nastka79 09.07.2008 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 Prosze poratujcie namiarem na sprawdzonego kierownika budowy-facet z ktorym bylam umowiona juz wiosna jest od ponad 2 tyg nieosiagalny wiec nie wiem co z nim jest a ja potrzebuje juz kierownika... W Thermoprojekcie mogą kierować Twoją budową - namiary były już kilkakrotnie na forum, ale są pewnie drodzy. Mój kolega z Liceum ostatnio zdobył też uprawnienia, więc mogę wziąć jego numer i przesłać Ci na priva. Z tym, że oba namiary nie są sprawdzone i nie potrafię powiedzieć nic bliższego na temat ich pracy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.07.2008 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 u nas generalnie niewiele sie dzieje po prostu mieszkamy choc pracy i dopieszczania jeszcze sporo ponownie prosze o namiar na kogos kto ulozy z 30m kostki brukowej ladnie profilujac zjazd do garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 09.07.2008 16:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lipca 2008 nastka79 prosze przeslij mi na priv namiar na tego kolege ktory zdobyl uprawnienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.07.2008 05:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 nastka79 prosze przeslij mi na priv namiar na tego kolege ktory zdobyl uprawnienia Kurczę - jest problem... Wyjechał na urlop do Portugalii, wróci dopiero 21 lipca. Jeżeli nie będzie ci za późno, to wtedy dam Ci kontakt do niego, bo w tej chwili nie mam aktualnego nr kom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.07.2008 06:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a ja własnie byłam zamówić parapety zewnętrzne z granitu. 14 szt 1300 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.07.2008 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 A ja przywiozłem próbki łupka na taras i schody.http://www.wilkat.pl/_materialy/37.jpghttp://www.wilkat.pl/_materialy/30.jpghttp://www.wilkat.pl/_materialy/5.jpghttp://www.wilkat.pl/_materialy/32.jpgBardzo nam się podobają, ale po przebojach z kostką granitową nie wiem, czy zdecydować się na kolejny naturalny materiał. Może zwycięży gładsza opcja gresu lub klinkieru. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 10.07.2008 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Cemik, a ile takie cóś za metr kosztuje, bo bardzo mi się podoba... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.07.2008 07:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Cemik, a jaki jest koszt tego łupka? Też się zastanawiamy nad czymś takim na taras. Musimy wyrzucić kostkę, bo jest tak poplamiona od kleju, że nadaje się tylko na gruz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.07.2008 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Tam gdzie byłem (w Golubiu) 60PLN/m2. Ma allegro ceny od 40PLN/m2. Droższe jest jednak położenie - fachowiec musi dopasowywać kawałki. Wychodzi też więcej kleju i fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.07.2008 08:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 a samemu nie da się tego położyć? Kładzie się na ubity piach (taki jak pod kostkę) czy na beton? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.07.2008 08:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Są dwie grubości tych kamieni 4 i 2 cm. Pierwsze kładzie się na ubity piach (można też z nich robić ścieżki w ogrodzie, takie skakanie z kamienia na kamień), te cieńsze na beton. Możliwe est też obkładanie nimi elewacji (cokołów). Oczywiście można to robić samemu. Powierzchnia nie będzie tak równa i gładka jak przy płytkach czy kostce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 10.07.2008 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Cemik, te lupki sa rewelacyjne. Chce cos podobnego wkomponowac w skalniak. Mozezs podeslac namiary na ten Golub? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.07.2008 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Cemik, te lupki sa rewelacyjne. Chce cos podobnego wkomponowac w skalniak. Mozezs podeslac namiary na ten Golub? u rodzicow robilem pare lat temu z czegos takiego kaskade na skarpie kolo oczka wodnego - wyszlo calkiem ciekawie na chodniki itd nawet nie mysle o tym bo do odsniezania to sie nie nadaje a jest to moja ulubiona zimowa czynnosc na dol elewacji u nas raczej sie to nie nadaje - mamy stosunkowo prosty dom i wszelkie bajery moga sprawic, ze bedzie wygladal jak cyganska chata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 10.07.2008 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Piotr, ja wslasnie chce wlasnie cos w tym stylu. Pamietasz skad bralisci lupki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.07.2008 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Piotr, ja wslasnie chce wlasnie cos w tym stylu. Pamietasz skad bralisci lupki? jesli to do mnie - ja tylko kupowalem do oczka - to niedaleko hurtowni gips-bud na kociewskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 10.07.2008 11:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 Cemik, te lupki sa rewelacyjne. Chce cos podobnego wkomponowac w skalniak. Mozezs podeslac namiary na ten Golub? Proszę bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angelb 10.07.2008 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lipca 2008 nastka79 prosze przeslij mi na priv namiar na tego kolege ktory zdobyl uprawnienia Kurczę - jest problem... Wyjechał na urlop do Portugalii, wróci dopiero 21 lipca. Jeżeli nie będzie ci za późno, to wtedy dam Ci kontakt do niego, bo w tej chwili nie mam aktualnego nr kom. Kurcze szkoda,ze jest na urlopie teraz,ja potrzebuje kierownika od reki bo chcialabym juz jak najszybciej zaczynac dlatego zwracam sie do wszystkich budujacych w naszym rejonie-poratujcie namiarem na kierownika na pw. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 11.07.2008 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 ładna pogoda, co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DONKK 11.07.2008 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Czy ktoś może ma namiary na hydraulika godnego polecenia. Byłem umówiony z jednym gościem ale przekłada termin już trzeci raz i za każdym razem coraz więcej chce za punkt.Jeśli ktoś ma to będę wdzięczny. Moim zdaniem całą przyjemność budowania zabierają ci nasi pseudo - fachowcy. Znaleźć porządną ekipę, która wszystko wykona jak należy to jest naprawdę problem. Uspokoiło się w tym roku jeśli chodzi o hurtownie i materiały a fachowcy co niektórzy życzą sobie stawki o 50% więcej niż w zeszłym roku. U mnie na razie sprawdzili się ze wszystkich ekip tylko cieśle i tynkarze. No i jeszcze elektryk, ale to akurat był kumpel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 11.07.2008 07:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lipca 2008 Mój sprawdzony płytkarz chce za metr podłogi już z cokołami 45 zł, a za metr ściany 50 zł. Czy to dużo, czy ok, bo może by jeszcze poszukać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts