Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich:)

Jestem nowa na forum - cieszę się, że na nie trafiłam! Przymierzam się do zakupu działeczki w Wielkiej Nieszawce dlatego chciałabym zapytać mieszkańców o opinie na temat życia w tej lokalizacji. Pożądane w naszym przypadku - cisza, spokój, miłe sąsiedztwo (najlepiej z dziećmi), przyroda wokoło...

Niepokoi mnie ogromna inwestycja w Nieszawce - AQUAPARK!!!! Wiecie coś może szanowne forumowicze nt jego lokalizacji i ewentualnej uciążliwości dla mieszkańców? Jak tam jest z zakładami/fabrykami itp?

Działka przy ulicy Zielonej - może ktoś orientuje się w okolicy i zechce pomóc wyobrazić sobie przyszłe okolice przed zobaczeniem działeczki? Będę bardzo wdzięczna

Witam wszystkich:)

Jestem nowa na forum - cieszę się, że na nie trafiłam! Przymierzam się do zakupu działeczki w Wielkiej Nieszawce dlatego chciałabym zapytać mieszkańców o opinie na temat życia w tej lokalizacji. Pożądane w naszym przypadku - cisza, spokój, miłe sąsiedztwo (najlepiej z dziećmi), przyroda wokoło...

Niepokoi mnie ogromna inwestycja w Nieszawce - AQUAPARK!!!! Wiecie coś może szanowne forumowicze nt jego lokalizacji i ewentualnej uciążliwości dla mieszkańców? Jak tam jest z zakładami/fabrykami itp?

Działka przy ulicy Zielonej - może ktoś orientuje się w okolicy i zechce pomóc wyobrazić sobie przyszłe okolice przed zobaczeniem działeczki? Będę bardzo wdzięczna

Czesc

W ktorym miejscu na Zielonej?

Jadac od glownej za osiedlem po lewej stronie na lakach?

Aquaparku bym sie nie obawial bo jesli chcesz kupic dzialke tam gdzie mysle to ja i tak mam blizej bo mieszkam na osiedlu na przeciwko budowy. Parki wodne to ciche inwestycje a ewentualny zwieksziny ruch bedzie i tak na glownej ulicy

Witam, niedawno odkrylam to forum-lepiej późno niż wcale:). Jestem na etapie wykończeniówki, budowa w Czarnych Błotach. Obecnie szukam podłóg i stolarza do kuchni.Chcę podłogę drewnianą, w ciemnym kolorze.. Gdzie kupowaliście podłogi w Toruniu? Pozdrawiam dzielną grupę budujących!

Witam, niedawno odkrylam to forum-lepiej późno niż wcale:). Jestem na etapie wykończeniówki, budowa w Czarnych Błotach. Obecnie szukam podłóg i stolarza do kuchni.Chcę podłogę drewnianą, w ciemnym kolorze.. Gdzie kupowaliście podłogi w Toruniu? Pozdrawiam dzielną grupę budujących!

U nas jedynie panele. Komfort na Lubickiej

Dziekujemy za pozdrowienia :p

Dziękuję za odpowiedź:)

Podobno działeczka jakieś 1000m od Aguaparku. Podobno miejsce niezrealizowanej inwestycji - Osiedle Zielone. Może to coś więcej powie swojakom;)

Trochę z innej beczki - proszę o radę: czy warto zaoszczędzić i nie zlecać instalacji wod-kan, el firmie tylko poszukać jakiegoś "majstra" z okolicy? Jakie są w ogóle ceny takiego montażu w domku jednorodzinnym ok 120mkw?

:)

Dziękuję za odpowiedź:)

Podobno działeczka jakieś 1000m od Aguaparku. Podobno miejsce niezrealizowanej inwestycji - Osiedle Zielone. Może to coś więcej powie swojakom;)

Trochę z innej beczki - proszę o radę: czy warto zaoszczędzić i nie zlecać instalacji wod-kan, el firmie tylko poszukać jakiegoś "majstra" z okolicy? Jakie są w ogóle ceny takiego montażu w domku jednorodzinnym ok 120mkw?

:)

luz. tylko jesli to tam gdzie mysle to zdecydowanie mniej niz kilometr ale jak pojedziecie to zobaczycie. tam gdzie mysle jest laka z rowem melioracyjnym i bardzo podmokly teren. radze uwaznie oblukac. jeden dom na poczatku tej laki juz sie buduje

majstra do wod-kan sobie na miejscu znajdziecie. moge polecic goscia co nam robil przylacza wod-kan i zaluje ze na calosc go nie wynajalem

Ja kupowałam podłogi na Chrobrego w sklepie Parkiet-Styl, czy jakoś tak. Mają tyyyle podłóg, że od wyboru dostałam początkowo oczopląsu, ostatcznie zdecydowałam się na deskę jesionową, z której jestem baaardzo zadowolona. To chyba jedna z nilelicznych firm, które moge polecic z czystym sumieniem. Niestety jeżeli chodzi o kuchnie, sama jestem na etapie poszukiwania, w związku z tym uśmiecham się o namiary!!!Pozdrowionka!

Witam, zaczynam budowę w okolicach Osieka, czy może polecić mi, gdzie można dostać materiały w dobrej cenie ?? Na początek potrzebuję bloczki fundamentowe itp.

Pozdrawiam i mam nadzieję, że mi pomożecie?

My zdecydowaliśmy sie na keramzyt z Czamaninka i jesteśmy baardzo zadowoleni. Na początku nie za wiele o tym materiale słyszeliśmy ale nasz kierbud strasznie zachwalał no i miał rację. Zima nie była nam straszna:)

Najtańsze bloczki na fundament mają w Agmarze, tylko należy zadzwonić i spytać o koszta transportu. Do Ciechocinka gdzie robimy teraz budowę domu, bynajmniej się opłacało

W sprawie płyty betonowej zapraszam do kontaktu 721 596 626

Edytowane przez przemx

Betusia, my kupowalismy bloczki w Lubiczu, można sprawdzić Paprockiego i Szeflera. Kupowaliśmy w czerwcu ubiegłego roku, wiec nie mam biezących cen, ale na wtedy były konkurencyjne;)

Ja kupowalem tez w Lubiczu zdaje sie na ul. Grebockiej. Taniej niz tam nie znalazlem. No i fv byla mi zbedna wiec vat w kieszeni zostal

Jakosc wystarczajaca, terminy i slownosc ok, jak byla pateta z wieloma pokruszonymi to dowiezli. Moge polecic

Przepraszam ale nie pamietam. Ktos pisal, ze ma znajomosci w hurtowni piwa. Pojawilo sie zapotrzebowanie na jedna, pusta beczuszke po piwie. Byc moze nazywa sie to KEG. Moze byc nieuurodziwa, przytarta, lekko obtluczona byle w atrakcyjnej cenie. Tylko tego nam brakuje do tajemnej aparatury ;). Moze byc na PW