli w planie krematorium swego czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 06.04.2007 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Kupowaliśmu rok temu. Działka ma ok.1971 m2 - 30 tys.Jadąc od Torunia - po prawej stronie przy ul.Toruńskiej jest tablica "sprzedam działkę". Szczegółów nie znam.Odnośnie krematorium - nie mogą i nie dostaną zgody. Tak powiadają w Urzędzie. poza tym niedaleko ma powstać Akwapark, czyli centrum rekreacji, to byłaby niezła sprzeczność interesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.04.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Kupowaliśmu rok temu. Działka ma ok.1971 m2 - 30 tys. Jadąc od Torunia - po prawej stronie przy ul.Toruńskiej jest tablica "sprzedam działkę". Szczegółów nie znam. duza dzialka i smieszna cena - nawet jak na zeszly rok to pewnie z powodu lokalizacji jak tam z wodami gruntowymi? ps. ja mam niedaleko niewielka chodowle swinek lecz sa juz sluchy od dluzszego czasu, ze ma sie wyniesc w inne miejsce .... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 06.04.2007 10:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Co do krematorium, to zgody nie ma i nie będzie - stanowisko Urzędu.Poza tym niedaleko ma powstać Akwapark, centrum rekreacji, więc byłaby to sprzeczność interesów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.04.2007 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Co do krematorium, to zgody nie ma i nie będzie - stanowisko Urzędu. Poza tym niedaleko ma powstać Akwapark, centrum rekreacji, więc byłaby to sprzeczność interesów. ten aquapark ma powstac dokladnie na przeciwko osiedla na ktorym sie buduje wiec jesli wiesz gdzie ma powstac park to wiesz gdzie mam dzialeczke o powierzchni 459 metrow - Boze ile koszenia trawy bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 06.04.2007 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Działka ma kształt trójkąta, może dlatego taka tania, no i sąsiedztwo nie bez wpływu na cenę.Co do wód gruntowwych, to nie robiliśmy odwiertów, ale woda tam nigdy nie stała - obserwowalismy o różnych porach roku i przy zmiennych warunkach pogodowych. Nawet rów, który ciągnie się wzdłuż jednego boku działki jest suchuteńki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.04.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Działka ma kształt trójkąta, może dlatego taka tania, no i sąsiedztwo nie bez wpływu na cenę. Co do wód gruntowwych, to nie robiliśmy odwiertów, ale woda tam nigdy nie stała - obserwowalismy o różnych porach roku i przy zmiennych warunkach pogodowych. Nawet rów, który ciągnie się wzdłuż jednego boku działki jest suchuteńki. nasza dzialka mala, piwnica byla wiec koniecznoscia. ponad 2 metry pod ziemia mielismy jeszcze sucho tak samo jak marzylem o pokoju na poddaszu nie koniecznie z oknem dachowym tak samo marze o saunie w piwnicy i kawalku miejsca w garazu do majsterkowania moze to dziwnie lecz wizulanie podobaja mi sie domy z 10-12% spadkiem do podziemnego garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inkka 06.04.2007 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Wszystkim Mającym Zamiar się Budować, Budującym i Wybudowanym z okolic Torunia i nie tylko życzę spokojnych i radosnych Świąt Wielkiej Nocy, oraz powodzenia na drodze do tego o czym wszyscy marzymy http://www.mad.com.pl/kartki/kartki_09.jpg Pozdrawiam serdecznie Inkka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.04.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2007 Do zyczen oczywiscie sie przylaczamy i zarazem dziekujemy ) Napiszcie prosze jak to u was wygladalo z betonem z gruchy Potrzebujemy B15 okolo 20 metrow na fundamenty Jaka cena netto/brutto, kiedy, termin oczekiwania, czy transpor w cenie, jak z pompa, jaka dlugosc ramienia pompy i co tam jeszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 09.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam na chwilkę, bo mieszkamy już w Nieszawce i nie mamy jeszcze internetu.Borówka, przechodzę kolo Twojej działki w drodze na zakupy. Mieszkamy dalej, na ulicy Mennonitów Chałupa z zielonym dachem. Może nas kiedyś odwiedzisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.04.2007 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Witam na chwilkę, bo mieszkamy już w Nieszawce i nie mamy jeszcze internetu.Borówka, przechodzę kolo Twojej działki w drodze na zakupy. Mieszkamy dalej, na ulicy Mennonitów Chałupa z zielonym dachem. Może nas kiedyś odwiedzisz to Wy do najblizszego sklepu macie z 1,5km jesli to jest tzw. wiejski to na jego zapleczu jest osiedle gdzie zaczynamy sie wlasnie budowac. skrecasz w zielona a pozniej ostatnia w lewo piekna i pierwsza budowa po lewej stronie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 09.04.