agnieszkakusi 03.09.2007 10:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 ech...problemy to mało powiedziane... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.09.2007 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Aga, dzieki. Juz sciagam sobie pliki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tom212 03.09.2007 13:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 Dopiero znalazłem rodzime forum.... Zaczynamy 15.09 w Czarnych Blotach - projekt z Muratora M20 Między sosnami. Do startu!, gotowi ?..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.09.2007 13:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 START! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGL 03.09.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Września 2007 gmina zrobiła plan zagospodarowania wg. którego przez środek działki moich rodziców (tuż obok tarasu ) ma przebiegać droga gminna... Jak to wygląda od strony prawnej? Mogą coś takiego zrobić? Wszystko zależy od tego czy ten plan już obowiązuje czy jest to tylko projekt planu. Jeśli jest to projekt to na pewno został wyznaczony termin do składania uwag do planu - jeśli jeszcze nie minął to należy złożyc uwagę. Może da się z tym coś jeszcze zrobić. Z praktyki wiem że jeśli uwagi są uzasadnione i logiczne to są uwzględniane. Może urbaniście uda się przesunąć drogę lub zmienić jej przebieg. Jeśli plan obowiązuje to może być kiepsko. Ale jeśli rodzice nie mają zamiaru dzielić działki (bo przy podziale droga przechodzi z mocy prawa na własność gminy za odszkodowaniem) to raczej wątpię żeby droga zbyt szybko powstała - gminy raczej nie mają kasy na wykupy a nie zawsze decydują się na wywłaszczenia. A o jaką miejscowość chodzi i o jaki plan? moze coś podpowiem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2007 05:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 AGL,chodzi o Złotorię i plan, który został zaprojektowany. Oczywiście piszą odwołanie, ale czy to coś da? Na stronach gminy Lubicz jest pokazany ten plan. http://www.lubicz.pl/aktualizacja/data/pliki/14298_dopublikacji3.jpgdziałka rodziców to 214/12. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.09.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Agnieszkakusi a jeszcze 25.09 o 17.00 w straży pożarnej w Złotorii jest dyskusja publiczna, to może też warto żeby ktoś od was się pojawił i zobaczył co tam uradzą w sprawie projektu tego planu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2007 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Nastka, wiem o tym spotkaniu. Rodzice na pewno tam będą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.09.2007 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Ja pracuję w Grabowcu, ale nas na szczęście ten projekt zmian nie objął Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 04.09.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Agnieszkakusi a tak z ciekawości pytam - nie wiesz przypadkiem jak zakończyła się ta sprawa tego gościa w Kopaninie na rogu na działce leśnej - pozwolili mu wyciąć las i się wybudować czy nie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2007 09:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Nastka, sprawa jest jeszcze u wojewody. Na razie nie mogą się budować. Ciekawe jak długo to będzie jeszcze trwało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 04.09.2007 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Aga, u nas na szczescie nic nie narozrabiali w planie. Ale na wszelki wypadek podjade do gminy dopytac o detale. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.09.2007 10:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 to dobrze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AGL 04.09.2007 15:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Września 2007 Tak myślałam że chodzi o Żłotorię Z ta droga w planie to faktycznie nie za bardzo można cokolwiek zrobić i jak ją przesunąć. Ale uwage warto złożyć - może jednak urbaniści coś zrobią. Większość uwag zwykle jest uwzględniana, chyba że naprawdę nie ma takiej możliwości i uwzględnienie powodowałoby rozwalenie jakiejś koncepcji albo konieczność zbyt radykalnych zmian w planie. Jeśłi uwaga nawet nie będzie uwzględniona to podam trochę faktów na pocieszenie: Samo przeznaczenie w planie pod droge nie oznacza że szybko tam powstanie droga. Jeżeli rodzice nie będą dzielić działki to wątpię żeby była tam droga. Bo jeśli grunt nie przejdzie na własność gminy z mocy prawa przy podziale to inną drogą przejęcia jest wykup albo wywłaszczenie. Na wykupy od kilku lat nie ma w budżecie gminy pieniędzy a wywłaszczenie pod drogi gminne za tego wójta nie wiem czy w ogóle miało miejsce. Ale z drugiej strony jeśli Złotoria bedzie wlączona do Torunia to nie wiadomo co będzię ( chociaż pewnie będzie traktowania po macoszemu). Jeśli są jakes pytania dotyczace planów zagospodarowania to mogę służyć pomocą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.09.2007 05:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 AGL, dzięki pracujesz w gminie czy jak? U znajomego na polu rolnym zaprojektowali rondo Właśnie dziwne jest to, że przez prywatną działkę, która tworzy całość chcą pociągnąć drogę. Trochę bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 05.09.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Aga, co z Sylwia? Poszla do przedszkola? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.09.2007 08:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Poszła. Wczoraj wieczorem miała jeszcze gorączkę, ale w nocy i rano było ok. Przestalismy jej mówić o przedszkolu, rano ją obudziłam i spytałam czy zostaje z tatą w domu czy jedzie do przedszkola. Zerwała się, że jedzie i nie chce zostać w domu. Podałam jej jesczze na wszelki wypadek ibufen i powiedziałam panią w przedszkolu, żeby zwróciły na nią uwagę i w razie czego dzwoniły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.09.2007 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Od wczoraj murują nam kominy http://forum.tkk.pl/engine/images/smiles/clap.gif Idealnie udało nam się dobrać te cegły. Chociaż ostateczny efekt będzie dopiero widoczny jak położą dachówkę. Cegły w końcu kupiliśmy w Ceg-polu na Wapiennej.Dzisiaj jedziemy z gościem zrobić pomiar okien i zamawiamy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.09.2007 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 a skąd bierzecie okna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 05.09.2007 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Września 2007 Zdecydowaliśmy sie na Ferrum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts