piotrulex 09.09.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 witam, znowu prosze was o pomoc... Budowa w zlejwsi. Szukam tartaku z tania wiezba - musze kupic belki do podparcia szalunku stropu - przekroj np 8x12. Moglibyscie sie podzielic namiarami. PW lub publicznie. Dzieki. mysmy podpierali sosnowymi stemplami. jak ma byc tak solidnie to moze poprostu postawcie je gesciej ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 09.09.2009 13:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 nie nie, strop bedzie zalewany, pelne szalowanie, belki beda poziomo by wogole stworzyc te konstrukcje i faktycznie podeprzemy je stemplami, ale belki musza byc... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.09.2009 13:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 nie nie, strop bedzie zalewany, pelne szalowanie, belki beda poziomo by wogole stworzyc te konstrukcje i faktycznie podeprzemy je stemplami, ale belki musza byc... aaaaa u nas zamiast belek bylo kilka zlaczonych desek postawionych na sztorc ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bonart1 09.09.2009 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 to tez wyjscie, pozbijaliscie to gwozdziami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.09.2009 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2009 to tez wyjscie, pozbijaliscie to gwozdziami? przykro mi ale nie pamietam. jakies elementy mialem tez poskrecane srubami (w sumie to gwintowanymi prentami z podkladkami i nakretkami). Nie wiem co to bylo tylko jak resztkami palilem w piecu to wyciagalem czasami z ruszta takie metalowe elementy szkoda kupowac takich drewnianych bel jak pozniej pewnie pojdzie to w komin ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.09.2009 06:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Pobudka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiko 10.09.2009 07:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Proszę Was o pomoc. Szukam solidnego dostawcy drewna kominkowego z Torunia lub okolic. Czy możecie podrzucić jakiś kontakt? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.09.2009 07:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Proszę Was o pomoc. Szukam solidnego dostawcy drewna kominkowego z Torunia lub okolic. Czy możecie podrzucić jakiś kontakt? kominka nie mam wiec nie pomoge czytaliscie ten art? myslicie ze wybuduja? http://www.pomorska.pl/apps/pbcs.dll/article?AID=/20090826/TORUN01/557784965 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.09.2009 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 ja wierzę, że tak, im więcej takich miejsc tym lepiej, kiedy przyjeżdżają do nas goście, brakuje nam pomysłu gdzie iść z nimi, zawsze to jakaś alternatywa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiko 10.09.2009 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 Uważam, że wybudują. Co prawda na razie na placu budowy nic się nie dzieje, ale pewnie niebawem roboty ruszą.Natomiast wydaje mi się, ze ten aquapark będzie atrakcyjny do chwili gdy w mieście powstanie jakiś większy obiekt. Bo ten w Nieszawce to +/- Hallera + hotel. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.09.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 ja wierzę, że tak, im więcej takich miejsc tym lepiej, kiedy przyjeżdżają do nas goście, brakuje nam pomysłu gdzie iść z nimi, zawsze to jakaś alternatywa my zwykle zabieramy do Ciechocinka czy Solca na dinozaury czasami Biskupin i kolejka waskotorowa, niektorzy chciali by do Lichenia wszystko zalezy od gosci basen sie przyda a w tej kwestii na Torun bym nie liczyl, o nieeeee Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.09.2009 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 no tak ale ile razy można jeździć do Solca, albo do Ciechocinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 10.09.2009 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 a tak na marginesie to polecajcie jakies fajne miejsca w promieniu 100 km od torunia, tak na wypad 1 dniowy wypoczynkowo-relaksacyjny z dziecmi lub bez. znamy ciechocinek, niewszawe, inowroclaw - solanki, myslecinek, western park w rudniku, dinozaury w solcu, biskupin i okolice, osada karbowko w elgiszewie, domek na dachu na kaszubach- no to moze troszke dalej, malbork. co jeszcze jest fajnego. polecajcie. budowa sie skonczyla trzeba cos z czasem zrobic. w trakcie pisania gosc wygral 110 tysi w rmf fm. takiemu to dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.09.2009 13:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 no tak ale ile razy można jeździć do Solca, albo do Ciechocinka o tym u nas decyduja goscie. my sie zwykle dopasowujemy Jak jestesmy u rodziny w Katowicach i mamy ochote na narty do Wisly, Szczyrku czy Jaworzyny jechac to jada z nami. Nie pytamy sie czy byli tam wczoraj czy miesiac temu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 10.09.2009 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 ja też mówię o gościach a nie o nas krzyżak, nam też się wyczerpały pomysły, jak jest u nas rodzinka z Kraka to wsiadamy w autka i jedziemy nad morze, oni zawsze mają niedosyt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.09.2009 13:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2009 ... jak jest u nas rodzinka z Kraka to wsiadamy w autka i jedziemy nad morze, oni zawsze mają niedosyt to prawda tylko w sezonie 1 dzien podczas weekendu raczej odpada bo nie sposob spedzic 10 godzin w aucie w tygodniu to trzeba sie przygotowac z urlopem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzyzak74 11.09.2009 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 JAKI TU SPOKOOJ LA LA LA LANIC SIE NIE DZIEJE LA LA AL LAITD ITD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marmag 11.09.2009 09:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Witam ponownie, Jakiś czas tu nie zaglądałem i dzisiaj pół dnia zamiast pracować, to prasówkę robiłem Trochę się pozmieniało u mnie - lokalizacja. Było Głogowo a jest Dzikowo - i już tak zostanie. Oraz projekt, było Słoneczko - będzie Adonis. Teraz od nowa papierzyska załatwiać, zakasać rękawy i do roboty. Dzięki za wszystkie rady jakie wyczytałem w tym wątku, liczę po cichu, na kolejne już konkretne, gdy pojawią się problemy. Pozdrawiam Marek P.S. Och jak zazdroszczę tym którzy już we własnych domkach mieszkają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JaMajaD 11.09.2009 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 Dzikowo, też pięknie powodzenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 11.09.2009 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2009 I znowu moj kierunek. Witam. Maja, wczoraj widzialam jak zamykasz brame w firmie. Masz sile, dziewczyno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts