Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

... Mamy domofon i elektrozaczep w furtce bez pamięci. Więc zawsze wychodząć wygodniej jest uchylić bramę pilotem niż kluczami furtkę :-) ....

wystarczy "elektrozaczep" furtki podpiac pod "radio" ktore sterujesz pilotem

u nas jest zewnetrzne radio 4-kanalowe

docelowo ma sterowac

-brama garaz

-brama przesuwna

-alarmem

-no i wlasnie furtka :wink:

Trzeba wszystko przemyslec odpowiednio wczesniej i poprowadzic odpowiednia liczbe przewodow :wink:

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Witam,

Jakby ktos szukal ekipy budowlanej moge podac namiary. Pan Krzysztof z swoimi ludzmi robili u mnie elewacje i jestem bardzo zadowolony z ich pracy ale wiem ze robia budowe calych domow wiec jesli ktos szuka kogs na rozne etapy budowy lub caly moze probowac dogadac sie. Prosze powolac sie ze macie numer od Pana Waldka z Torunia u ktorego robili elewacje. Telefony:

669094473 lub 667703903

Pozdrawiam

oj współczuję, a mi ostatnio na parkingu ktoś wjechał w tył i zwiał :x

ja kiedys wjechalem pod tramwaj ale nie dalem rady uciec :wink:

z rok temu 3 miesiecznym autkiem zaliczylem slizg gdyz nie opanowalem auta kierujac jedna reka (nie ma to jak zestaw sluchawkowy) i lekko stuknalem bokiem kola w kraweznik. na przegladzie gwarancyjnym wyszlo, ze cos z tylu sie wygielo choc nic nie bylo widac. koszt naprawy kolo 7tys zl :wink:

AC sie przydaje :D

oczywiście, że na AC można nieźle zarobić nie przedstawiając fv ubezpieczycielowi. Poza tym warto sobie przeliczyć ile zniżek stracisz, a ile będziesz musiała wyłożyć za naprawę dwóch samochodów.

dlaczego dwoch?

po to sie placi obowiazkowe OC aby tylko swoj naprawiac :wink:

z AC warto brac kase bo i tak koszta naprawy zwykle sporo wyceniaja. rozliczajac sie bez faktur zwykle zostaje na pokrycie roznicy zwyzki AC i jeszcze nieco kasy w kieszeni

po spotkaniu z tramwajem zostalo mi w kieszeni okolo 20-30% calej wyceny szkody

w zeszlym roku bedac poszkodowanym wycenili mi szkoda na prawie 2 koa a wydalem jakies 200-300 zeta