tom212 06.05.2008 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Możecie polecic jakąś firmę "kominkową"? Jeszcze 1,5 miesiąca i będzie mnie budził śpiew ptaków.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.05.2008 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Możecie polecic jakąś firmę "kominkową"? Jeszcze 1,5 miesiąca i będzie mnie budził śpiew ptaków.... Polecam Arka-kominki na Lubickiej. Facet konkretny, niedrogi i przede wszystkim nie bajkopisarz, jakich wielu (nienawidzę tego typu ludzi - co to oni nie robili itd.) Facet nazywa się Ryszard Buczyński tel. 509 302 333, lub osobiści na Lubickiej - numer chyba 37. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 06.05.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Możecie polecic jakąś firmę "kominkową"? Jeszcze 1,5 miesiąca i będzie mnie budził śpiew ptaków.... Polecam Arka-kominki na Lubickiej. Facet konkretny, niedrogi i przede wszystkim nie bajkopisarz, jakich wielu (nienawidzę tego typu ludzi - co to oni nie robili itd.) Facet nazywa się Ryszard Buczyński tel. 509 302 333, lub osobiści na Lubickiej - numer chyba 37. Potwierdzam. Bardzo mily czlowiek, tylko strasznie gadatliwy. Nigdy nie udalo mi sie wyjsc szybciej niz po pol godziny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.05.2008 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 4 tonowe autko z winda zalatwione najblizsza sobota od 9.00 przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 06.05.2008 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Możecie polecic jakąś firmę "kominkową"? Jeszcze 1,5 miesiąca i będzie mnie budził śpiew ptaków.... Polecam Arka-kominki na Lubickiej. Facet konkretny, niedrogi i przede wszystkim nie bajkopisarz, jakich wielu (nienawidzę tego typu ludzi - co to oni nie robili itd.) Facet nazywa się Ryszard Buczyński tel. 509 302 333, lub osobiści na Lubickiej - numer chyba 37. Potwierdzam. Bardzo mily czlowiek, tylko strasznie gadatliwy. Nigdy nie udalo mi sie wyjsc szybciej niz po pol godziny. Dzięki, dzwonię..... Miło że jest Duch Pomocy w Narodzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.05.2008 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 wniosek został złożony 11 kwietnia - były wątpliwości co do ogrodu zimowego, rozstrzygnięte na naszą korzyść; pozwolenie mam z datą 30 kwietnia, odebrane wczoraj ponieważ "architekt" naniósł zmiany na czarno (zamiast na czerwono) teraz tylko kredyt i do roboty Renata, to i dla Ciebie nadzieja jest, że się szybciej wyrobisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 06.05.2008 11:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Dzwoniłem - faktycznie gadatliwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.05.2008 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Ale wg mnie pozytywnie, takie przynajmniej odniosłam wrażenie po wcześniejszych rozmowach z 3 innymi kominkarzami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 06.05.2008 17:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2008 Chodziliśmy do Starostwa 2-3 razy w tygodniu i wierciliśmy dziurę w brzuchu i udało się. Ale wypadł nam nasz kierownik budowy tak więc teraz od nowa poszukujemy kierownika budowy. Znacie kogoś godnego polecenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 07.05.2008 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 MAm nadzieje ze my tez szybko dostaniemy pozwolenie. Narazie zalatwia sie energetyka, poza tym wszystko juz gotowe. Planujemy w czerwcu ruszyc z budowa. PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jark3 07.05.2008 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam.Jako, że planuję zrobienie tymczasowego ogrodzenia mam do was kilka pytań. Ogrodzenie chcę zrobić z drewnianych słupków i z siatki na zwierzęta. To chyba najtańsza opcja. Czy ktoś z was robił takie ogrodzenie i może coś doradzić.Co ile wkopywać słupki? Jak głęboko? Czy je jakoś obrabiać? Gdzie najtaniej w Toruniu lub okolicach można takie słupki i siatkę kupić? Będę wdzięczny za odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiamJarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 07.05.2008 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam. Jako, że planuję zrobienie tymczasowego ogrodzenia mam do was kilka pytań. Ogrodzenie chcę zrobić z drewnianych słupków i z siatki na zwierzęta. To chyba najtańsza opcja. Czy ktoś z was robił takie ogrodzenie i może coś doradzić. Co ile wkopywać słupki? Jak głęboko? Czy je jakoś obrabiać? Gdzie najtaniej w Toruniu lub okolicach można takie słupki i siatkę kupić? Będę wdzięczny za odpowiedź. Dziękuję i pozdrawiam Jarek zerknij w mój dziennik budowy - o takie ogrodzenie chodzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 07.05.2008 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 siatka lesna i okorowane stemple to rozsadne dzialanie. zobacz za siatka na allegro - zerkniesz tam na ceny juz nie moge sie doczekac soboty teraz wieczorami jezdzimy cos robic i powoli zwozimy graty tj. szklo, ksiazki i jakies dekoracje - tak co by sie na wiekszym aucie w transporcie nie uszkodzilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 07.05.2008 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 dlaczego stemple okorowane? ja mam z korą za 150m siatki leśnej zapłaciłem 550 PLN z transportem z allegro. 160 PLN za 50m. Niestety majstry założyli ją odwrotnie żeby tylko domu nie wybudowali... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jark3 07.05.2008 20:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 Witam. Faktycznie na allegro jest 160 zł za rolkę 50 m. Bartek_Sl czy kupowałeś z firmy Metal Ługowscy? A to 70 zł to za transport zapłaciłeś, tak? Co to znaczy, że Ci odwrotnie założyli? Mniejszymi oczkami od góry? Tak na oko to masz je rozstawione co jakieś 2-2,5m, mylę się? I jeszcze jak głęboko je wkopywałeś i czy zasypywałeś tą wybraną ziemią, czy może czymś zalewałeś? Znalazłem też słupki na allegro za 7 zł. Gdzie i za ile (jeśli wolno wiedzieć) kupowaliście swoje słupki? Ile czasu może trwać ogrodzenie takiej działki o obwodzie ok 130 m dla 2 sprawnych, nie bojących się ciężkiej pracy ludzi;)? A tak na marginesie to jak otworzyłem Twój dziennik Bartek_Sl to mnie w dołku ścisnęło bo M08 był długo naszym faworytem (żonie szczególnie się ten taras podobał z zewnętrznym kominkiem).Jednak plan zagospodarowania sprowadził nas na ziemię (dopuszcza dachy 2-spadowe tylko) choć w sumie to nam na dobre wyszło bo moglibyśmy nie udźwignąć finansowo M08. Ale nadal nam się bardzo podoba Jak już się rozpędziłem to jeszcze popytam. 1. Jak długo udawało wam się trzymać materiały na składzie tzn. od zapłacenia do odbioru i w którym oczywiście? 2. Rozglądam się za hydraulikiem do rozprowadzenia kanalizy w fundamentach. Macie może kogoś solidnego do polecenia? Czy na tym etapie można od razu zrobić przyłącze do kanalizacji (studzienkę mam na działce już) czy lepiej po zakończeniu? Dziękuję i pozdrawiam Jarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 07.05.2008 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Maja 2008 no proszę wiosenne ożywienie przyszło na forum Piotr my też zwozimy graty, ale przeprowadzki w sensie terminu jeszcze nie planujemy - już za dużo było terminów zero Ola jak tam sprawy mieszkaniowe? Aga gdzie te zdjecia - strasznie ciekawa jesem poszukuje tapety w pionowe pasy czy ktoś wie gdzie takie cudo można znaleźć? wszystko w kwiaty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.05.2008 05:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Ola, ze zdjęciami spokojnie. Dziś może dowiozą mi ocheblowane deski. Jesteśmy uzależnieni od auta mojego taty, żeby to wszystko poprzewozić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.05.2008 05:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 Wczoraj był u nas na budowie przełom: okna, brama garażowa, alarm. Wszystko poszło prawie po naszej myśli . Tylko dziś ruszać się nie mogę po wczorajszych 13 godzinach spędzonych na działce . W międzyczasie podpisaliśmy też umowę na ogrzewanie (Magda - jednak z Kłosem - opłacało się go przetrzymać, bo zjechał nam mocno z ceną i się dogadaliśmy). Byłam też w energetyce, bo oczywiście zawalili terminy - jakieś złącze miało być wymienione, a nie jest. Więc wczorajszy dzień zaliczam do udanych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.05.2008 06:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 dlaczego stemple okorowane? ja mam z korą za 150m siatki leśnej zapłaciłem 550 PLN z transportem z allegro. 160 PLN za 50m. Niestety majstry założyli ją odwrotnie żeby tylko domu nie wybudowali... kora trzyma wilgoc i robaki wiec slupki szybciej szlag trafi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 08.05.2008 06:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2008 ........ Piotr my też zwozimy graty, ale przeprowadzki w sensie terminu jeszcze nie planujemy - już za dużo było terminów zero ......... u nas termin zero byl na gwiazdke 2008 do ktorej mamy jeszcze spooooooooro czasu wiec podawanie szybszych terminow przychodzi mi dosc latwo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts