JaMajaD 27.05.2009 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 ufff u nas na szczęście tak nie musi być, właśnie dowiedzieliśmy się w gminie, jak mamy ustaloną służebność w akcie notarialnym to nie trzeba tego świstka, bo poprzedni właściciel nie przekazał jeszcze drogi do gminy tzn. on podobno chciał, ale gmina się ociąga. Aga dzięki za namiar do pani geodetki, super się współpracowało, terminowa i kompetentna. Bardzo się ucieszyła, jak się dowiedziała skąd mamy namiar:) i gratuluję Michalinki, moja siostrzeniczka ma tak na imię - no może trochę inaczej (Michelle) ale w tłumaczeniu wychodzi Michalina Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 27.05.2009 12:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 słuchajcie, mam certyfikat energetyczny, wyszło 107 kW na rok to dobrze czy źle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 27.05.2009 17:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2009 słuchajcie, mam certyfikat energetyczny, wyszło 107 kW na rok to dobrze czy źle Chyba w normie. Nam wyszło ok. 80, a szwagierce z drugiego segmentu 105, więc u Was też chyba w normie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 28.05.2009 06:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 no wiem, że w normie, pan nawet powiedział, że bardzo dobrze, tylko co to oznacza? jak to wychodzi w praktyce, czy np. będziemy zużywać mniej energii? tak się zastanawiam cały czas czemu to służy, czy to kolejny zbędny kwit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 28.05.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 no wiem, że w normie, pan nawet powiedział, że bardzo dobrze, tylko co to oznacza? jak to wychodzi w praktyce, czy np. będziemy zużywać mniej energii? tak się zastanawiam cały czas czemu to służy, czy to kolejny zbędny kwit Wskaznik pokazuje ile kW energii potrzebujesz aby ogrzac 1m2 domu. Czyli mnozysz wskaznik x powierzchnia domu x koszt kW dla Twojego zrodla ciepla i masz szacunkowy koszt ogrzewania domu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 28.05.2009 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 o dzięki Madzialenka, pocieszyłaś mnie, jeśli dobrze liczę to będę miała tanie ogrzewanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 28.05.2009 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 lepiej kup u tego samego bo moze sie roznic drewnem czy zaokragleniami Drewno na brame kupowalem razem z cala dzialka - byla ogrodzona To znaczy ze mam kupic od nowa wszystkie deski albo tanszy wariant - zostawic z jedna zlamana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 28.05.2009 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 a ja nie wiem czy tu pisałam, ale w październiku urodzi się nam Michalinka Bardzo ladne imie no przynajmniej w meskiej wersji najladniejsze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.05.2009 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2009 lepiej kup u tego samego bo moze sie roznic drewnem czy zaokragleniami Drewno na brame kupowalem razem z cala dzialka - byla ogrodzona To znaczy ze mam kupic od nowa wszystkie deski albo tanszy wariant - zostawic z jedna zlamana bez przesady. az tak wielkich roznic w jednym gatunku drewna z pewnoscia nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.05.2009 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 witam Pytanie malo budowlane Pierwsza komunia kuzynki, impreza w lokalu Ile srednio ludzie wkladaja w koperte? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 29.05.2009 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 lepiej kup u tego samego bo moze sie roznic drewnem czy zaokragleniami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 29.05.2009 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 bez przesady. az tak wielkich roznic w jednym gatunku drewna z pewnoscia nie bedzie To moze bedziesz mial 1 w nadmiarze ? Ogladalem - wymiary moze troche inne bo dluzsza niz 1,4 m - tak ok 1,7 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 29.05.2009 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2009 bez przesady. az tak wielkich roznic w jednym gatunku drewna z pewnoscia nie bedzie To moze bedziesz mial 1 w nadmiarze ? Ogladalem - wymiary moze troche inne bo dluzsza niz 1,4 m - tak ok 1,7 moje bede mial dzis potwierdzone swierk lub sosna 1,40x0,12x0,02 prosta z zaokraglona gora przesuszone, szlifowane 4,00 zeta za sztuke + flaszka - zamawiam kolo 140 sztuk z jakims oczywiscie zapasem termin realizacji moze nawet az 2 tygodnie od dzs bo gosc robi to popoludniami jako fuche ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 31.05.2009 04:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Wstawać śpiochy, wstawać!!! Do pracy w przy domu! Słońce na niebie w końcu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-mól 31.05.2009 08:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 witam się wczoraj napisałam swojego pierwszego posta w grupie bydgosko-toruńskiej, bo się nie dopatrzyłam że tu opcja tylko Toruńska istniejezatem "przeklejam" się, bo tam chyba Bydgoszczaki dominują wkrótce wyruszamy na kujawy, posiadłość w stanie rozrytum w trakcie zakupu, no i zostaje nam JEDYNIE wykończyć dom na odległość nasz rejon to okolice Torunia pytanie nr 1 gdzie szukać parkietu/parkieciarza, jaki jest orientacyjny koszt materiałów i robocizny za parkiet dąb ok 150m2 pytanie nr 2 czy ktoś poleci firmę na okres lata, która zrobi łazienki, poprawi elektykę, połozy gładzie, bo parkiet to już chyba lepiej u dedykowanego speca robić, prawda? pytanie nr 3 potrzebne mi również namiary na stolarza (parapety, schody, zabudowy) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.05.2009 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 Wstawać śpiochy, wstawać!!! Do pracy w przy domu! Słońce na niebie w końcu mmmmmmmmmm wlasnie wstalem gdzie to slonko? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.05.2009 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2009 witam ... witam Mola tudziez Móla Jesli Mól to ja wole Mule, takie w osolonej wodzie z oliwa i czosnkiem, najlepiej na tarasie z widokiem na .... Ach, ja tylko o wakacjach Prosimy o uzupelnie profilu o miejscowosc itd W kwestiach Twoich pytan to ja jedynie elektryka moge polecic tak wiec nie pomoge Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.06.2009 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 zapomnialem "poinformowac" ze w koncu wyremontowales swojegow iernego scotta. korba, lancuszek, kasetka - wszystko klasy alivio. w koncu mozna normalnie posmigac z cora w foteliku. ostatnio juz tak bylo wszystko zmarnowane ze pod wiatr czy pod gorke nie moglem podjezdzac i zona mnie objezdzala zakupy oczywiscie przez internet Ostatnio wlasnie cos nawilali ze coraz wiecej transakcji jest zawieranych przez internet Zona uzywa soczewek do oczu. U optyka placila za komplet 44,00 zeta a pzez net identycznie te same tylko z dluzszym terminem przydatnosci kupowala za 22,78zł Robcie zakupy przez internet Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 01.06.2009 06:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 Ach ten deszcz, krzyżuje nam wszystkie szyki... Podobno ma być tak do końca tygodnia . Co do ekip, to mam dobrego płytkarza, ale terminy dopiero na wrzesień , u nas mu jeszcze trochę zostało, ale kolejka za nami długa jeszcze czeka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
renata3 01.06.2009 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2009 To ja proszę ładnie o ten kontakt na płytkarza. Wrzesień by nam odpowiadał.A w naszym domku zaczyna już wyglądać -mamy śliczne tynki. I rozpoczęliśmy uroczyście sezon grillowy na działce - uczciliśmy nim I Komunie synka. PozdrawiamRenata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts