daniel_torun 25.02.2009 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Wiecie po czym poznac kogos kto wyprowadza sie z blokowiska do domu jednorodzinnego? Po tym, ze chce miec kominek Wiecie co mial wczesniej w domu ktos kto kominka miec nie chce w nowo wybudowanym domu - no wlasnie mial we wczesniejszym domu kominek To tylko taka mala dygresja w kwestiach kominkowych, ktore prosze traktowac bardziej ogolnie niz osobiscie Piotrulex , jak zawsze widze musisz uogólniać . To że mialeś kominek i teraz nie chcesz to nie znaczy że tak mają wszyscy na calym świecie. Mam wielu znajomych , którzy mają kominek , palą sobie w sobotę wieczorem dla czystej przyjemności i sobie chwalą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 25.02.2009 11:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 ja też mam takich znajomych którzy cały czas mieli kominek i nadal chcą no Piotr już przestań, wszyscy wiemy, że nie chcesz kominka ale zdecydowana większość chce a czy to blokowisko mamy traktować jako coś obraźliwego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2009 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Moi rodzice też mają kominek. Teraz żałują, że kupili taki tani i mały. Teraz stanowczo by zainwestowali w niego więcej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.02.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 pewnie kto powiedzial ze go nie chce? ladnie wyglada to fakt ale szkoda mi wywalac minimum z 5 tysi na ozdobe salonu - to tyle jakby mi nie bylo szkoda tej kasy to bym zakupil i swietnie by wygladalo tylko tez wczesniej byla gadka o wykanczajacej wykonczeniowce, ile to wszystko kosztuje itd, itp, etc ... dobra, koncze oooooo, ja np. plotu od frontu nie mam a miec chce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 25.02.2009 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 bo wykończeniówka jest wykańczająca, ale zależy to od wyborów co pierwsze itd. coby zmieścić się w danej kwocie sam piszesz, że chcesz kominek to jak nie jesteś z "blokowiska" a chcesz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.02.2009 12:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 bo wykończeniówka jest wykańczająca, ale zależy to od wyborów co pierwsze itd. coby zmieścić się w danej kwocie sam piszesz, że chcesz kominek to jak nie jesteś z "blokowiska" a chcesz? ladnie wyglada nie do uzywania byc moze kiedys pozwole sobie na taka bezuzyteczna wizualna atrakcje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 25.02.2009 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 bo wykończeniówka jest wykańczająca, ale zależy to od wyborów co pierwsze itd. coby zmieścić się w danej kwocie sam piszesz, że chcesz kominek to jak nie jesteś z "blokowiska" a chcesz? ladnie wyglada nie do uzywania byc moze kiedys pozwole sobie na taka bezuzyteczna wizualna atrakcje Niezłe - montować kominek bo ładnie wygląda a nie będzie używany - to dopiero rozpusta. A nie lepiej obraz na ścianie powiesić . Tez ładnie wygląda i używać nie trzeba. A i pewnie kosztuje 10 razy mniej. A podnosząc temat blokowiska. Całe moje dotychczasowe życie mieszkałam w bloku. I jakoś specjalnie skrzywdzona emocjonalnie się nie czuję. A kominek w domu mam bo to miłe jest. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 25.02.2009 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 no nie! a już zrobiłam szybki podział kto z bloku to chce, a kto nie to nie chce Piotr, teraz to popsułeś mi statystyki, raz piszesz że nie chcesz, potem że chcesz ale za 2 lata, teraz że być może.... a ja jestem pół na pół: wychowana w domu, od x lat w bloku a chcę i nie wiedziałam do którego wora mam siebie wrzucić ale teraz to i tak już wszystko na nic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.02.2009 13:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Niezłe - montować kominek bo ładnie wygląda a nie będzie używany - to dopiero rozpusta. A nie lepiej obraz na ścianie powiesić . Tez ładnie wygląda i używać nie trzeba. A i pewnie kosztuje 10 razy mniej. A podnosząc temat blokowiska. Całe moje dotychczasowe życie mieszkałam w bloku. I jakoś specjalnie skrzywdzona emocjonalnie się nie czuję. A kominek w domu mam bo to miłe jest. Pozdrawiam tak. nie znosze czyszczenia, brudnej szyby. popiolu, robali z drewna, malowania sufitu co 2 lata, swadu spalenizny itd, itp, etc obraz? nie dziekuje. nie jestem fascynatem. wole powiekszac wlasnorecznie wykonane niezle zdjecia - czasami taki sie trafia czy ja napisalem o jakis emocjanalnych krzywdach? bez przesady. wiekszosc ludzi jednak mieszka w blokach i zdecydowana ich wiekszosc nie ma w mieszkaniach kominka . czlowiek zawsze chce miec cos czego miec nie moze wiec dlatego taka moja interpretacja. ludzie z blokow czesto decyduja sie na kominki. budujac kolejny dom dokonujesz wybor swiadomie a nie na podstawie marzen i brakow blokowych. to tyle pamietaj, ze ja zawsze mowie co mysle a nie to co ktos chcialby uslyszec aby jakos specjalnie mnie polubic. nie znosze hipokryzji w kwestii koninka mam kilkuletnie doswiadczenie a wiekszosc z Was jednak nie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 25.02.2009 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 no nie! a już zrobiłam szybki podział kto z bloku to chce, a kto nie to nie chce Piotr, teraz to popsułeś mi statystyki, raz piszesz że nie chcesz, potem że chcesz ale za 2 lata, teraz że być może.... a ja jestem pół na pół: wychowana w domu, od x lat w bloku a chcę i nie wiedziałam do którego wora mam siebie wrzucić ale teraz to i tak już wszystko na nic nieuwaznie czytasz i nie starasz sie zrozumiec co jest napisane wyrywajac z kontekstu pojedyncze cytaty mozesz nawet wyczytac ze chce zostac kosmonauta i lubie seks ale tylko w piatki 13-go na dnie rowu marianskiego a orgazm trwa kilkanascie razy dluzej niz u swini ze wzgledu na wysokie cisnienie w miare wygodnie mieszkamy juz jakis czas majac wszystko co jest potrzebne. nie bede jeczal ze wykonczeniowka jest wykanczajaca kupujac kominek za kilka tysi bo jak pewnie go kiedys zakupie to w celach ozdobnych. ze dobrze przemyslany kominek jest ozdoba salonu, domu to chyba nikt nie zaprzeczy ... mozna kupic dovre za grubo ponad 5-10 tysi i miec cos z gornej polki bo przeciez Pan tak doradzil no i w koncu to na cale zycie a mozna miec hajduka za 2 tysie. to i to kominek. jak ktos ma priorytet aby w kaminek wypakowac tyle kasy to czemu nie. dla kazdego cos milego ach ta wykonczeniowka dobra, ja juz bym skonczyl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 25.02.2009 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 pamietaj, ze ja zawsze mowie co mysle a nie to co ktos chcialby uslyszec aby jakos specjalnie mnie polubic. nie znosze hipokryzji Wybacz że się czepiam ale w kwestii kominka to chyba właśnie hipokryzja z Twojej strony. Uparcie twierdzisz że kominek to prawie samo zło, ale jak tylko budżet pozwoli, sprawisz sobie go w swoim domu. I wybacz, ale nie wierze że nigdy w nim nie napalisz. Wiemy wszyscy ze masz doświadczenie z kominkami. I wiemy dlaczego nie masz go teraz w nowym domu. Lecz czy tylko ja odnoszę wrażenie że starasz się wszystkich przekonać że kominek jest fuj? POzdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 25.02.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jak znajdziecie cos wartego uwagi to dajcie znac, moze wieksza ilosc to bedzie korzystniejsza cena...Ja tez planuje zapas zrobic. W 2 lata temu kupilem fajne suche drewno na Alllegro - bylo skladowane na ul. Równinnej, zaraz za torami 170 zl/mb. Widzialem tez sklad drewna na ul Polnej niedaleko x z Batorego, ale ceny nie znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kama1978k 25.02.2009 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 A kupiliśmy Dovre nie dlatego ze Pan tak doradził ale dlatego ze nam się podobał. Dovre nie Hajduk. Bo kominki tez mogą mieć różny wygląd wbrew pozorom. I nie każdy kominek równy drugiemu. Aha i zapłaciliśmy 3,5 tys - wiec to chyba nie takie majątek w porównaniu ze wspomnianym Hajdukiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2009 14:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jak znajdziecie cos wartego uwagi to dajcie znac, moze wieksza ilosc to bedzie korzystniejsza cena... Ja tez planuje zapas zrobic. W 2 lata temu kupilem fajne suche drewno na Alllegro - bylo skladowane na ul. Równinnej, zaraz za torami 170 zl/mb. Widzialem tez sklad drewna na ul Polnej niedaleko x z Batorego, ale ceny nie znam. 170 zł to trochę drogo. Ja kupiłam w tym roku olchę za 130, brzozę mają za 150 zł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 25.02.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Piotr, to co napisałam powyżej było z pewnym przekąsem, a że piszesz raz tak raz inaczej to nie tylko ja zauważyłam pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 25.02.2009 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Jak znajdziecie cos wartego uwagi to dajcie znac, moze wieksza ilosc to bedzie korzystniejsza cena... Ja tez planuje zapas zrobic. W 2 lata temu kupilem fajne suche drewno na Alllegro - bylo skladowane na ul. Równinnej, zaraz za torami 170 zl/mb. Widzialem tez sklad drewna na ul Polnej niedaleko x z Batorego, ale ceny nie znam. Byłem na Polnej - 1m3 zależy od gatunku -120-150zł. Spory worek 20zł. Do najsuchszych raczej nie należy chociaż Pan mówi " Panie , przecież ja tu cały czas palę ! " Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2009 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 Ja też mam Dovre, dlatego, że nadaje się do palenia ciągłego. Nie bo Pan doradził (jakbym słuchała Panów to bym miała Jotula jeszcze droższego ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2009 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 To drewno co ja kupuję to już pocięte i połupane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 25.02.2009 14:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 To drewno co ja kupuję to już pocięte i połupane Takie też zastaniesz u Pana co ciągle pali Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 25.02.2009 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2009 A jakie ma za 120? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts