KwiatKobiety 20.08.2009 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 "Przede wszystkim nie placic calosci dopoki sie troche nie pomieszka, bo kazdy dom moze miec swoje indywidualne wady, a nigdy na wszystko nie zwroci sie uwagi."Michałka- niestety budując dom z deweloperem nie możemy mu nie zapłacić wszystkich transz w określonych w umowie terminach. Na szczęscie Betpol daje 2-letnią gwarancję na dom, a na koniec tych 2 lat wchodzi ekipa remontowa i naprawia wszysto co zgłosimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 20.08.2009 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2009 pytałam, okazało się że znajomi z Silna mają domek budowany przez tą samą firmę, podobno z gwarancją nie ma problemów, przychodzą i naprawiają wszelkie usterki, jakie dokładnie zgłosili to tak na szybko nie udało mi się dowiedzieć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 21.08.2009 06:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 policzyłam wczoraj cegły w słupkach na ganku- w obydwu równo po 38 uff, a już zaczynałam się martwić Dzięki Majuś za info i cieszę się , że Twoi znajomi okazali się moimi sąsiadami. Jak u nich będziesz to zapraszam na oglądanie murów- mój dom jest w ostatnim rzędzie- ma takie dziwne małe okienko przy ziemi od strony ogrodu. Rzuca się to w oczy, więc znajomi z pewnością będą wiedzieli który to domek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 21.08.2009 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 KwiatKobiety http://www.star-m.nazwa.pl/kolory/kwiatkobiety.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 21.08.2009 06:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 dzięki sleem, ale dlaczego wysyłasz mi znowu link? to jest to samo co wczoraj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sleem 21.08.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 dzięki sleem, ale dlaczego wysyłasz mi znowu link? to jest to samo co wczoraj Masz tam tez inne kolory i ramy okienne. Jak nie widać wciśnij F5 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 21.08.2009 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 ...cieszę się , że Twoi znajomi okazali się moimi sąsiadami... będziesz miała fajnych sąsiadów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 21.08.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 dzięki, użyłam F5 i zadziałało- fajny kolorek jest 5 od dołu! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 21.08.2009 12:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2009 drzeko dojechało. Jest ok. Na przyszły tydzien kolejna partia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 22.08.2009 19:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 pytałam, okazało się że znajomi z Silna mają domek budowany przez tą samą firmę, podobno z gwarancją nie ma problemów, przychodzą i naprawiają wszelkie usterki, jakie dokładnie zgłosili to tak na szybko nie udało mi się dowiedzieć Tak to prawda. Gwarancja jest na 2 lata i nie ma z tym absolutnie problemow. Znajomi kupowali u nich dom jak ja sie budowalem czyli grubo ponad rok czy dwa temu i sa super zadowoleni. Firma jest solidna i z wieloletnim doswiadczeniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anorak 22.08.2009 20:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2009 kociol przyzwoity elektrometa z podajnikiem 15KW tylko tych rur jakos malo w kotlowni a moze to u nas duzo. widzialem zawor 4-drozny lecz tylko 2 pompy wiec nalezy mniemam z podlogowka jest na powrocie z kaloryferow. gratuluje znajomosci tematu . kaloryfery powiedzmy normalne lecz zasilane z boku a zdecydowanie lepiej wygladaja zasilane od dolu ee tam , zdecydowanie lepiej to wygladaja grzejniki kanałowe .No i garaz podziemny.. ewentualny termostat wtedy nie odstaje i podczas poluzowania grzejnika nie odflatuje tynk od sciany w miejscu gdzie leci gorna rurka zasilajaca czyli mamy rozumiec ,że przy podlaczeniu z boku to zawsze tynk "odflatuje" ? strasznie marudny jestem no nie ... nie marudny tylko niedoinformowany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 23.08.2009 09:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2009 Jeńki, a to co znowu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.08.2009 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 1. kociol przyzwoity elektrometa z podajnikiem 15KW tylko tych rur jakos malo w kotlowni a moze to u nas duzo. widzialem zawor 4-drozny lecz tylko 2 pompy wiec nalezy mniemam z podlogowka jest na powrocie z kaloryferow. gratuluje znajomosci tematu 2. kaloryfery powiedzmy normalne lecz zasilane z boku a zdecydowanie lepiej wygladaja zasilane od dolu ee tam , zdecydowanie lepiej to wygladaja grzejniki kanałowe .No i garaz podziemny.. 3. ewentualny termostat wtedy nie odstaje i podczas poluzowania grzejnika nie odflatuje tynk od sciany w miejscu gdzie leci gorna rurka zasilajaca czyli mamy rozumiec ,że przy podlaczeniu z boku to zawsze tynk "odflatuje" ? 4. strasznie marudny jestem no nie ... nie marudny tylko niedoinformowany Lepiej zbyt gleboko nie wnikac bo wyjdzie ze nie ma wolnosci slowa, obiektywnych opinii a przez takie wpisy bliscy Ci ludzie moga dostac po dupie a to akurat strasznie mnie boli ... Za chwile zaniknie idea forum internetowego bo kazdy zacznie sie zastanawiac czy szczerosc poplaca a moze lepiej zapoznac sie z zasadami obłudy ... 1. Dziekuje, mam taki sam i jestem zadowolony. Rur mam rowniez wiecej i nie stwierdzam, iz jest ich zbyt duzo 2. Prawda a jeszcze lepiej ogrzewanie podlogowe, scienne i sufitowe 3. Nie zawsze tylko czesciej 4. Powiedzialbym bardziej jestem obiektywnym ogladaczem majacym cos do powiedzenia w wielu sprawach PAS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Za chwile zaniknie idea forum internetowego bo kazdy zacznie sie zastanawiac czy szczerosc poplaca szczerość zawsze popłaca, napewno znajdą się ludzie, którzy to docenią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KwiatKobiety 24.08.2009 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 hej piotrulex! mi służysz dużą pomocą, bo nie znając się kompletnie na budownictwie zwracasz moją uwagę na rzeczy o których pewnie bym nie pomyślała. Wolę dmuchać na zimne, a bez tego forum nie wiedziałabym o tonie różnych rzeczy o których należy pomyśleć podczas budowania domu (choćby budował go deweloper ) Wielkie dzięki ludziska za to że czynnie uczestniczycie w dyskusjach i pomagacie! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 24.08.2009 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Kochane Panie no i moze tez Panowie Nadeszla odpowiednia chwila aby zakupic zmywarke Oto warunki z ktorymi prosze nie polemizowac : 1. Pod zabudowe 2. 45-ka 3. Odkryty przedni panel 4. Funkcja opoznionego startu i informacja ile do konca 5. Cena do 2000,00pln 6. Bosch Ze wstepnych ogledzin w gre wchodza te 2 modele BOSCH SRI 45M15 EU BOSCH SRI 55M25 EU gdyz kolejne 2 nie mieszcza sie w limicie finansowym BOSCH SRI 45T35 EU BOSCH SRI 55T15 EU Ta pierwsza jest w mocno ciekawej cenie i nie ma chyba jedynie funkcji czy specjalnego programu do mycia garnkow. Dodam ze majac wczesniej zmywarke garnki i tak myslismy recznie ze wzgledu na to ze najmuja sporo miejsca i zwykle sa mocno brudne. wlasnie z tego wzgledu wystarczy na 45-ka Tak wiec majac to wszystko na uwadze prosze o jakies sugestie w temacie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ja mam tylko jedno przemyślenie odnośnie zmywarek, od 3 lat mam zmywarkę Siemens, która ma kilka programów, a i tak korzystam tylko z jednego, sporadycznie może przez te 3 lata ze 2 razy używałam innego. Tak więc przy zakupie nowej będę się kierowała wyglądem zewnętrznym, wymiarami i bezawaryjnością a napewno nie tym ile ma bajerów, bo za to się przepłaca (to było szczere ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 24.08.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 ja mam tylko jedno przemyślenie odnośnie zmywarek, od 3 lat mam zmywarkę Siemens, która ma kilka programów, a i tak korzystam tylko z jednego, sporadycznie może przez te 3 lata ze 2 razy używałam innego. Tak więc przy zakupie nowej będę się kierowała wyglądem zewnętrznym, wymiarami i bezawaryjnością a napewno nie tym ile ma bajerów, bo za to się przepłaca (to było szczere ) Ja mam to samo. "Piorę" na jednym, sporadycznie, baaardzo sporadycznie używam innego programu, na palcach jednej ręki mogę policzyć ile razy na nim prałam. I ja bym się zastanowiła nad szerokością zmywarki. Mam 60 i jak patrze na 45 to bym się w nią z moimi naczyniami nie zmieściła. Piorę raz dziennie, zbieram naczynia z całego dnia i włączam w niskiej taryfie na noc. No ale każdy ma inne potrzeby... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 24.08.2009 09:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 Wg mnie duża ilość programów w zmywarce to zbędny bajer. Też używam jednego jak JaMajaD, a sporadycznie coś innego. Ostatnio parę razy wykorzystałam funkcję 1/2 wsadu. Żałuję, że nie kupiłam modelu z opóźnionym startem, bo teraz zawsze muszę czatować na drugą taryfę, a tak bym sobie ustawiła na godzinę i już. Też mam Boscha. To już druga moja zmywarka tej firmy i jestem zadowolona, bo jest raczej bezawaryjna. Ważne aby zużywała mało prądu i wody (klasa AA)... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 24.08.2009 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2009 widzicie, taka pisanina baaaardzo sie przydaje, nawet nie wiedziałam, że jest taki bajer jak opóźniony start, za taki chętnie zapłacę, ostatnio nie orientowałam się w zmywarkach, a teraz będę musiała kupić drugą bo stara zostaje w mieszkaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts