Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

okna bedziemy mieli z oknovidu z brzydgoszczy. oferta moim zdaniem bardzo dobra. okazalo sie ze kolega kolezanki kolegi jest doradca klienta w bygoszczy w centrali. podjechal do mnie do biura i ustalilismy cene o 900 zeta nizsza niz mialem juz po negocjacjach w jednym z biur w toruniu :wink: . zaliczka juz wplacona wiec pozostala brama garazowa (moze horman z nalazka) oraz drzwi wejscowe (tu nie mamy pomyslu - ma byc duzo przeszklen)

15 okien ze szprosami, jednostronnie zloty dab w tym 4 antywlamaniowe i balkonowe oczywiscie z montazem to 11500 brutto :D

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

....

15 okien ze szprosami, jednostronnie zloty dab w tym 4 antywlamaniowe i balkonowe oczywiscie z montazem to 11500 brutto :D

No to ladnie, wiec bede mial na uwadze oknovid jak bede u siebie bral okna

firma nie jest zla a cene mozna miec dobra. ja w sumie zebralem z 5-6 ofert z firm cieszacych sie dobrymi opiniamy i ta finalnie jest najtansza. jak bedziesz juz mial jakies oferty to napisz mi na priv info a dam ci numer do kolesia z Oknovidu. jest co prawda z centrali w Bydgoszczy ale podjezdza rowniez do Torunia. dal mi 900 zeta mniej niz oferta ktora juz prawie bralem a to juz jest kilka groszy - moze na parapetowke by starczylo :wink:

..... to napisz mi na priv info a dam ci numer do kolesia z Oknovidu. jest co prawda z centrali w Bydgoszczy ale podjezdza rowniez do Torunia. dal mi 900 zeta mniej niz oferta ktora juz prawie bralem a to juz jest kilka groszy - moze na parapetowke by starczylo :wink:

Ok dzieki, przypomne sie jak bede mial juz ten temat na tapecie

Potrzebuje namiary na czlowieka z Fadroma (czyli koparkoladowarka) do zrobienia porzadku na mojej dzialce. Macie jakies namiary i cene za godzine pracy?

Odpowiem sam sobie i moze komu sie to przyda, znalazlem tylko jedna oferte firmy emtech na Bukowej 90 zl za godzine pracy. Moze ktos zna inne oferty ?

Klaudia, wysłałam na priv. Nasz Dom, Emtech to największe zdzierstwo jakie jest w Toruniu. Dodatkowo liczą za dojazd na działkę i za....odjazd z niej do firmy. Jeśli ktoś poszukuje fadromy to mogę dać namiar na faceta z Nowej Wsi Rogowski 606-128-264. On ma również samochody ciężarowe. Poza tym rozejrzyjcie sie wokół własnych budów. Często przejeżdżają tam na pewno jakies koparki. Podejść, spytać. To często są ludzie miejscowi, ktorzy dorabiają. My znaleźliśmy takiego gostka w Złotorii. 80 zł na godzinę bez płacenia za dojazd.

Potrzebuje namiary na czlowieka z Fadroma (czyli koparkoladowarka) do zrobienia porzadku na mojej dzialce. Macie jakies namiary i cene za godzine pracy?

Odpowiem sam sobie i moze komu sie to przyda, znalazlem tylko jedna oferte firmy emtech na Bukowej 90 zl za godzine pracy. Moze ktos zna inne oferty ?

czytaj nowosci dzial budownictwo - ja tym razem wycialem tynki cementowo-wapienne, styropian i cos tam jeszcze

chyba we wczorajszych (sroda) bylo jakies ogloszenie za 85 zeta. dzwon, pytaj sie i targuj

w komorce mam wpis o koparce taki - Żwir i koparka - 0-606 618-425. zdaje sie ze kopali mi dziure pod chalupe :D a ze koparka najczesciej ma tez taki spych z przodu to warto sie tez zapytac

Klaudia, wysłałam na priv. Nasz Dom, Emtech to największe zdzierstwo jakie jest w Toruniu. Dodatkowo liczą za dojazd na działkę i za....odjazd z niej do firmy. Jeśli ktoś poszukuje fadromy to mogę dać namiar na faceta z Nowej Wsi Rogowski 606-128-264. On ma również samochody ciężarowe. Poza tym rozejrzyjcie sie wokół własnych budów. Często przejeżdżają tam na pewno jakies koparki. Podejść, spytać. To często są ludzie miejscowi, ktorzy dorabiają. My znaleźliśmy takiego gostka w Złotorii. 80 zł na godzinę bez płacenia za dojazd.

Ok dzieki za info Agnieszka, no nie znam Emtech tylko to jedyna oferte znalazlem ale pytalem sie czy ta cene maja wliczony dojazd, to mowili ze tak ale moze byc tak ze za godzine pracy i w ramach tego dojazd jest wiec jesli facet jedzie godzine na dzialke to juz za dojazd 90 zl poszlo. Zobacze tego goscia co podalas

Druga sprawa, czy robiliscie badania geotechniczne gruntu dzialki? jesli tak to ile to kosztuje w Toruniu i okolicach ?

Tu znow tez odpowiem sobie. Jesli ktos potrzebowalby (ja musialem zrobic takie badanie) badania geotechniczne gruntu to moge polecic firme:

Zakład Usług Geotechnicznych

Adres: Żwirki i Wigury 71/9

87-100 Toruń

Telefon: tel.: 056 623 57 30

Godziny otwarcia:

Poniedziałek-Piątek: 7.00 - 15.00

Zakład oferuje m.in:

- badania gruntów pod budownictwo;

- usługi wiertnicze do 20m;

- uslugi hydrogeologiczne;

- wiercenie studni do 15 m. (cena ok 100 zl za metr)

Cena badania geotechnicznego (na 3 punktach) 600 zl, konkurencja (inny zaklad w Toruniu) chce 1200 zl za badanie