Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Dodaj jeszcze, że od 8 rano proponowała podrzucenie turystycznej butli z gazem, bo było jej żal dziewczynek. WRRRR

Teraz widac z kogo turysta

U nas oczywiscie rowniez w "kaciku turystycznym" lezy 2-3kg butla z gazem + 2-palnikowa nakrecana kuchenka z nozkami )

A propos. Kiedys napelnialem w GAZOWNI na Lubickiej ale teraz chyba juz tam ich nie ma. Gdzie moge dobic do pelna gaz do turystycznej butli? Byc moze za nieca 2 tygodnie opuszczamy nasz deszczowy kraj wiec pelna butla wskazana :)

Witamy wszystkich.

Jesteśmy tu po raz pierwszy i szczerze gratulujemy tego forum, tak rozbudowanego, gdzie praktycznie jest całe codzienne życie, bo nie tylko budowa, ale i mozna się dowiedzieć o pogodzie, wakacjach, wydarzeniach...

Rozpoczęliśmy własnie budowę naszego wymarzonego domku poza miastem i na pewno bedziemy się do Was zwracać nie jeden raz z prośbą o poradę, czy namiary.

I tak wlasnie na początek, ponieważ budujemy nad Doliną Drwęcy, potrzebujemy dużo ziemi do obsypania fundamentów, czy ktoś może wie, kto chce oddać ziemię, lub sprzedać w atrakcyjnej cenie?

Pozdrawiamy.

Edytowane przez Daga&Tom

sorki ze tak późno ale byłem zajęty i jestem za granica

co do ekipy to wstyd się przyznać ale pochodzę z Czernikowa a ich nie znam,

ale jeśli chcesz to mogę się coś o nich dowiedzieć

moja ekipa za postawienie domu skasowała 20 tys (tylko mury)

ale fundamenty sam pomurowałem

był inny pan który ocenił robociznę za fundamenty na 12 tys

czyli wychodzi 32 tys ale jak pytaliśmy to śr. za cały dom ok35 chcieli

Edytowane przez kasia_i_wiesiu

tynki cementowo-wapienne już zrobione firma z Rypina mogę polecić sporo robili w Osieku i okolicach

okna firma Profix maja biuro w Lubiczu górnym przy skrzyżowaniu

nie polecam

panowie z ekipy zaczynając prace stwierdzili ze nie skończą dziś ale tak się uwijali ze zrobili wszystko 1 dnia moze dlatego tak im wyszło

gdybym nie sprawdził na koniec to byłyby wmontowane krzywo, nie wiem jak oni patrzyli na poziomice i jedno okno krótsze o 10 cm a na pomiarach był sam szef

gdyby nie fakt ze za tydz. tynkarze wchodzili to bym je oddał a w tym momencie byłem zajęty ustaleniami z elektrykiem gdzie co ma byc

za ta sama cenę dostaniecie w Darro tylko ze dużo droższe były drzwi na taras(przesuwne) i kupowaliśmy razem ze znajomym licząc na lepszy upust

on tez mówił ze musiał ich pilnować

Witam ponownie - powracam z dobrą dla siebie nowiną- kupiłem projekt i jestem na etapie adaptacji - finalnie to projekt LENO http://www.archigraph.pl/?co=projekt&n=488.

Na późną jesień powinienem poradzić sobie ze stanem 0 dlatego proszę was o namiary na tanich acz rzetelnych wykonawców, jeśli sie sprawdzą od wiosny mury i dach. Będę wdzięczny też za informację z namiarami na Pana od studni wierconej- wiem że standardowo robi to za ok 1tys zł ale nie mam namiarów....

Poza tym może ktoś z was wie o odsprzedaży jakiegoś kontenerka na graty?

Zgóry dzięki i pozdrowienia dla forum

Witaj "basbur". Nasza działeczka jest w Nowej Wsi koło Lubicza, widok z działki jak i spokój jaki nas otacza - super,ale wiadomo, jak w życiu, nie ma nic za darmo i trzeba dolinkę zgrać z fundamentami.

Dziękjemy za powitanie i nadal ponawiam prośbę o ziemię.

Edytowane przez Daga&Tom

Witam wszystkich serdecznie.

To jest mój pierwszy i mam nadzieję że nie ostatni post.

Za jakiś czas, bliżej jeszcze nie określony, planujemy z małżonką budowę małego domku pod Toruniem . Z uwagi na bliskość do centrum prawdopodobnie będzie to Mała Nieszawka.

Czy zna ktoś może jakąś ciekawą działkę w cichej okolicy (po lewej stronie patrząc od Torunia) lub też jakiś starszy domek do remontu.

Pozdrawiam ;)

misieq

Daga (sąsiadko:)), w Nowej Wsi po prawej stronie jadąc w stronę Złotorii mieszka koparkowy. On kiedyś zbierał starą ziemię i sprzedawał za bezcen. Z przodu jest stary domek z czerwonej cegły, a z tyłu jego nowy dom. Chyba z zielonym gontem, ale tego nie jestem pewna. Gdybyś nie mogła znaleźć to daj znać to spróbuję odnaleźć jego numer telefonu.

Witam, jestem tu po raz pierwszy z nadzieją, ze polecicie nam produkty lub wykonawców. Budujemy się w okolicach Szembekowa. Jesteśmy na etapie kładzenia dachówki i montowania okien. Stąd moje pierwsze pytanie-jakiej firmy i gdzie kupić dobre okna w okolicy i czy znacie jakąś ekipę do ocieplenia budynku i stropu? Pozdrawiam wszystkich forumowiczów!!