Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

nie mogę wysyłac privów...co jest? Muszę zrobic jakies ustawienia? Basbur, nie mam jak Ci przesłać namiarów:( Jeśli chodzi o ziemię to polecam panów z Osieka509-183-474, 507-121-013. Ziemia sprawdzona i bardzo dobra. Za dużą wywrotkę 350 zł. Przynajmniej do nas tyle kosztuje. Im dalej to wyższa cena za transport. Własnie jutro będę zamawiać ziemię dla sąsiadów:)

Czy ktoś z was kupował ekegroszek na Żwirowej? Mają stosunkowo niską cenę 495PLN/t za workowany i zastanawiam się gdzie jest haczyk.

W tym sezonie kupowalem groszek za 530zł..niby ok.. w sumie 3.5 tony, ale kalorycznośc kiepska...kupiłem potem lepszy za 680 zł i juz tylko takim pale....jak przeliczysz to warto zapłacic wiecej bo na to samo wyjdzie albo jeszcze zaoszczedzisz!!

Pozdr.

oLo

ps.Madzialenka..potrzebuje namiary na jakas agencje reklamową!!!

Czy ktoś z was kupował ekegroszek na Żwirowej? Mają stosunkowo niską cenę 495PLN/t za workowany i zastanawiam się gdzie jest haczyk.

NIE KUPUJ. TO BADZIEWIE NIE CHCE SIE PALIC. chyba ze masz armate na 38 kw i na maksa pojedziesz to wtedy da rade. Inaczej wyrzucisz kase w bloto. Sasiad kupil 2 tony i miesza z normalnym ekogroszkiem

Czy ktos kupowal materialy budowlane z firmy complex.Jesli nie to czy slyszeliscie jakies opinie o tej firmie z ktorymi chcielibyscie sie podzielic?Z jakiej firmy wy braliscie mateirialy budowlane ??

Jesli piszemy o complex z lysomic to sa jak najbardziej w porzadku. Oczywiscie w porzadku jak na dzisiejsze czasy

Witam Wszystkich!

Chciałabym poradzić się doświadczonych inwestorów :) od dawna czytam to forum, więc wiem, że takich tu nie brakuje. Chodzi mi tylko o radę - w jakiej z trzech wymienionych przeze mnie okolic kupilibyście działkę :) : Osiek, Sąsieczno czy Kolonia Małszycka (okolice Szembekowa) i oczywiście dlaczego? :) z góry dziękuję za odpowiedzi. pozdrawiam wszystkich :)

Prazynko, a cóż to za pytanie? Sama musisz wiedzieć. My możemy jedynie podpowiedzieć na co możesz zwracać uwagę przy kupnie. Osobiście wybierając działkę patrzyłam na:

komunikację miejską pomimo tego, że jeździmy samochodem, ale w przyszłości dzieci będą same jeździć do Torunia

bliskość lasu (ale to akurat macie pewnie w tych trzech miejscowościach)

w miarę blisko sklep

sąsiedztwo

blisko szkoła

asfalt

i najważniejsze: cena!

Osobiście z tych trzech miejscowości pewnie wybrałabym Osiek

Prazynko, a cóż to za pytanie? Sama musisz wiedzieć. My możemy jedynie podpowiedzieć na co możesz zwracać uwagę przy kupnie. Osobiście wybierając działkę patrzyłam na:

komunikację miejską pomimo tego, że jeździmy samochodem, ale w przyszłości dzieci będą same jeździć do Torunia

bliskość lasu (ale to akurat macie pewnie w tych trzech miejscowościach)

w miarę blisko sklep

sąsiedztwo

blisko szkoła

asfalt

i najważniejsze: cena!

Osobiście z tych trzech miejscowości pewnie wybrałabym Osiek

Aga ma racje...najwazniejsza komunikacja i przejezdne drogi...trzeba pomyslec o dzieciach...kiedys beda same wieczorami wracały...nie wyobrazam sobie tego w lasach Małszyckich...tam sa piekne działki i tanie...tyle ze jak je ogladałem kilka miesiecy temu to ledwo wjechałem, a z wyjechaniem było juz duzo gorzej...mino ze podobno odsnieżane...jak ktos lubi przyrode ma auto 4x4 i nie boi sie mieszkac w lesie...to polecam...ale z tych 3 lokalizacji Osiek....szybko...dobra droga...infrastruktura i nie tak drogo....do Torunia 15 minut...:)

Pozdrawiam

ps.Potrzebuje namiar na Madzialenke..Aga mozesz mi podac...gdzies straciłem komórke do Magdy!!

Witam,

własnie sie zarejestrowałem:-)

mam pytanie, nie wiem czy to właściwa grupa ale co tam najwyżej mnie okrzyczą:

mam małą działkę w Toruniu, śliczną (730m) same zielsko ale mi się podoba :-D i teraz ponieważ kasy na budowę brak więc sobie wymyśliłem że trzeba to jakoś zagospodarować do czasu aż wygram w totka (jak już zagram). I teraz chce to zaorać, wyrównać, coś tam porobić, zasiać trawę a na jesień wsadzić 4 drzewka owocowe

a moje pytanie czy to ma sens? czy budowa (futurystyczna) domu nie zrówna tego z ziemia (przypominam 730m2)? albo może wszystko i tak zdemolują (dookoła same domki)

Edytowane przez TomTor
dodanie kilku szczegłów

myślę, że budowa zrówna z ziemią ok 80 % działeczki, więc ja bym wielkich inwestycji nie robił, mały trawnik gdzieś w kącie, żeby było gdzie tyłek posadzić i to wszystko. Ale zwróć uwagę na inną rzecz, piszesz, że dookoła domki, więc pewnie ludziki dbają o ogrody, więc warto by było zielsko skosić co jakiś czas, żeby się sąsiadom nie rozsiewało. Bo inaczej może się zdarzyć, że zanim poznasz sąsiadów to już cię nie będą lubić :D

Witam wszystkich okołotoruńskich sąsiadów:)

Wczoraj wreszcie po długim oczekiwaniu sfinalizowaliśmy zakup działki, będziemy budować w Lulkowie, na razie jeszcze czeka nas papierologia, ale tak już na wyrost rozglądam się za blaszakiem na budowę. Czy może ktoś ma na zbyciu lub będzie miał w przeciągu 4-5 miesiecy?

Pozdrawiam.