madzialenka 09.04.2009 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Kwietnia 2009 O temat dla mnie ciekawy, ja wlasnie zastanawialem sie czy same rury drenazowe wystarcza i czy nie dopiac te ruruy do takiej skrzynki rozsaczajacej: http://azura.pl/produkty.php?nr=1 A jak wyliczyliscie dlugosc tych rur w stosunku do powierzchni dachu ? I jak gleboko zakopnae macie te rury. Chetnie poczytam szczegolow bo czeka to mnie wykonanie osobiscie wiec kazda cenna uwaga przyda sie do tego jak to zrobic. Sami robiliscie czy ktos wam robil? Jaki jest koszt metra tej ruruy drenazowej ? Jak do tej pory takie rozwiazanie calkowicie sie sprawdzilo. Do wyliczania dlugosci rur bieze sie wspolczynnik opadow (niestety nie pamietam skad go mielismy), mnozy przez powierzchnie dachu, dzieli przez zdolnosc rury do rozsaczania (zalezna od srednicy) i dzieli przez ilosc spustow. Ale jak pisalam, nam wyszlo ponad 1,5 km, wiec sobie odpuscilismy i mamy jakies 300m. Rury zakopalismy na glebokosci okolo 50-60 cm, na rury zostala polozona wloknina zabezpieczajaca przez zamulaniem rur i przerastaniem korzeni. Calosc robilismy sami - troche zabawy. Cena metra zalezna jest od srednicy - my mamy 100mm. Srednice dobierasz do srednicy spustu. Mozna do tego dokupic siteczka zabezpieczajace przed dostawaniem sie lisci z dachu do rury - zaklada sie je pomiedzy spustem a rura. My nie montowalismy. W razie czego pytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 10.04.2009 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 Wesolych Swiat dla Wszystkich http://images46.fotosik.pl/101/c0882cccc81c279c.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.04.2009 09:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 a co to za chwalenie się synkami, co?? Również wszystkim życzę zdrowych i spokojnych świąt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 10.04.2009 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 A co, nie moge sie pochwalic, jaki piekne mam zajaczki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 10.04.2009 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2009 no pewnie, że możesz. Nawet musisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 13.04.2009 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 najlepszego po świętach :) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maya04 13.04.2009 17:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2009 Witam serdecznie na forum to trafiłem szukając opinni o firmie szyma z torunia mam z nimi podpisać umowę na wykonanie instalacji w domu i potrzebuje informacji czy warto z nimi współpracować będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi pozdrawiam My mamy od nich piec i wyceniali nam instalację do domu - masakryczne ceny za instalację radzę poszukac bo my znaleźliśmy dużżżżo taniej. Potrafi ich ponieść przy kalkulacji. Ponad to kilka zasłyszanych słabych opinii. Radzę sprawdzić w konkurencji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kowaliusz 14.04.2009 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 dzięki a konkretnie to gdzie szukać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.04.2009 05:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 witam po świętach Od soboty wschodzi nam trawka. Jeszcze kilka dni i będzie zielono Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.04.2009 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 rowniez tradycyjnie witam po swietach tak sie zmeczylem przez te swieta ze w poniedzialek prawie zasnalem w lodce zacumowanej przy pomoscie . szkoda tylko ze w niedziele byla mizerna pogoda ... a budowa cisza spokoj. odebralem jedynie slupki na plot. bede codziennie kupowal i wozil sobie z 200kg cementu i niebawem zabieramy sie za plotek frontowy kolo 20-go kwietnia bedzie do odbioru tarasowe ogrodzenie z elementow - zdecydowalismy sie na olche (olszyne). tanie a w miare solidne, zwlasza po odpowiedniej impregnacji milego dnia odbior wod-kan juz zrobile. dzieki. gosc faktycznie dosc sympatyczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 14.04.2009 07:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 U nas dziś zaczynają budowę ogrodzenia frontowego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daniel_torun 14.04.2009 07:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 u nas murek zrobiony , słupki zabetonowane, przęsła u lakiernika. Czas na montaż mają do soboty. W sobotę montaż napędu i trzeba będzie to spiąć z bramą garażową Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.04.2009 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 U nas dziś zaczynają budowę ogrodzenia frontowego ja tam sobie robie sam i nawet nie wspomne ile dzieki temu zaoszczedze sam tzn. z tesciem brame przesuwna robi inny czlonek rodziny co wykonuje to zarobkowo a naped juz czeka, koszt jego wykonania to jak sie okazalo niecale 400 zeta wiosna, wiosna, wiosna ach to Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.04.2009 08:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 u nas murek zrobiony , słupki zabetonowane, przęsła u lakiernika. Czas na montaż mają do soboty. W sobotę montaż napędu i trzeba będzie to spiąć z bramą garażową czym malujecie metalowe elementy ogrodzenia? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama100 14.04.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Piotr ile wyniesie Twoje ogrodzenie ( moze w pzreliczeniu na mb ) oczywiście ze słupkami. Jeśli możesz podaj namiar gdzie załatwiałeś bo widziałam fajne ogloszenie na allegro i nie wiem czy sie zdecydowac czy nie. http://www.allegro.pl/item610713802_ogrodzenie_drewniane_rancho_ranczo_deski_olcha.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.04.2009 08:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 a ja dziś byłam u kamieniarza zamówić próg do drzwi wejściowych. Będzie taki sam jak parapety. Być może uda się zrobić na jutro. jeśli tak to w tym tygodniu będą nam kłaść płytki przed domem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.04.2009 08:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Piotr ile wyniesie Twoje ogrodzenie ( moze w pzreliczeniu na mb ) oczywiście ze słupkami. Jeśli możesz podaj namiar gdzie załatwiałeś bo widziałam fajne ogloszenie na allegro i nie wiem czy sie zdecydowac czy nie. http://www.allegro.pl/item610713802_ogrodzenie_drewniane_rancho_ranczo_deski_olcha.html nie wiem. mam wstepny kosztorys materialu i na razie wyglada ze jest OK u nas jest plus czyli w sumie minus front ma jedynie 16,5 metra bedzie to murek betonowy pozniej czyms oblozony z wmurowanymi stalowymi slupkami 80x80x4. miedzy slupkami poziome, stalowe profile i do tego przykrecone na przemian drewniane pionowe sztachety. slupki z pocieciem to nieca 60 zeta sztuka kupione w centrostalu jedna sztacheta to powiedzmy srednio z 5 zeta koszt bramy dostane jak zrobie ogrodzenie i dostane elementy pod wymiar do zamowienia ps. ogrodzenie co podalas w linku rowniez ogladalem. nie w naszym stylu. absolutnie u nas by nie pasowalo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.04.2009 09:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 a dla mnie takie ogrodzenie jak najbardziej Tylko, że ja jakoś nie kupuję u kogoś kto ma zero komentarzy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.04.2009 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 a dla mnie takie ogrodzenie jak najbardziej Tylko, że ja jakoś nie kupuję u kogoś kto ma zero komentarzy ja tez nie chyba ze moge podjechac osobiscie na co akurat ja mam szanse zwykle w 90% swoich internetowych zakupow w okolicy miejscowosci do ktorej jest linka allegro niedawno bylem jadac do Bialegostoku kiedys kazdy mial 0 na koncie choc generalnie oczywiscie taka weryfikacja jest zasadna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kama100 14.04.2009 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2009 Mnie właśnie takie ogrodzenie pasuje a co do obejrzenia na miejscu to jest dobra myśl. Chyba warto zapłacic za paliwo i wiedzieć w czym rzecz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts