piotrulex 19.04.2007 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Piotr u nas sprawa z pozwoleniem wygląda następująco. My nie składaliśmy osobiście dokumentów tylko robił to nasz Pan od adaptacji. I On niby to miał szybciutko załatwić, bo ma znajomosci. Guzik, a nie znajomości ma, bo cholerka strasznie długo mu to idzie Budynek mamy już wytyczony, w przyszłym tygodniu będziemy zdejmować humus. A kierownikiem będzie nasz Pan od adaptacji i sie zastanawiam czy to dobry pomysl, bo jak będzie się spisywał tak jak w roli adaptatora to nie wiem jak to bedzie wyglądało! A co do namiarów na terrive to mamy gościa i jest to przestawiciel na nasz region, a ceny ma konkurencyjne. Dzwonisz i umawiasz się z nim na jakiś dzien i on przyjeżdża. Musisz mu dać do wglądu projekt i On Ci wyliczy na miejscu. Namiary na priv Ci prześlę. Pozdrawiam wszystkich budujących co z tego ze on skladal - to sa Twoje dokumenty i zawsze masz prawo zadzwonic do urzedu i sie zapytac - ja bym tak zrobl adaptacja = kierownik to dla mnie nie najlepszy pomysl zwlasza po tych opisach do terivy juz dzwonilem i czekam na odzew dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.04.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 mam prawie na mojej wsi producenta terivy i obliczyl strop nad piwnica za 2950 netto bez fv. z czamaninka mam oferte na 4900 brutto i nie da rady bez fv. dzieki za namiary. zawsze warto miec choc z 3 oferty aby sobie porownac i potwierdzic dobra oferte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.04.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 mam prawie na mojej wsi producenta terivy i obliczyl strop nad piwnica za 2950 netto bez fv. z czamaninka mam oferte na 4900 brutto i nie da rady bez fv. dzieki za namiary. zawsze warto miec choc z 3 oferty aby sobie porownac i potwierdzic dobra oferte Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kasia i Piotr Bananki 23.04.2007 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam serdecznie postanowiliśmy dołączyć do grona budujących z okolic Torunia. My budowę rozpoczęliśmy miesiąc temu i jesteśmy na etapie kończenia stanu zerowego. Budujemy się w Głogowie. Własnie poszukujemy cegły na komin więc będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacjie gdzie w okolicach Torunia można takową nabyć. Pozdrawiam Kasia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 23.04.2007 19:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Witam serdecznie postanowiliśmy dołączyć do grona budujących z okolic Torunia. My budowę rozpoczęliśmy miesiąc temu i jesteśmy na etapie kończenia stanu zerowego. Budujemy się w Głogowie. Własnie poszukujemy cegły na komin więc będę bardzo wdzięczna za wszelkie informacjie gdzie w okolicach Torunia można takową nabyć. Pozdrawiam Kasia poszlo na priv koniecznie dajcie znac czy jeszcze maja i jaka cena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 23.04.2007 20:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 po dostaniu pozwolenia odbierasz dzienik budowy, wytyczasz budynek, szukasz kierownika i jak zglosisz rozpoczecie to dopiero po 7 dniach teoretycznie mozesz zaczyna - pewnie cos jeszcze pominalem kto wam adaptuje? tam nie ma nic do zalatwiania zadzwon do starostwa i dowiedz sie w czym problem - Ty tu jestes inwestorem !!! Piotr u nas sprawa z pozwoleniem wygląda następująco. My nie składaliśmy osobiście dokumentów tylko robił to nasz Pan od adaptacji. I On niby to miał szybciutko załatwić, bo ma znajomosci. Guzik, a nie znajomości ma, bo cholerka strasznie długo mu to idzie Budynek mamy już wytyczony, w przyszłym tygodniu będziemy zdejmować humus. A kierownikiem będzie nasz Pan od adaptacji i sie zastanawiam czy to dobry pomysl, bo jak będzie się spisywał tak jak w roli adaptatora to nie wiem jak to bedzie wyglądało! A co do namiarów na terrive to mamy gościa i jest to przestawiciel na nasz region, a ceny ma konkurencyjne. Dzwonisz i umawiasz się z nim na jakiś dzien i on przyjeżdża. Musisz mu dać do wglądu projekt i On Ci wyliczy na miejscu. Namiary na priv Ci prześlę. Pozdrawiam wszystkich budujących Witacje. Gdy czytam opis Waszego Pana od adaptacji, to mam wrażenie, że jest to ten sam, z którym my weszliśmy w układ. Wziął projekt, trzymał długo i ciągle coś obiecywał i zwlekał. Potem twierdził, że już wszystkie dokumenty złożone i niebawem będzie finał. Po tygodniu, twierdził, że są jakieś problemy w zakresie uzgodnień, po dwóch, przedstawił kolejny problem. Gdy minął kolejny tydzień przestał odbierać telefony. W końcu mąż zdenerwował się na maksa i powędrował do Starostwa. Okazało się, że nasz Pan wcale dokumentów nie złożył.!!!!!! Po wielkiej awanturze dokumenty znalazły się następnego dnia, tam, gdzie powinny, na co mamy potwierdzenie na kopii, do tego mąż sprawdził, czy na pewno to prawda. Przez takich "Panów" czas ucieka, nerwy puszczają. Nawiasem mówiąc nasz "Pan" jest znajomym znajomego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.04.2007 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Pozdrawiam wszystkich budujących Witacje. Gdy czytam opis Waszego Pana od adaptacji, to mam wrażenie, że jest to ten sam, z którym my weszliśmy w układ. Wziął projekt, trzymał długo i ciągle coś obiecywał i zwlekał. Potem twierdził, że już wszystkie dokumenty złożone i niebawem będzie finał. Po tygodniu, twierdził, że są jakieś problemy w zakresie uzgodnień, po dwóch, przedstawił kolejny problem. Gdy minął kolejny tydzień przestał odbierać telefony. W końcu mąż zdenerwował się na maksa i powędrował do Starostwa. Okazało się, że nasz Pan wcale dokumentów nie złożył.!!!!!! Po wielkiej awanturze dokumenty znalazły się następnego dnia, tam, gdzie powinny, na co mamy potwierdzenie na kopii, do tego mąż sprawdził, czy na pewno to prawda. Przez takich "Panów" czas ucieka, nerwy puszczają. Nawiasem mówiąc nasz "Pan" jest znajomym znajomego. to moze mowmy glosno co to za mistrzowie co by kolejni zastanowili sie 2 razy?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.04.2007 06:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 dokładnie, jeśli sa ludzie, którzy powodują tylko podniesienie ciśnienia to trzeba podawać ich nazwiska, żeby kolejni nie skorzystali z ich "usług". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.04.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 dokładnie, jeśli sa ludzie, którzy powodują tylko podniesienie ciśnienia to trzeba podawać ich nazwiska, żeby kolejni nie skorzystali z ich "usług". tylko z drugiej strony teraz Ci ludzie po prostu nie musza sie styarac gdyz i tak maja duzo pracy nie to nie - dziesieciu jest na Pana miejsce i niestety to jest prawda za kilka dni bedziemy miec 1 strop nad piwnica robiony musze dokupic 200 sztuk BK24 a ceny po 12 zeta - moze ktos mam taniej? - termin obojetny byle by cene gwarantowali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 24.04.2007 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Słuchajcie, będę niedługo zamawiać więźbę więc dajcie namiary na tartaki gdzie Wy kupowaliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.04.2007 10:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Słuchajcie, będę niedługo zamawiać więźbę więc dajcie namiary na tartaki gdzie Wy kupowaliście. cos tam Ci znajde - na razie kupowalem tam deski i wszystko bylo OK Ile teraz orientacyjnie kosztuje wiezba, ile sie czeka i czy sa perpektywy na podwyzke My na dniach bedziemy chodzic za kredytem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 24.04.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 Ola w Głogowie jest tartak i mają podobno dobre jakościowo drzewo. Blisko do Was. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 25.04.2007 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Kwietnia 2007 Witam wszytkich forumowiczów.Do tej pory buszowałem po innych forach a tego nie spotkałem, ale już mam namiar ( dzięki asiula77 ) i od razu z nieprzyjemną sprawą.Hurtownia OLPSZEM-BIS właściciel Krzysztof Szefler w Lubiczu Górnym pomiędzy pleksowymi osłonami - niesamowity krętacz, podaje niskie ceny a jak się przyjeżdza z gotówką to od razu podwyższa, zamówiłem u niego pręty zbrojeniowe to przywiózł mi w 3 terminie mimo że zawsze obiecywał dzień wcześniej, że wszysko będzie. pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 26.04.2007 05:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Donkk witamy! Gdzie się budujesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 26.04.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Wczoraj zdjęli nam humus. Kurde ten humus jakiś taki nie humusowaty Jak widziałam u innych to ta ziemia była taka baaardzo czarna, a u nas nie Kurde może to nie było tam tego humusu w ogóle, a ten koparkowy się nie znał i niepotrzebnie zdjął 50 cm?? Sama już nie wiem! Bo ja to się kompletnie na tym nie znam Piotr obiecałeś mi namiary na tartak, nic mi nie przesłałeś, czekam A teraz inna prośba. Potrzebuję namiary na kogoś kto wierci studnie. Z góry dziękuję! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 26.04.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Piotr obiecałeś mi namiary na tartak, nic mi nie przesłałeś, czekam y tartakiem kontaktowal sie moj wujek ktorz robi dachz. teray ma jakas robote w niemcyech i nie mam y nim kontaktu nawet nie wiem kto mi w najbliysyzch dniach yrobi syalunki do schodow + moye kogos ynacie_ pryeprasyam ale nie pomoge sorki ale cos mi sie pryestawilo y klawisyami w laptopie i jakies bydurz pisye Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 26.04.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Hej dzis odwiedziłem budowę ekipy która możliwe że będzie u mnie budowała i rozmawiałem z gościem który ma termin akurat w sierpniu na budowę (tak mi pasuje) - za bardzo sie nie znam ale ściany wyglądały na proste Sądzicie że za dom 8x14m z poddaszem uzytkowym i bez dachu - 24 k to dużo czy nie, proszę o radę Na budowie było całkiem czysto i nie byli pod wpływem (może to nie przypadek tylko stał sie cud i budowlańcy nie pija już) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 27.04.2007 06:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Ola...u nas tez nie było czarnej ziemi, bo sam piasek na działce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 27.04.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Zukow - w tej samej wsi za podobny dom (9x11+garaż) usłyszałem 30 k z więźbą (dach dwuspadowy) bez rachunku i tylko suporex na zwykłą zaprawę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 27.04.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Kwietnia 2007 Czyli ceny zbliżone - czyżby zmowa cenowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts