Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Poszukuje schodów drewnianych, ale myślę tez czy nie zrobić betonowych pokrytych drewnem,

zależy co tańsze bo podobają mi się obie opcje.

Co o tym sądzicie,

a może coś wiecie o firmie STOLAREX z Wielkiej Nieszawki są dobrzy i drodzy ?

znamy

Wojtek Kujawa

polecam. mi wykonuje drobne prace wykonczeniowe w drewnie, balustrada na tarasie, sztachety na plot itd

piotrulex

kupując stal na brame i furtki jaka kalkulacja ci wyszła w cenie i gdzie kupiłes ,

nie byłoby lepiej kupić tą tania z leroya czy brico pytam bo sam nad tym debatuje jak to zrobić?

stal na 2 furtki i niewielka 3,2m w swietle przesuwna brame to okolo 500 zeta

zawiasy, zamki, tarcza do ciecie stali, katownik i inne duperele - 100 kilka

wozki i inne do bramy z transportem - 300 zeta

cement, pret gwintowany, nakretki, podkladki - okolo 50 zeta

transport - 0

robocizna - 0

elektrody itd - 0

Edytowane przez piotrulex

Witam ponownie szanowne grono :)

Tym razem poszukujemy TANIEJ i RZETELNEJ firmy, która będzie w stanie zrobić nam część odwodnienia, oraz pomogą przy trawniczku .... ziemia już jest, nawet prawie wyrównana :) niestety prace ogrodowe nas przerażają (brak czasu). rozważamy 2 opcje: trawniczek z rolki (trudno dzieciaczka utrzymać w domu skoro plac zabaw stoi juz za oknem), oraz klasyczne sianie i dosiewki.

Z góry dziękujemy za pomoc i życzymy lepszej pogody :)

Pozdrawiamy

Aga i Waldek

Witam wszystkich czy ktoś mógłby dać namiary na materiały budowlane zaczynam budowę w lipcu i zaczynam się rozglądać za materiałem. Budować będę w Obrowie .Chodzi mi o dobre materiały za rosądną cene.

my kupujemy materialy z łysomic firma Complex .Wedlug nas maja najlepsze ceny materialow.

my kupujemy w Lubiczu u Paprockiego i Szeflera, po części dla dobrych cen, a po części dlatego, ze blisko (5-10 minut od budowy), elastycznie, zawsze można podjechać jak czegoś zbraknie, oszczedzamy czas i koszty transportu.

A, pochwalę się jeszcze - mam las w salonie;) to znaczy, ze mamy zalany strop nad parterem i słupki nam go podtrzymują ;) Do połowy czerwca mamy mieć stan surowy otwarty gotowy, nie mogę się doczekać;)

A przy okazji, czy ktoś z Was (albo Waszych znajomych) ma na dachu gont bitumiczny? Jak to sie sprawuje?

Edytowane przez basbur

witam zna ktos sprawdzona i pewna firme która znajdzie mi i "wydobedzie" wode na działce????

chodz mi o firme taka która "znajdzie mi" wode a nie bedzie próbowął znalesc i za to skasuje!!

precyzując "zaplace tylko za odwiert tam gdzie bedzie woda" a nie za kazde metry tam gdzie oni probuja!!

chyba dobrze wyjazsniłem

Bedac za granica zawsze place karta i zawsze taka forme platnosci promuje i zachecam. Zreszta jest to strasznie wygodne a wygody nie idzie wycenic ;). Dokonujac kilku platnosci w srode 12 maja na Litwie przeliczono mi ich walute powiedzmy po 1,18 gdzie na granicy mozna bylo zakupic zdaje sie po 1,13. Roznica banalna ale przy wiekszych kwotach moze byc to kilka groszy - prawie 5%. Przelicznik po Maestro. Czesto akceptacja podpisem a nie PINem

Najlepszego przy kolejnym pochmurnym dzionku :)

Markowi nie pomoge lecz zapraszam czesciej do naszej grupy ktora ostatnio jakos tak "zdechla". To chyba przez te pogode ;)

Szukam beczek, tak z 200 litrow, potrzebne 2 sztuki, metalowe lub plastikowe, stan nie gra wiekszej roli - ktos cos podpowie, moze zostalo po budowie?

Edytowane przez piotrulex