piotrulex 05.08.2007 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 okna bedziemy mieli z oknovidu z brzydgoszczy. oferta moim zdaniem bardzo dobra. okazalo sie ze kolega kolezanki kolegi jest doradca klienta w bygoszczy w centrali. podjechal do mnie do biura i ustalilismy cene o 900 zeta nizsza niz mialem juz po negocjacjach w jednym z biur w toruniu . zaliczka juz wplacona wiec pozostala brama garazowa (moze horman z nalazka) oraz drzwi wejscowe (tu nie mamy pomyslu - ma byc duzo przeszklen) 15 okien ze szprosami, jednostronnie zloty dab w tym 4 antywlamaniowe i balkonowe oczywiscie z montazem to 11500 brutto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 06.08.2007 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 .... 15 okien ze szprosami, jednostronnie zloty dab w tym 4 antywlamaniowe i balkonowe oczywiscie z montazem to 11500 brutto No to ladnie, wiec bede mial na uwadze oknovid jak bede u siebie bral okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 06.08.2007 06:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Potrzebuje namiary na czlowieka z Fadroma (czyli koparkoladowarka) do zrobienia porzadku na mojej dzialce. Macie jakies namiary i cene za godzine pracy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 06.08.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 .... 15 okien ze szprosami, jednostronnie zloty dab w tym 4 antywlamaniowe i balkonowe oczywiscie z montazem to 11500 brutto No to ladnie, wiec bede mial na uwadze oknovid jak bede u siebie bral okna firma nie jest zla a cene mozna miec dobra. ja w sumie zebralem z 5-6 ofert z firm cieszacych sie dobrymi opiniamy i ta finalnie jest najtansza. jak bedziesz juz mial jakies oferty to napisz mi na priv info a dam ci numer do kolesia z Oknovidu. jest co prawda z centrali w Bydgoszczy ale podjezdza rowniez do Torunia. dal mi 900 zeta mniej niz oferta ktora juz prawie bralem a to juz jest kilka groszy - moze na parapetowke by starczylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 06.08.2007 07:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 ..... to napisz mi na priv info a dam ci numer do kolesia z Oknovidu. jest co prawda z centrali w Bydgoszczy ale podjezdza rowniez do Torunia. dal mi 900 zeta mniej niz oferta ktora juz prawie bralem a to juz jest kilka groszy - moze na parapetowke by starczylo Ok dzieki, przypomne sie jak bede mial juz ten temat na tapecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 06.08.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Agnieszkakusi jak tam twoja oczyszczalnia? Bo już chyba używasz nie? A mogłabyś coś bliższego o tym dofinansowaniu napisać? Ja dziś jade na rozmowę z facetem, który będzie mi przygotowywał papiery do starostwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.08.2007 09:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 oczyszczalnia super, tak jakbyśmy mieli kanalizę. Dofinansowanie 1570 od wydatków 7400. W sierpniu mają przyjechać do nas na kontrolę inwestycji i wypłacą nam kasę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 06.08.2007 11:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 A ja dzięki Oli mam nowe zdjęcia w dzienniku Chętnych zapraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
klaudia11 08.08.2007 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Sierpnia 2007 Witam Czy mozecie polecic jakiegos dobrego plytkarza , i napisac ile placiliscie za polozenie m2 kafelek- chodzi mi o robocizne?Dzieki pa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 09.08.2007 04:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Potrzebuje namiary na czlowieka z Fadroma (czyli koparkoladowarka) do zrobienia porzadku na mojej dzialce. Macie jakies namiary i cene za godzine pracy? Odpowiem sam sobie i moze komu sie to przyda, znalazlem tylko jedna oferte firmy emtech na Bukowej 90 zl za godzine pracy. Moze ktos zna inne oferty ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.08.2007 05:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Klaudia, wysłałam na priv. Nasz Dom, Emtech to największe zdzierstwo jakie jest w Toruniu. Dodatkowo liczą za dojazd na działkę i za....odjazd z niej do firmy. Jeśli ktoś poszukuje fadromy to mogę dać namiar na faceta z Nowej Wsi Rogowski 606-128-264. On ma również samochody ciężarowe. Poza tym rozejrzyjcie sie wokół własnych budów. Często przejeżdżają tam na pewno jakies koparki. Podejść, spytać. To często są ludzie miejscowi, ktorzy dorabiają. My znaleźliśmy takiego gostka w Złotorii. 80 zł na godzinę bez płacenia za dojazd. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.08.2007 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 No nareszcie coś się ruszyło - mam umowę z energetyki ))) Teraz tylko reszta formalności z projektem oczyszczalni i składam do Starostwa o pozwolenie. Hehe ciekawe jak tam to długo potrwa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.08.2007 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Na jutro umówiona jestem na budowie z moim potencjalnym wykonawcą. Za dom 130m2 w stanie surowym otwartym razem z materiałem chce 150 tys. Kurde nie wiem czy to dużo czy mało... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 09.08.2007 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 AgnieszkakusiPowiedz proszę jak to jest z oczyszczalnią? Co jakiś czas musi przyjechać szambiarka i coś tam wybrać... Czy musi podjechać blisko czy może się "podłączyć" z jakiejś odległości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 09.08.2007 07:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 zależy jaka długą rurę ma szambiarka. My mamy dojazd 3m od oczyszczalni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 09.08.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Potrzebuje namiary na czlowieka z Fadroma (czyli koparkoladowarka) do zrobienia porzadku na mojej dzialce. Macie jakies namiary i cene za godzine pracy? Odpowiem sam sobie i moze komu sie to przyda, znalazlem tylko jedna oferte firmy emtech na Bukowej 90 zl za godzine pracy. Moze ktos zna inne oferty ? czytaj nowosci dzial budownictwo - ja tym razem wycialem tynki cementowo-wapienne, styropian i cos tam jeszcze chyba we wczorajszych (sroda) bylo jakies ogloszenie za 85 zeta. dzwon, pytaj sie i targuj w komorce mam wpis o koparce taki - Żwir i koparka - 0-606 618-425. zdaje sie ze kopali mi dziure pod chalupe a ze koparka najczesciej ma tez taki spych z przodu to warto sie tez zapytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 09.08.2007 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Czy mozecie ... napisac ile placiliscie za polozenie m2 kafelek- chodzi mi o robocizne? 25PLN/m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 10.08.2007 04:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Klaudia, wysłałam na priv. Nasz Dom, Emtech to największe zdzierstwo jakie jest w Toruniu. Dodatkowo liczą za dojazd na działkę i za....odjazd z niej do firmy. Jeśli ktoś poszukuje fadromy to mogę dać namiar na faceta z Nowej Wsi Rogowski 606-128-264. On ma również samochody ciężarowe. Poza tym rozejrzyjcie sie wokół własnych budów. Często przejeżdżają tam na pewno jakies koparki. Podejść, spytać. To często są ludzie miejscowi, ktorzy dorabiają. My znaleźliśmy takiego gostka w Złotorii. 80 zł na godzinę bez płacenia za dojazd. Ok dzieki za info Agnieszka, no nie znam Emtech tylko to jedyna oferte znalazlem ale pytalem sie czy ta cene maja wliczony dojazd, to mowili ze tak ale moze byc tak ze za godzine pracy i w ramach tego dojazd jest wiec jesli facet jedzie godzine na dzialke to juz za dojazd 90 zl poszlo. Zobacze tego goscia co podalas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nasz_Dom 10.08.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Druga sprawa, czy robiliscie badania geotechniczne gruntu dzialki? jesli tak to ile to kosztuje w Toruniu i okolicach ? Tu znow tez odpowiem sobie. Jesli ktos potrzebowalby (ja musialem zrobic takie badanie) badania geotechniczne gruntu to moge polecic firme: Zakład Usług Geotechnicznych Adres: Żwirki i Wigury 71/9 87-100 Toruń Telefon: tel.: 056 623 57 30 Godziny otwarcia: Poniedziałek-Piątek: 7.00 - 15.00 Zakład oferuje m.in: - badania gruntów pod budownictwo; - usługi wiertnicze do 20m; - uslugi hydrogeologiczne; - wiercenie studni do 15 m. (cena ok 100 zl za metr) Cena badania geotechnicznego (na 3 punktach) 600 zl, konkurencja (inny zaklad w Toruniu) chce 1200 zl za badanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 10.08.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 szukam ekipy ktora wykona mi przylacze wodno-kanalizacyjne do gminnej sieci w okolicach Torunia kopania okolo 10 metrow - moge wynajac kopare Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts