Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Piotrulex mam prośbę do Ciebie.

Czamaninek nas trochę wystawił więc mam pytanie i prośbę. Co Ty masz zamówiony za strop? Gdzie go zamawiałeś? I poproszę o namiary na tą firmę. Please, bardzo pilne!

mala nieszawka ul. lipowa

pan Niezgoda

nazwa byc moze żelbet produkt czy jakos tak

0-505 536-514

Powiedz mu ze masz numer od Piotra z Wielkiej nieszawki z ulicy Pieknej to da mu do myslenia ze znasz ceny pewnie sprzed podwyzki

my za caly strop na dom o wymiarach 9x9 placilismy 2900 bez faktury

na ten strop co robimy teraz to nie wiem jeszcze

zawsze daje troche wiecej pustaczkow

pustaki lekkie 3-komorowe dosc rowne

jestem bardzo zadowolony

w cenie oczywiscie jest transport

teraz mieszkamy w domu gdzie strop od niego bralismy z 5 lat temu - wszystko OK a jakosc poszla zdecydowanie do gory

A może ktoś zna kogoś niedrogiego od kutych ogrodzeń??? Mój poprzedni wykonawca (niejaki p. Bednarek - forma Palisada) zwinął działalność i zostawił mnie w połowie roboty, z niezałatwioną reklamacją :evil: :evil: :evil:

Jadąc w Lubiczu widziałam reklamę kutych ogrodzeń. Dzisiaj pewnie bedę tez tamtędy jechała to zanotuję namiary i podam.

A swoją drogą p. Bednarek postąpił "be" - jak ja nie znoszę niesłownych wykonawców. Obym jak najmniej takich spotkała na swojej drodze :x

jak tam teriva?

Krzysiek jedzie zaraz na spotkanie z gościem. Także jeszcze nic nie wiemy.

Mam już wieści po spotkaniu z p. Niezgoda - dla niewtajemniczonych - Panem od stropów ;)

Sprawa wygląda następująco:

Na nasz dom, który ma wymiary 13,30 x 10,10 teriva wyniesie 6 500zł bez f-ry z transportem. Niestety nie dostaniemy pustaków deklowanych chyba, że Pan się moooocno postara i dorobi, ale na to do końca liczyć nie możemy.

Powiedz mi Piotr czy dostałeś rozrysowaną instrukcję kładzenia tego stropu?

Poza tym spotkaliśmy się jeszcze dziś z przedstawicielem firmy Stropex. W tym przypadku cena 7 500 z f-rą (bez f-ry nie idzie załatwić :() Ale jeszcze bedziemy próbować może uda sie chociaż na połowę vat-u.

Reasumując, Pan Niezgoda nie wychodzi specjalnie tanio, mimo, że bierzemy od niego cenę netto to jak sobie dla zasady dodaliśmy 22 % vat wychodzi drożej jak firma Stropex. Także nic już z tego nie kumam :o

Dalej drążymy temat, coś musimy wymyśleć :roll:

A może ktoś zna kogoś niedrogiego od kutych ogrodzeń??? Mój poprzedni wykonawca (niejaki p. Bednarek - forma Palisada) zwinął działalność i zostawił mnie w połowie roboty, z niezałatwioną reklamacją :evil: :evil: :evil:

Teleforku, mam dla Ciebie namiary, któe spisałam z tablicy reklamowej w Lubiczu.

Firma nazywa się Kuźnia, mieści się w Lubiczu Dolnym ul. Różana 13 lub 23 (pisałam w pośpiechu i nie jestem teraz pewna :)). Tel. 0 510-717-026 lub 0 508-106-886. Dzwoń, dowiaduj się co i jak i za ile, Na reklamie nie napisali solidnie i tanio :lol:

jak tam teriva?

Mam już wieści po spotkaniu z p. Niezgoda - dla niewtajemniczonych - Panem od stropów ;)

Na nasz dom, który ma wymiary 13,30 x 10,10 teriva wyniesie 6 500zł bez f-ry z transportem. Niestety nie dostaniemy pustaków deklowanych chyba, że Pan się moooocno postara i dorobi, ale na to do końca liczyć nie możemy.

Poza tym spotkaliśmy się jeszcze dziś z przedstawicielem firmy Stropex. W tym przypadku cena 7 500 z f-rą (bez f-ry nie idzie załatwić :() Ale jeszcze bedziemy próbować może uda sie chociaż na połowę vat-u.

Reasumując, Pan Niezgoda nie wychodzi specjalnie tanio, mimo, że bierzemy od niego cenę netto to jak sobie dla zasady dodaliśmy 22 % vat wychodzi drożej jak firma Stropex. Także nic już z tego nie kumam :o

no faktycznie sporo

przy takich wymiarach domu to proporcjonalnie do mojego wyjsc powinno pewnie z 4500

roboty gosc ma od groma

deklowanych mi tez jeszcze nie przywiozl lecz obiecal ze cos na piatek bedzie juz mial - czyli jutro

cement drozeje, zwir dozeje (za 18 ton na poczatku placlem nieca 400 a teraz juz 590 slyszalem)

widocznie u Niezgody robi sie podobna atmosfera jak u hurtownikow z gazobetonem - za ile by nie wystawili i tak sa kolejki oczekujacych

jesli od terivy tez ozna odliczyc roznice VAT miedzy 22 a 7 to stopex faktycznie moze wyjsc nawet kilka zeta taniej

jak tam teriva?

no faktycznie sporo

przy takich wymiarach domu to proporcjonalnie do mojego wyjsc powinno pewnie z 4500

roboty gosc ma od groma

deklowanych mi tez jeszcze nie przywiozl lecz obiecal ze cos na piatek bedzie juz mial - czyli jutro

cement drozeje, zwir dozeje (za 18 ton na poczatku placlem nieca 400 a teraz juz 590 slyszalem)

widocznie u Niezgody robi sie podobna atmosfera jak u hurtownikow z gazobetonem - za ile by nie wystawili i tak sa kolejki oczekujacych

jesli od terivy tez ozna odliczyc roznice VAT miedzy 22 a 7 to stopex faktycznie moze wyjsc nawet kilka zeta taniej

Tylko wiesz skoro on taki zapracowany to zastanawiające jest dlaczego czas oczekiwania u niego na strop to max. 2 tyg, a firma Stropex każe sobie czekać 6 tyg. :o

A w ogóle te stropy już mnie wnerwują :wink:

Tylko wiesz skoro on taki zapracowany to zastanawiające jest dlaczego czas oczekiwania u niego na strop to max. 2 tyg, a firma Stropex każe sobie czekać 6 tyg. :o

to tak dlugo

ja 1 strop mialem od reki a konkretnie nastepnego dnia :lol:

2 strop przyjechal tydzien wczesniej bo gosc akurat mial wolne auto i m pasowalo

jutro dowiezie mi tylko troche tych mniejszych i strop ulozony - juz mi sie podoba widok z pieterka :p

mnie troche niepokoi kredyt gdyz tydzien temu mowili ze mam dzwonic dzis a dzis poowiedzieli ze najpredzej za tydzien

jak czlowiek nie zlozy wniosku to wszystko jest super a jak juz wiedza ze jestes prawie ichy to nie jest tak kolorowo ................

macie jakis tani zwir ale nie z wisly - mi za 18 ton teraz zaspiewali 590 zeta??????/

to tak dlugo

ja 1 strop mialem od reki a konkretnie nastepnego dnia :lol:

2 strop przyjechal tydzien wczesniej bo gosc akurat mial wolne auto i m pasowalo

jutro dowiezie mi tylko troche tych mniejszych i strop ulozony - juz mi sie podoba widok z pieterka :p

mnie troche niepokoi kredyt gdyz tydzien temu mowili ze mam dzwonic dzis a dzis poowiedzieli ze najpredzej za tydzien

jak czlowiek nie zlozy wniosku to wszystko jest super a jak juz wiedza ze jestes prawie ichy to nie jest tak kolorowo ................

macie jakis tani zwir ale nie z wisly - mi za 18 ton teraz zaspiewali 590 zeta??????/

My żwir mamy od Kalinowskiego z Kaszczorka 11t / 300 zł

to chlop ma zwirownie?

na pewno ma wielka reklame ze ma tartak

widzialem jak rozladowywal wielkiego tira na suwalskich blachach wypakowanego wiezba dachowa - pewnie tak jak ja kupuje za 600 a pewnie i mniej a goni za 800 i bezstresowo minimum 200 na kazdym metrze

zapytaj sie kierowcy cu u niego jezdzi za ile bys mogla kupic bezposrednio od niego

nam tez proponowali tanszy zwir z wisly - glowny wykonawca czyli tesc :lol: stwierdzil ze nie chce z niego robic bo ma za duzo muszelek

jutro konczymy terive ukladac i jest przestoj chyba ze skoluje z 5 kola do czasu otrzymania kredytu :cry: - na cement, zwir, majstry od szalowania schodow

to chlop ma zwirownie?

na pewno ma wielka reklame ze ma tartak

widzialem jak rozladowywal wielkiego tira na suwalskich blachach wypakowanego wiezba dachowa - pewnie tak jak ja kupuje za 600 a pewnie i mniej a goni za 800 i bezstresowo minimum 200 na kazdym metrze

zapytaj sie kierowcy cu u niego jezdzi za ile bys mogla kupic bezposrednio od niego

nam tez proponowali tanszy zwir z wisly - glowny wykonawca czyli tesc :lol: stwierdzil ze nie chce z niego robic bo ma za duzo muszelek

jutro konczymy terive ukladac i jest przestoj chyba ze skoluje z 5 kola do czasu otrzymania kredytu :cry: - na cement, zwir, majstry od szalowania schodow

Kalinowski nie ma żwirowni, bierze z Młyńca. Dzwoniliśmy tam, ale chcieli od nas 340 zł. Pewnie i tak na nas zarobił :wink: ale zawsze taniej niż bezpośrednio z żwirowni, a swoją drogą trochę dziwna sytuacja.

A drewno na więźbę jak sie dowiadywalismy miał po 770 zl./m3. Bierze z Ciechocinka tam jego szwagier ma tartak. Ostatecznie nie kupiliśmy od niego tylko z Czernikowa.

A wracając do tematu kredytu...my czekamy na podpisanie umowy. Decyzja wstępna jest, a do finiszu jeszcze jakos im nie spieszno. Czekamy na telefon z banku. Jakoś dziwnie długo im to schodzi. Jak to wszystko ładnie wygląda na reklamie...pieniądze w 15 min :roll:

A wracając do tematu kredytu...my czekamy na podpisanie umowy. Decyzja wstępna jest, a do finiszu jeszcze jakos im nie spieszno. Czekamy na telefon z banku. Jakoś dziwnie długo im to schodzi. Jak to wszystko ładnie wygląda na reklamie...pieniądze w 15 min :roll:

zastnawiam sie juz czy nie pojsc po jakis szybki gotowkowy na 1-2 miesiace z 10 czy 20 kola do czasu az uruchomia nam hipoteczny

ciekawe jakie to sa koszta i odsetki np od 20 kola po 2 miesiacach

wole miec z 2 kola wieksze odsetki niz 1 miesiac przestoju - sezon budowlany nie trwa wiecznie