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Izuniu! Witaj przyszła Sasiadko! Dzięki serdeczne za zaproszenie, bardzo to miłe, mam nadzieję, że przyjdzie taki moment, że spotkamy się. Czy z podłączeniem inernetu są problemy? Mam nadzieję, że do pokonania. Serdecznie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 09.04.2007 20:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2007 Piotrulex. Zdaje mi się, że w tym rejonie, gdzie masz działeczkę jest duzo nowych domków. Może wkleisz jakąś fotkę na rozpoznanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.04.2007 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Piotrulex. Zdaje mi się, że w tym rejonie, gdzie masz działeczkę jest duzo nowych domków. Może wkleisz jakąś fotkę na rozpoznanie? zdjec nie potrafie zmniejszac i wklejac opis dojascia taki rabnalem ze zdjecie zbedne Jak stoi bialy golf kombi to jest glowny wykonawca czyli tesc Jak stoi biala astra kombi to jest jakis glowny inwestor czyli zona lub ja Kilka naszych zdjec malo budowlanych na stronce http://www.rumianki.ao.pl Luknij a moze sie okaze, ze razem na uniwerek chodzilismy lub strasznie lalismy sie za mlodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krisbydg 10.04.2007 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 witajcie.dołączam do temtu, budowa rusza lada dzień w gminie Dąbrowa Chełmińska. Mam wielkie szczęście bo udało mi sie zalatwic BK 24 i 12 w super atrakcyjnych cenach... kierownicy i fachowcy wyłonieni, w maju start.narazie szukam w okolicy dekarza, co mozecie zaproponować ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 10.04.2007 21:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2007 Piotrulex. Zdaje mi się, że w tym rejonie, gdzie masz działeczkę jest duzo nowych domków. Może wkleisz jakąś fotkę na rozpoznanie? zdjec nie potrafie zmniejszac i wklejac opis dojascia taki rabnalem ze zdjecie zbedne Jak stoi bialy golf kombi to jest glowny wykonawca czyli tesc Jak stoi biala astra kombi to jest jakis glowny inwestor czyli zona lub ja Kilka naszych zdjec malo budowlanych na stronce http://www.rumianki.ao.pl Luknij a moze sie okaze, ze razem na uniwerek chodzilismy lub strasznie lalismy sie za mlodu Luknęłam. Zdjęcia są super - bohaterki pierwszoplanowe wspaniałe - gratulacje. Oglądałam je wcześniej - lubię wiedzieć z kim rozmawiam. Co do naszych kontaktów na Uniwerku, to może i były, ale raczej z moją córką , bo ja edukowałam się dużo wcześniej Chyba już wiem, gdzie się budujesz. Gdy jedziemy do córki (mieszka w Cierpicach), pokonujemy drogę za sklepem, lub Piękną, by potem dojechać do Szkolnej i na Zakole. Tak więc, podczas kolejnej przejażdżki luknę na Wasze budowanie, któremu oczywiście będę kibicować, jak również wszystkim, którzy porwali się na takie przedsięwzięcie. Osobiście, bardzo żałuję, że tak późno zaczęliśmy do tego dążyć. Oby starczyło zapału. A czy oglądaliście swoją działeczkę na mapie satelitarnej? Co prawda nie można zrobić dużego powiększenia, ale i tak budynki są do rozpoznania. Pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.04.2007 05:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Luknęłam. Zdjęcia są super - bohaterki pierwszoplanowe wspaniałe - gratulacje. Oglądałam je wcześniej - lubię wiedzieć z kim rozmawiam. Co do naszych kontaktów na Uniwerku, to może i były, ale raczej z moją córką , bo ja edukowałam się dużo wcześniej Chyba już wiem, gdzie się budujesz. Gdy jedziemy do córki (mieszka w Cierpicach), pokonujemy drogę za sklepem, lub Piękną, by potem dojechać do Szkolnej i na Zakole. Tak więc, podczas kolejnej przejażdżki luknę na Wasze budowanie, któremu oczywiście będę kibicować, jak również wszystkim, którzy porwali się na takie przedsięwzięcie. Osobiście, bardzo żałuję, że tak późno zaczęliśmy do tego dążyć. Oby starczyło zapału. A czy oglądaliście swoją działeczkę na mapie satelitarnej? Co prawda nie można zrobić dużego powiększenia, ale i tak budynki są do rozpoznania. Pozdrawiam serdecznie Ciesze sie, ze zdjecia sie podobaja Jak jezdisz Piekna czy Zielona to i tak nasza dzialeczke widac - Piękna 16 Na Satelitarnym google earth widac nasza dzialeczke - z gory widac ze sasiad jezdzil po niej samochodem - pewnie nawracal bo wiac z gory wyjezdzone slady ) W piatek okolo 11.00 maja nam zalewac lawy z gruszek - okolo 19metrow szesciennych Jak byscie szukali jakis kontaktow na geodete, mapki przylaczy wodno-kan czy jakies inne to zapodajcie - moze nasze zobyte namiary beda przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Inkka 11.04.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2007 Oferty mam otrzymać we wtorek to napiszę jak dalej się sprawy mają. Następne spotkania po świętach. Sławek, nie chce Cię popędzać, ale niecierpliwię się strasznie, co tam Ci Twoi magicy kielni wyczarowali. Czekam na dalsze relacje. Mam nadzieję, że nie zapeszę, ale prawdopodobnie dzisiaj po południu dostaniemy do łapki projekt, nasz projekt Pozdrawiam serdecznie Inkka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts