madzialenka 08.04.2009 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 tak taczką........ ok. 200m przed domem robiłem taczką - 3 soboty od godziny 8 do 18. pozostało mi 1200 m i nie da rady ręcznie Da rade. w tydzien rozwiozlam prawie 200m. A mam niewiele wzrostu. Za to zaciecie ogromne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 08.04.2009 09:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Ja nie jestem fanem pielegnacji ogrodka moj schemat to:1. posiac trawe lub w ostatecznosci1. przekopac ziemie2. posiac trawe Nawozenie czarnoziemu, rownanie w nieskonczonosc - to taka dzialka na pokaz, ja wole teren bardziej naturalnyPozniej koszenie obowiazkowo co tydzien aby nie byla dluzsza niz u sasiadaach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.04.2009 09:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 To nie działka na pokaz tylko działka, na której ta trawa urośnie. Za pierwszym razem nie przyłożyliśmy się i trawa była po prostu beznadziejna. Dlatego robimy to drugi raz. Szkoda pracy i kasy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 08.04.2009 09:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Da rade. w tydzien rozwiozlam prawie 200m. A mam niewiele wzrostu. Za to zaciecie ogromne. Jestesmy bratnimi duszami - ja tez mam duze zaciecie do przewozenia wszystkiego na taczce - zwlaszcza ze mamy za malo brame na ciezarowki - w zeszlym sezonie przewizlem 27 ton zwiru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 08.04.2009 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 I W temacie deszczowki, to my zrobilismy tak jak pisze Nastka - do spustow rynien mam podpiete weze drenujace i rozprowadzone pod ziemia. Do kazdego odplywu mam okolo 25 m rury (razy 6 spustow). Niby duzo, ale jak sobie policzylismy, ze do odprowadzenia calej wody z dachu przy duzej ulewie potrzebne bylo ponad 1,5 km rur (mam 360m2 dachu) zakopanych w ziemi to wymieklismy. Na razie nasze rozwiazanie sie sprawdza. O temat dla mnie ciekawy, ja wlasnie zastanawialem sie czy same rury drenazowe wystarcza i czy nie dopiac te ruruy do takiej skrzynki rozsaczajacej: http://azura.pl/produkty.php?nr=1 A jak wyliczyliscie dlugosc tych rur w stosunku do powierzchni dachu ? I jak gleboko zakopnae macie te rury. Chetnie poczytam szczegolow bo czeka to mnie wykonanie osobiscie wiec kazda cenna uwaga przyda sie do tego jak to zrobic. Sami robiliscie czy ktos wam robil? Jaki jest koszt metra tej ruruy drenazowej ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 08.04.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Da rade. w tydzien rozwiozlam prawie 200m. A mam niewiele wzrostu. Za to zaciecie ogromne. Jestesmy bratnimi duszami - ja tez mam duze zaciecie do przewozenia wszystkiego na taczce - zwlaszcza ze mamy za malo brame na ciezarowki - w zeszlym sezonie przewizlem 27 ton zwiru W ciągu tygodnia jak wracam z pracy ok17 to zostają 2-3 godziny pracy do zmierzchu , a człowiek by chciał się jeszcze z dzieckiem pobawić W sobotę przyjechała kolejna wywrotka 25ton - 17m3. Rozwoziłem cały dzień - dało się ok 1/2 . Ciężka robota ale satysfakcjonująca. Zawsze marzyłem o trawniku płaskim jak stół . Tylko zastanawia mnie czy da się to osiągnąć "domowymi " sposobami na takiej powierzchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.04.2009 09:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 da się, tylko rób pod deskę, etapami, a deska ustawiana po poziomicę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 08.04.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 da się, tylko rób pod deskę, etapami, a deska ustawiana po poziomicę Tylko kto ma na to czas kiedy pogoda taka piękna, żyć się chce, a pracować nie za bardzo. Rowerek woła pojeździj na mnie, kawka na tarasie czeka itd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 08.04.2009 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 da się, tylko rób pod deskę, etapami, a deska ustawiana po poziomicę Pobawię się Zobaczymy jak wyjdzie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 08.04.2009 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 da się, tylko rób pod deskę, etapami, a deska ustawiana po poziomicę Tylko kto ma na to czas kiedy pogoda taka piękna, żyć się chce, a pracować nie za bardzo. Rowerek woła pojeździj na mnie, kawka na tarasie czeka itd E nie jest tak źle. Przy kopaniu też są wskazane przerwy . Kawka, piwko , grill Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 08.04.2009 10:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Kwietnia 2009 Natalia, podpytaj Piotra to Ci powie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.04.2009 07:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 co tu tak cicho? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.04.2009 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 widzę Nastka, że wiesz o kim mówię zasuwają chłopaki, ale pewnie ze 3 tygodnie im zejdzie A co tam u was? przerwa jakaś, bo dzwonili wczoraj majstry, że we wtorek do płotu przychodzą na 1,5 tygodnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 09.04.2009 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 no własnie mówili, że muszą gdzieś na tydzień iść, u nas okna dachowe jeszcze nie wstawione, a oni już mają wszystko zasznurkowane i profile przygotowane Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.04.2009 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 no własnie mówili, że muszą gdzieś na tydzień iść, u nas okna dachowe jeszcze nie wstawione, a oni już mają wszystko zasznurkowane i profile przygotowane A kiedy będziesz mieć okna dachowe? Daj znać, to będę wiedzieć do kiedy u mnie posiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 09.04.2009 10:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 jednocześnie inna ekipa kładzie dachówkę i to od nich zalezy kiedy wprawią te okna, od dziś wciągają dachówkę na dach. Napiszę Ci jak będą te okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.04.2009 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Pozdrowienia z Pyrlandii w ten piekny dzionek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 09.04.2009 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 Witam serdeczniena forum to trafiłem szukając opinni o firmie szyma z torunia mam z nimi podpisać umowę na wykonanie instalacji w domu i potrzebuje informacji czy warto z nimi współpracować będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawek1980 09.04.2009 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 witam mam pytanie czy ktoś wie gdzie w okolicach torunia mazna kupić gonty bitumiczne firmy Owens Corning Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 09.04.2009 20:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 W ciągu tygodnia jak wracam z pracy ok17 to zostają 2-3 godziny pracy do zmierzchu , a człowiek by chciał się jeszcze z dzieckiem pobawić W sobotę przyjechała kolejna wywrotka 25ton - 17m3. Rozwoziłem cały dzień - dało się ok 1/2 . Ciężka robota ale satysfakcjonująca. Zawsze marzyłem o trawniku płaskim jak stół . Tylko zastanawia mnie czy da się to osiągnąć "domowymi " sposobami na takiej powierzchni. Zapomnialan napisac, ze dla mnie tydzien to 5 dni po 2-3 godziny. A dzieci bawia sie przednie ladujac ziemie na taczke mamusi, swoja lub czasem wozac ziemie w odwrotnym kierunku. A piekny trawnik da sie uzyskac - nasz jest plasciutki i bardzo nam sie podoba. Tylko niestety takie wykonanie wymaga duuuzo czasu. Ale moim zdaniem warto to zrobic raz a dobrze. Powodzenia. Bede trzymala kciuki za wytrwalosc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts