Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Chciałam powiedzieć, że dzisiaj nasz dach został ostatecznie zrobiony. Hurtownia stanęła na wysokości zadania i naprawiła swój błąd. Nawet nie wiecie jak się cieszę :D

A co do mebli to my bedziemy robić meble do kuchni (i nie tylko) u stolarza, który robił kuchnię u mojej cioci. Bardzo ładne wykonanie i co ważne cena atrakcyjna. Madzialenka jeśli jesteś zainteresowana to zdobędę namiary na gościa.

A teraz Wam pokaże co wypociłam:

http://images32.fotosik.pl/20/0ff5fcee241ffa2cmed.jpg

albo

http://images34.fotosik.pl/17/44ff74ab0b40bc3fmed.jpg

Jak Wam się widzi? Jakieś sugestie? Stół oczywiście będzie w innym kolorze, ale robilam projekt na programie Ikei i nie można tam za bardzo poszaleć z kolorami.

Jesli nie on to bedzie IKEA.

moim zdaniem Ikea akurat mebli to nie ma zbyt tanich

akurat dzis bylem w Gdanskiej Matarni i zerkalem wlasnie na mebelki kuchenne - maja ciekawe rozwiazania ktore warto firmie zasugerowac ale ceny i dopasowanie do konkretnej kuchni moze byc bez szału :wink:

Co do ceny to mozemy podyskutowac. Wlasnie dostalam ostateczna wycene na moja kuchnie - stolarz 12.000, IKEA - 6.500. Nawet jak dolicze kosz przewiezienia to i tak zostaje sporo roznicy. Poza tym ze stolarzami jest teraz kiepsko - moj zapewnial, ze do konca listopada to nie ma problemu a dzis wywalil, ze moze na polowe grudnia. I jak mam mieszkac bez kuchni? Zatem za jakies 2 tygodnie czeka mnie wycieczka - najprawdopodobniej do Poznania. A moze skocze nad morze? Zobaczymy.

Piotrulex, bedziesz jeszcze wybieral sie do Matarni, jesli tak zapytaj czy maja wieksze ilosci szafek na stanie, czy trzeba zamawiac. Nie usmiecha mi sie wycieczka po polowe mebli. :wink:

Jesli nie on to bedzie IKEA.

moim zdaniem Ikea akurat mebli to nie ma zbyt tanich

akurat dzis bylem w Gdanskiej Matarni i zerkalem wlasnie na mebelki kuchenne - maja ciekawe rozwiazania ktore warto firmie zasugerowac ale ceny i dopasowanie do konkretnej kuchni moze byc bez szału :wink:

Co do ceny to mozemy podyskutowac. Wlasnie dostalam ostateczna wycene na moja kuchnie - stolarz 12.000, IKEA - 6.500. Nawet jak dolicze kosz przewiezienia to i tak zostaje sporo roznicy. Poza tym ze stolarzami jest teraz kiepsko - moj zapewnial, ze do konca listopada to nie ma problemu a dzis wywalil, ze moze na polowe grudnia. I jak mam mieszkac bez kuchni? Zatem za jakies 2 tygodnie czeka mnie wycieczka - najprawdopodobniej do Poznania. A moze skocze nad morze? Zobaczymy.

Piotrulex, bedziesz jeszcze wybieral sie do Matarni, jesli tak zapytaj czy maja wieksze ilosci szafek na stanie, czy trzeba zamawiac. Nie usmiecha mi sie wycieczka po polowe mebli. :wink:

mam nadzieje ze nie bede musial znow byc w matarni bo chyba sie zalamie - sprawy zawodowe :evil:

jesli chodzi o te ceny to odnosnie naszej kuchni mamy wyceny od 6500 do 19000 tysiakow wiec cena zalezy od wielu czynnikow

Ikea ma kuchnie na wymiar?

mnie tylko takie interesuje gdyz cenny jest kazdy centymetr :wink:

Czy ktoś z Was ma może kontakt do stolarza który podjąłby się zrobienia schodów bukowych i nie chciałby mnie zabić wysokością faktury?

Na razie trafiałem tylko na"fakturowych morderców"...

Po rozmowie z rodzicami okazało się, że robią oni stopnie marmurowe, a facet, u którego zamawiali robi tylko kamień. Ale ich znajomi kupowali niedawno schody na trasie z Torunia do Bydgoszczy w Złejwsi Wielkiej, w takiej starej mleczarni zaraz przy drodze. Jest tam taka duża czerwona tablica z napisem schody. Ze schodów są zadowoleni, ale nie wiem jak to wygląda cenowo...

i....

i ...........

na 99% robimy na wymiar gdyz wtedy wszystko bedzie takie jak my bedziemy chcieli i to co do 1cm

Chcemy rowniez blaty na wysokosci okolo 92-93cm gdyz wtedy blat np. od stolu przy oknie bedzie rowniez parapetem wewnetrznym przyokiennym

jest kilka takich tematow ktore nie wydaje mi sie aby spelnuly jakiekolwiek meble systemowe

po drugie tak jak juz pisalem w moim subiektywnym odczuciu meble w ikei do tanich nie naleza. tam kupujemy tzw. przydatne pierdoly (wazoniki, suszki, sztucce, szklanki, pokrowce na ciuchy, zatyczki do kontaktow czy ograniczniki do szuflad i drzwiczek) lecz na nic "grubszego" raczej sie nie zdecydujemy

kupuje tam rowniez zestaw hot-dog + pepsi ktory po 0,50zł podwyzce kilka dni temu kosztuje 3,00zl :o - jak sie wezmie 3 hot-dogi + pepsi z dolewkami bez ograniczen + kaczap + musztarda to za 5 zeta mozna sobie juz lekko zapchac brzuszek

jaka ktoś będzie jechał do ikei to poproszę o przywiezienie cukierków Daim :wink:

tez je bardzo lubimy lecz ostatnio ich nie kupuje gdyz corka ma byc moze uczulenie na czekolade - kilka razy dziennie ma straszne napady kaszlu a lekarze mowia, ze jest zdrowa i sugeruja uczulenie

szukamy w zwiazku z tym dobrego alergologa - na razie mam namiar do czerniewic na kogos z nieco dziwnym nazwiskiem

mojej wmawiali alergie, ale nie potrafili powiedzieć na co, bo na testy za mała. Kaszel uspokoił się zaraz po przeprowadzce na wieś. A u lekarza byliśmy min. 2x w miesiącu. Wszystko minęło. Gdzie chodzicie do lekarza rodzinnego? Nasza jest tez alergologiem i jest naprawdę super. Przyjmuje w przychodni Nasz Lekarz

mojej wmawiali alergie, ale nie potrafili powiedzieć na co, bo na testy za mała. Kaszel uspokoił się zaraz po przeprowadzce na wieś. A u lekarza byliśmy min. 2x w miesiącu. Wszystko minęło. Gdzie chodzicie do lekarza rodzinnego? Nasza jest tez alergologiem i jest naprawdę super. Przyjmuje w przychodni Nasz Lekarz

na skarpie

ten gosc z czerniewic nazywa sie JEFIMOW

ma tak od kilkunastu dni ale je cytrusy (uwielbia cytryny jesc w calosci), czasmi dostaje wlasnie daimy lub kawalek czekoladki, mamy psa z ktorym kula sie po podlodze - od kilkunastu dni kaszle a lekarze mowia ze jest zdrowa i sugeruja alergie odstawilismy wszystko wyzej wymienione i zobaczymy

do alergologa i tak chcemy podjechac

dostalem cos takiego odnosnie solarow na maila:

http://tanie-ogrzewanie.pl/pl/news/63.html