cemik1 16.06.2008 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Tak. W teorii trzeba zamawiać wtedy kontener. Wywóz smieci obejmuje tylko śmieci komunalne - poczytaj w umowie.Praktyka jest jednak inna. Ja też zwróciłbym na to sąsiadom uwagę, szczególnie jeżeli jest to nie remont mieszkania ale budowa innego domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.06.2008 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 na rubinkowie nie podpisywałam żadnej umowy na wywóz śmieci - przynajmniej nie pamiętam, bo to było 10 lat temu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 16.06.2008 14:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2008 Mozecie podzielic sie namiarami na kogos kto uklada dobrze kafelki itp ? A potrzebujesz na już? Bo ja mam dobrych, ale teraz są u mnie i jeszcze pobędą jakiś czas, może do końca czerwca. Nie, potrzebni beda od lipca wiec pasowaloby, prosze namiary na priv Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 17.06.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 jak dobry i polecany majster to kilka miesiecy na wolny termin trzeba poczekac ja po takich 3 z polecenia dzwonilem pod koniec marca. najszybszy termin jaki mieli to koniec lipca znalazlem takiego co mial za tydzien - wywalilem po kilku dniach w koncu kafelki kladl majster co od podstaw dom murowal i jest OK Pozdrowienia ze slonecznej Warszawy sto kilkadziesiat metrow nad ziemia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 17.06.2008 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 juz kilka osób poleciło mi AR Dach z Polnej - byliśmy u nich i zamówiliśmy wycenę na Bogen brąż połysk; wygląda rewelacyjnie, ale jeśli cena mnie przytłoczy to będzie trzeba pozostać przy matowych Dodatkowo zamówiliśmy wyceny po drodze w AGAD na Polnej, druga firma na Polnej - nazwy nie pamiętam i w TOPDach na Równinnej. Kurcze - chciałbym tego Bogena Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 17.06.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2008 acha to może jeszcze zasugerujcie coś w kwestii okien Skąd braliście - interesuja mnie okna i ewentualnie zabudowa ogrodu zimowego; pewnie macie juz jakieś doświadczenia - firmy niedrogie, a solidne, terminowe etc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.06.2008 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Ja mam okna MS, ale niestety do najtańszych one nie należą (ale są śliczne ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 18.06.2008 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Oknovid. Uwaga - rabat, a więc praktycznie cena, zależna od przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 18.06.2008 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 Oknovid. Uwaga - rabat, a więc praktycznie cena, zależna od przedstawiciela. polecam biuro kolo banku BOŚ na rogu chelminskiej a wlasnie nie pamietam jakiej. jadac na wrzosy po prawej stronie. byla najlepsza oferta. kupilem co prawda jeszcze tanej od bydgoskiego przedstawiciela ale nie polecam - nieslowny oszust i kretacz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 18.06.2008 12:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2008 My kupowaliśmy okna z Ferrum na Skarpie. Póki co jestesmy zadowoleni zarówno z okien jak i z obsługi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.06.2008 06:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 podnosze wczoraj zaczalem rozbierac drewniana szopke postawiona na czas budowy dzis mam nadzieje skonczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 19.06.2008 07:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 U nas pdobno, bo caly czas jeszcze jestem w Niemczech, jutro zalewaja lawy. Plan jest taki: do konca roku stan surowy. Zdecydowalismy sie na pompe ciepla i GWC oraz rekuperator. Najatrakcyjniejsza oferta z "Cieplo dom" z Bydgoszczy. PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.06.2008 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Renata, pracują, pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 19.06.2008 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 Mam nadzieje ze pracuja, bo stan konta topnieje Tylko po tym czuje budowe Jeszcze tylko 2 miesiace... Moi chlopcy juz niecierpliwie czekaja. Mam nadzieje ze w sierpniu poznam osobiscie "forumowiczow" Pozdrawiam Renata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.06.2008 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 zapraszam na kawę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 19.06.2008 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 reneta3 czy CiepłoDom zaoferował Tobie juz konkretny model reku? U nas też montują pompę i reku - pompa wybrana, a reku jeszcze nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 19.06.2008 14:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2008 reneta3 czy CiepłoDom zaoferował Tobie juz konkretny model reku? U nas też montują pompę i reku - pompa wybrana, a reku jeszcze nie U nas tak samo. Reku jeszcze nie wybrane. Powiedziano nam ze ustalimy to pozniej jak budowa bedzie juz bardziej zaawansowana i bedzie mogl ocenic sciany itd.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.06.2008 06:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Zdecydowalismy sie na pompe ciepla i GWC oraz rekuperator. caly czas sie zastanawiam co sklania ludzi do takich wynalazkow i jak dobrze szkolony musi byc ktos kto to sprzedaje moj kolega tez zamontowal pompe ciepla - teraz do mieszkania w jego domu nadaje sie tylko parter gdyz nie maja kasy na wykonczenie reszty glownym kryterium wyboru pewnie sa tu dostepne srodki finansowe - ja ich nie mialem i dlatego nie mam czegos co jest drogie tak jak PC czy rekuperatow Montaz solarow tez jest ekonomicznie nieuzasadniony - gdybym mial na zbyciu z 15 kola pewnie bym je zamontowal dla wlasnej przyjemnosci z ekologicznego podejscia do zycia - z niczego innego Napisz moze ile beda kosztowac Cie te wynalazki jesli to nie tajemnica oczywiscie i co Was sklonilo do zakupu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 20.06.2008 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 Jest pewnie kilka powodów.1. Bycie proekoogicznym (takie słowo wytrych usprawiedliwiające prawie każde zachowanie od przykuwania się do drzewa po zakup hybrydowego samochodu).2. Moda (no moze owczy pęd).3. Zdolności sprzedawców.4. Chęć dorównania (przewyższenia) sąsiadom.5. Wygodnictwo (pozorne, im więcej sprzętów i instalacji tym więcej potencjalnych awarii).6. Przede wszystkim nadmiar gotówki (tego ja im zazdroszcę, choć gdybym miał wydałbym pewnie ją na inne zbytki). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.06.2008 06:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2008 z moim miałowym piecem pewnie zbyt proekeologiczna nie jestem ale takiej kasy na wynalazki bym nie wydała- choćbym miała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts