Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Słuchajcie, jakie macie ustalone kwoty z fachowcami za położenie kanalizy i rozciągnięcie rurek do co, wody i podłogówki?

My zapłacimy 2.900,- za wszystko co wymieniłaś - chociaż planuję jeszcze ponegocjować :roll: Podłogówki mamy sporo bo prawie cały parter plus łazienka na górze.

A mam pytanie do tych co się "wykańczają" 8) - może macie namiary na jakiegoś fachowca od płytek? Będzie mi potrzebny w lipcu (nasz umówiony wcześniej pan wyjechał za granicę... :-? ).

Piotrulex dzięki na namiar jutro będziemy sprawdzać bo jakoś w zesłym tygodniu nie mogliśmy się tam dodzwonić. Oczywiście dam znać jakie mają ceny.

Kasia

oby jeszcze byla

ja kupilem 2tys a to byla prawie polowa ch stanu cegly

cegtor na olsztynskiej ma pod koniec maja ruszyc z produkcja wiec jak nie dostaniecie w weglopolu to proponuje udac sie do nich na poczatku maja jak beda mieli skalkulowana cene i zpisac sie (wplacic kase) ja jakas partie

jakies 2-tygodnie temu troche sie za cegla nadzwonilem wiec nie zazdroszcze

w hutrowni u mnie na osiedlu jakies 300m od mojej budowy babeczka miala a po 1,95 brutto a jak w ostatnia sobote pytalem sie o BK24 to mowila ze nie ma i nie wie po ile bedzie bo ostatnio ona miala propozycje zakupu po 13 zeta :o

NIE WIEM CZY SLYSZELISCIE NEWSY W TELEWIZORZE LECZ W PRZYSZLYM ROKU MAJA BYC PROBLEMY Z CEMENTEM BO POLSKA MUSI OGRANICZYC JEGO PRODUKCJE. W ZWIAZKU Z TA INFORMACJA SPODZIEWAM SIE NIEBAWEM KOLEJNEJ NIEUZASADNIONEJ PODWYZKI CHOC CEMENTU RACZEJ NIEIDZIE NA DLUZEJ ZMAGAZYNOWAC WIEC MOZE LUDZIE GLUPIEC NIE BEDA :evil:

Witam wszystkich z Torunia i moich sasiadow z Glogowa. My juz ruszylismy i pod koniec maja moze bedziemy kryc dach.Ale niestety nie mamy namiarow na zadna firme , ktora zajmuje sie wykonczeniowkatj. ladzie , tynki i podwieszane sufity . Moze ktos z Was moze kogos polecic. pa

polecam mojego tescia lecz niestety bedzie wtedy zajety

na naszej budowie :D

Ja też jak czytam jakie są teraz ceny materiałów to dziękuję Bogu, że zaczęliśmy w zeszłym roku. Dziś już by mi kredytu nie wystarczyło na stan surowy... :roll: :-?

Nie zazdroszczę więc tym, co teraz zaczynają. Ale z drugiej strony - jak ja rozpoczynałam budowę, to ci co wtedy kończyli, mówili tak jak ja teraz... 8)

Więc proszę się nie załamywać - za rok powiecie, że mieliście szczęście zaczynając teraz budowę. 8)

Donkk - pochwal się jaki budujesz domek :lol:

Witam wszystkich budujących w okolicach Torunia. Forum czytam od jakiegoś czasu więc w końcu postanowiłam się zarejestrować i dopisać kilka słów. Ruszamy z mężem z budową w okolicach września. Mamy działkę w okolicach Torunia , a tak dokładnie to koło Ciechocinka ale podczepiam sie pod tą grupę bo pracuję w Toruniu i to nie jest zbyt daleko do Torunia.

Mam pytanie odnośnie gazobetonu, macie namiary na jakiś towar po realnej cenie a nie 15zł? Pozdrawiam