cemik1 31.10.2007 11:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Nie sprawdzałem ile murarz dawał cementu. Kupowałem tyle materiału, ile chciał. Był polecany jako fachowiec od tynków i jego poprzedni klienci byli zadowoleni. Widziałem jego poprzednie prace. Ja chciałem obejść się bez gładzi. Podoba mi się struktura i charakter wnętrza z tynkami cementowo-wapiennymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 31.10.2007 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Października 2007 Nie sprawdzałem ile murarz dawał cementu. Kupowałem tyle materiału, ile chciał. Był polecany jako fachowiec od tynków i jego poprzedni klienci byli zadowoleni. Widziałem jego poprzednie prace. Ja chciałem obejść się bez gładzi. Podoba mi się struktura i charakter wnętrza z tynkami cementowo-wapiennymi. ja mieszkam w domu ktory z 5 lat temu budowal od poczatku do konca "facet" ktory buduje dla nas nowy dom - tynki sie trzymaja zamowielem piasek osiany tak w razie czego - wywrota z 18-20 ton to 520 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Zaczynam rozglądać się za oknami, drzwiami i bramą garażową, bo na okna podobno się teraz strasznie długo czeka. Polecicie jakieś miejsca gdzie się udać, czy mam szukać na chybił trafił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.11.2007 09:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Nastka my czekaliśmy 4 tygodnie na okna i na bramę więc chyba to nie jest jakiś szalenie długi czas oczekiwania. My zamawialiśmy okna w Ferrum na Wyszyńskiego tam dostaliśmy najlepsze ceny. Drzwi docelowych na Twoim miejscu jeszcze bym nie montowała, zróbcie sobie prowizoryczne, bo szkoda żeby miały się zniszczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 02.11.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 My kupowalismy w Oknowidzie - ceny mieli konkurencyjne i jakosciowo podobno dobre. Siedziba jest na Rubinkowie kolo Mc Donalda. Warto wziac firme ktora dziala dluzej i jest wiarygodna co do reklamacji i nie zniknie nie wiadomo gdzie.Moim zdaniem Aga ma racje - drzwi docelowe poocieraja i pobrudza sie podczas budowy z drugiej strony prowizoryczne trzeba kupic i zamontowac a wiadomo ze kasa z nieba nie leci - wart wybrac zloty srodek i jak sie da zabezpieczyc drzwi - nie zdejmowac folii albo czyms okleic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 10:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 No z tymi drzwiami prowizorycznymi to chyba będzie faktycznie problem, bo skąd je wziąć Kupować się nie opłaca, a nie mam skąd wziąć jakichkolwiek... Poza tym potrzebowalibyśmy pewnie z 4 sztuki, bo to bliźniak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 10:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Michałka, a ty z Bydgoszczy czy z Torunia jesteś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ma ktoś może stemple do sprzedania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 02.11.2007 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ma ktoś może stemple do sprzedania? Nastka, ja jakieś stemple znajdę, może ok 70 szt. A drzwi prowizoryczne zbijcie z desek. My też chcieliśmy zrobić od razu docelowe, ale po przemyśleniu doszlismy do wniosku, że nic z nich, by nie zostało przy robieniu wykończeniówki. Oklejenie folią na niewiele się zda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 No ale jak zbijemy drzwi z desek, to słabo z zamknięciem będzie... A u nas kradzieże dość często w okolicach się zdażają Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.11.2007 17:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 My kupowalismy w Oknowidzie - ceny mieli konkurencyjne i jakosciowo podobno dobre. Siedziba jest na Rubinkowie kolo Mc Donalda. oknovid siedzibe ma w Bydgoszczy 2 Toruniu ma z 4 przedstawicielstwa i chyba kazde biuro nalezy do kogo innego. to kolo McDonaldks zrobil na wycene z ktora pojechalismy do oknovidu na rogu chelminskiej a dlugiej - dali nam jeszcze lepsza na to samo. kupilismy jeszcze taniej u jeszcze innego przedstawiciela oknovidu ktory widzac nasza oferte z chelminskiej muslal nas kilkoma stowkami przekonac okna faktycznie sa spoko lecz ich wstawienie i obsluga serwisowa do bani - trzeba miec na uwadze poprawki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.11.2007 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 No ale jak zbijemy drzwi z desek, to słabo z zamknięciem będzie... A u nas kradzieże dość często w okolicach się zdażają my z desek mamy zbita brame garazaowa a wejsciowe to sa tymczasowe w nieco pomniejszonym otworze - do do wejsciowych to faktycznie polecam tymczasowe bo sam widze jak sie niszcza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 02.11.2007 18:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ale wy pewnie macie paru sąsiadów. Ja buduję się na niemalże na odludziu. Wprawdzie są tam 3 domy, ale w nocy jest całkiem ciemno, a sąsiedzi opuszczają rolety... Sama nie wiem jak to zorganizować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 02.11.2007 20:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2007 Ale wy pewnie macie paru sąsiadów. Ja buduję się na niemalże na odludziu. Wprawdzie są tam 3 domy, ale w nocy jest całkiem ciemno, a sąsiedzi opuszczają rolety... Sama nie wiem jak to zorganizować. za tysiac pare zeta zaloz alarm z powiadomieniem gsm i do tego za 60-70 zeta miesiecznie jakas asekuracje na interwencje w razie wlaczenia alarmu. juz sama syrea alarmowa na murze robi swoje a kosztuje do 100 zeta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.11.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 No też tak myślimy, że alarm to chyba będzie najlepsze rozwiązanie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.11.2007 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Listopada 2007 No też tak myślimy, że alarm to chyba będzie najlepsze rozwiązanie... w przypadku braku sasiadow z pewnoscia najlepsze i najtansze u na rozpoczete tynki cementowo-wapienne reczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 04.11.2007 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Listopada 2007 Zaczynam rozglądać się za oknami, drzwiami i bramą garażową, bo na okna podobno się teraz strasznie długo czeka. Polecicie jakieś miejsca gdzie się udać, czy mam szukać na chybił trafił? My mamy okna M&S i barme NOVOFERM montowane przez OKNOPLUS z Bydgoszczy. Jak chcesz poogladac, zapraszam. Nie wiem, czy mozezsz jeszcze poczekac z ich zamowieniem, ale zima mieli specjalna oferte. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 05.11.2007 06:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 drzwi do zbicia z desek. Tylko i wyłącznie. Jakiekolwiek nie będą, jeśli ktoś będzie chciał wejść to i tak wejdzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 05.11.2007 07:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 drzwi do zbicia z desek i najlepiej obicia papą - nawet skrawkami Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 05.11.2007 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2007 Lepiej folią. Trudniej się pobrudzić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts