agnieszkakusi 19.07.2007 11:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 my też mieliśmy ogrodzone biało-czerwono taśmą. I to wystarczy. Potwierdzone w nadzorze budowlanym na Dekerta Acha, no i tabliczka z informacją o budowie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 19.07.2007 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lipca 2007 No to fajnie, sprecyzowalem swoja wiedze i wyglada ze zastosuje wariant z tasma . Jak widac czlowiek uczy sie cale zycie a zwlaszcza kiedy ma malo wspolnego z budownictwem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.07.2007 05:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 no i zaoszczędzisz trochę kasy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.07.2007 07:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Witam, ja tu po raz pierwszy, ale zachęcona ilością odwiedzających, dołączam się. Ja planuję zacząć budowę niedaleko Ciebie agnieszka, bo w Oborach - jeszcze 2 km dalej niż Kopanino. Działkę mam, projekt mam, załatwiamy pozwolenie. Już nie mogę się doczekać aż zamieszkamy - a jeszcze taka długa droga przed nami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.07.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 do piotrulex Robisz pełne deskowanie dachu, bedziesz jeszcze później robił podbitkę? Jeśli nie, to które elementy dachu bedą strugane? tak. robie pelne deskowanie 1. nie wiem co to jest podbitka 2. nie wiem co to ma wspolmego ze struganymi elementami wiezby wiem tylko ze na razie nic nie mam struganego i niestety dlatego nie zakladam takich ozdobnych belek na zewnatrz budynku po 1 z kazdej strony. ciesle odradzili ze to ani ladne bedzie ani trwale. jak bede robil elewacje to moze sie zamontuje. dam do przestrugania, zakonserwowania, pomalowania i moze zamontujemy wytlumacz mi co to podbitka a moze CXi odpowiem szczegolowo na pytanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 20.07.2007 09:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 do piotrulex Robisz pełne deskowanie dachu, bedziesz jeszcze później robił podbitkę? Jeśli nie, to które elementy dachu bedą strugane? tak. robie pelne deskowanie 1. nie wiem co to jest podbitka 2. nie wiem co to ma wspolmego ze struganymi elementami wiezby wiem tylko ze na razie nic nie mam struganego i niestety dlatego nie zakladam takich ozdobnych belek na zewnatrz budynku po 1 z kazdej strony. ciesle odradzili ze to ani ladne bedzie ani trwale. jak bede robil elewacje to moze sie zamontuje. dam do przestrugania, zakonserwowania, pomalowania i moze zamontujemy wytlumacz mi co to podbitka a moze CXi odpowiem szczegolowo na pytanie Ja to w sumie jeszcze laik, ale podbitka to chyba to pokrycie wystających części dachu poza mury od spodu - np. sidingiem, panelami albo drewniane. Mam nadzieję że się nie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.07.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ja to w sumie jeszcze laik, ale podbitka to chyba to pokrycie wystających części dachu poza mury od spodu - np. sidingiem, panelami albo drewniane. Mam nadzieję że się nie myle. teraz mieszkam w domu gdzie jest siding i chyba zrobimy w nowym tak samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 20.07.2007 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 Ja to w sumie jeszcze laik, ale podbitka to chyba to pokrycie wystających części dachu poza mury od spodu - np. sidingiem, panelami albo drewniane. Mam nadzieję że się nie myle. Tak jest, jest to ta czesc dachu od spodu ktory wystaje poza obrys budynku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 20.07.2007 09:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 gdzie moge zerknac za cegla klinkierowa na konczenie kominow. oprocz ceg-pol na wapiennej bo tam juz bylem. interesuje nas jakas zoltawo-piaskowa moze cieniowana tak aby w takim samym kolorze byla zarowno dziurawka jak i pelna na czubki. zona szukala i jest problem - znalazla inny kolor ale to juz jest kompromis - chce jeszcze poszukac aby potem nie zalowac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 20.07.2007 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 gdzie moge zerknac za cegla klinkierowa na konczenie kominow. Podłączam się pod prośbę Piotra - gdzie można pooglądać te cegły??? U nas na budowie robi się strop, chyba nawet dzisiaj skończą go układać http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/clap.gif Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 20.07.2007 11:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2007 w tropsie na curie-skłodowskiej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
justap 21.07.2007 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witam! Ponawiam moją prośbę (chyba niedostrzeżona ) o namiary na jakiegoś "płytkarza", dobrego i jak wcześniej pisałam niekoniecznie drogiego, tak praktycznie od zaraz. Będę wdzięczna za odpowiedź. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
salinski 21.07.2007 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Lipca 2007 Witam, startuję sierpień/wrzesień złotoria/grabowiec Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiula77 22.07.2007 16:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 Witam! Ponawiam moją prośbę (chyba niedostrzeżona ) o namiary na jakiegoś "płytkarza", dobrego i jak wcześniej pisałam niekoniecznie drogiego, tak praktycznie od zaraz. Będę wdzięczna za odpowiedź. Witam, nasz dopiero zaczyna, więc nie wiem jeszcze czy będzie można go polecic... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.07.2007 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2007 w tropsie na curie-skłodowskiej OK dzieki jutro z ranca skocze do tropsa i na wapiena - zobaczymy zona na wapiennej juz wybrala: pelna - 5,08zł perforowana - 2,82zł zawsze myslalem ze to jest tansze ale co zrobic ........ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.07.2007 05:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Nastka, przepraszam...przegapiłam W którym miejscu na Oborach zaczynacie budowę? Tak naprawdę jadąc tam, przejeżdżacie obok mojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
13hp 23.07.2007 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 piotrulex napisał: 1. nie wiem co to jest podbitka 2. nie wiem co to ma wspolmego ze struganymi elementami wiezby. Odpowiedzi już padły. Dzięki za info. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 23.07.2007 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Sluchajcie poszukuje namiary na studniarzy. Musze ywkopac studnie , woda na glebokosci 5 do 6 metrow. Jakie sa ceny za budowe takiej studni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.07.2007 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Nastka, przepraszam...przegapiłam W którym miejscu na Oborach zaczynacie budowę? Tak naprawdę jadąc tam, przejeżdżacie obok mojego domku Już prawie przed samym lasem, tam zaczęte są już 3 domy na trzech pierwszych działkach od drogi. Ja mam czwartą na której nic jeszcze nie ma, ale mam nadzieję, że już niedługo... A Twój domek to właśnie w weekend zlokalizowałam po drodze do mnie . Muszę powiedzieć, że fajne te dwa duże okna na froncie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 23.07.2007 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lipca 2007 Ja też się do pytania o studnię podłączam - niedługo też mnie to czeka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts