Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ci złodzieje to straszna plaga. Niedość, że przy budowaniu jest nerwów od groma, to człowiek jeszcze się musi martwić o to czy przypadkiem mu czegoś z budowy nie zwiną... Bekaert, szczere wyrazy współczucia. Najgorsze jest to, że my płacimy grubą kasę za te materiały, a złodzieje zarobią na tym grosze.

Agnieszka, nadal rozglądasz się za pracą? Bo firma szwagierki ostatnio szukała kadrowo-księgowej, ale nie wiem czy by Ci warunki odpowiadały i czy to jeszcze aktualne...

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Nastak, szukam, ale nie jako księgowo-kadrowa. Robię to teraz u mnie w firmie i nudzi mnie to straaaaaasznie. Muszę mieć coś, gdzie będę w ruchu, coś się będzie działo. Tyle, żebym w normalnych godzinach wracała do domu. Ciężżżżżżżżżżżżżko będzie cos takiego znaleźć. 7 lat przepracowałam w DGG i tamta praca baaaaaaardzo mi sie podobała. Ech, stare czasy :roll: :wink:

Ja marze aby miec camping gdzies nad adriatykiem w chorwacji :wink:

Prace zmienie maksymalnie za niecale 3 lata gdyz wtedy stuknie mi 5 a to maksymalny czas jaki moge pracowac w jednej firmie :D

piecyk do palenia na budowie juz mam :p - teraz jeszcze tylko kupie z 2-3 rury, 2 kolanka, naloze nasadke na komin aby nie uwalić piaskowo-żółtego klinkeru i mozna palic

papa

wstepnie zamowilem piec elektromet 24KW z podajnikiem za 6800 oraz grzejniki purmo V22

od tego czwartku ma wejsc hydraulik na centralne a pod koniec przyszlego tygodnia zaklepalem ekipe od posadzek maszynowych za 12 zeta - ja ukladam styropian a oni dylatacje

czesc juz mamy wytynkowane - oczywiscie cementow-wapienne :D

wczoraj sobie przypomnialem o przewodach w scianie w salonie do naglosnienia z kina domowego - musialem niestety troche popracowac przy swiecie aby pozniej byc zadowolonym i musialem juz skrobac szpryc oraz przeciskac sie pod listwami do tynkowania :D

pod koniec przyszlego tygodnia zaklepalem ekipe od posadzek maszynowych za 12 zeta - ja ukladam styropian a oni dylatacje

Upewnij się jaki jest koszt tych dylatacji. Ja umówiłem się podobnie. Cena za metr posadzki była niska, ale jak doszły dylatacje, włókno (takie tam wiórki) i plastyfikator, to suma znacznie wzrosła. Chcieli też koniecznie robić ze swojego żwiru (oczywiście droższego).

Jak sprawdziłem później w hurtowni i na allegro, to nieźle mnie za te dodatkowe prace (i materiały) skroili.

pod koniec przyszlego tygodnia zaklepalem ekipe od posadzek maszynowych za 12 zeta - ja ukladam styropian a oni dylatacje

Upewnij się jaki jest koszt tych dylatacji. Ja umówiłem się podobnie. Cena za metr posadzki była niska, ale jak doszły dylatacje, włókno (takie tam wiórki) i plastyfikator, to suma znacznie wzrosła. Chcieli też koniecznie robić ze swojego żwiru (oczywiście droższego).

Jak sprawdziłem później w hurtowni i na allegro, to nieźle mnie za te dodatkowe prace (i materiały) skroili.

Ja tam za moją ekipę wcale tanio nie płacę, ale robię to świadomie... Wolę zapłacić (oczywiście bez przesady) ale mieć spokój i pewność, żę zrobią dobrze, a jak słyszę o cenowym kryterium wyboru ekipy, to mi witki opadają.

Posadzki mam zrobione świetnie (w porównaniu z kilkoma sąsiednimi budowami to ekstraklasa). Ekipa zrobiła to w jeden dzień.

Dałem się tylko wrobić w koszty dodatkowych materiałów. Gdybym je kupił sam oszczędziłbym trochę (może nawet wiele) kasy.

Mnie witki opadają gdy ktoś wierzy, że jak dużo zapłaci, to będzie miał najlepsze materiały i najlepiej wykonaną pracę, czyli święty spokój.

Niestety, ale za jakość trzeba płacić. Oczywiście na niektórych rzeczach zamierzam oszczędzać, ale uważam, że budowa domu to ważna sprawa i na tym nie można oszczędzać. Dlatego posadzki też będę robiła ze sprawdzonymi ludźmi - coby np. nie pękały.

Inna sprawa z wierzchnią warstwą podłogi, w czym zgadzam się w pełni z Piotrulexem i dam pewnie panele nie przekraczając wartości 50 zeta za metr. Ale o tym dużo szerzej na Grupie bydgosko-toruńskiej...

Mnie witki opadają gdy ktoś wierzy, że jak dużo zapłaci, to będzie miał najlepsze materiały i najlepiej wykonaną pracę, czyli święty spokój.

no mnie wlasnie tez :D

ekipa polecana rowniez na tym serwisie

kilka dni temu robili u kolegi z pracy - zadowolony

zwir moj za okolo 400 zeta - 18/20 ton

cement moj za teraz chyba z 420 zeta /tona

dylatacje ze styropianu 1cm ktory to dostaje od kolegi w prezencie

dylatacje proponowali akurat abym kupil jakies z piankigdyz jest ima latwiej (nie kruszy sie przy zacieraniu) ale styro tez ma byc

co sugeruje wypowiedz kolezanki:

"Niestety, ale za jakość trzeba płacić. Oczywiście na niektórych rzeczach zamierzam oszczędzać, ale uważam, że budowa domu to ważna sprawa i na tym nie można oszczędzać. Dlatego posadzki też będę robiła ze sprawdzonymi ludźmi - coby np. nie pękały"

to nie bardzo wiem ale zostawmy moze bez wyjasniania :roll:

ps. 12 zeta za posadzki to bynajmniej nie jest tanio :D - mielem oferte za 9 zeta :wink:

Wy to zawsze wszystko spłaszczyć musicie - nie wybieram tylko na podstawie najwyższej oferty - pisałam wyraźnie, że sprawdzona ekipa!!! :evil:

tak wlasnie napisalas wyraznie to co napisalas i to co zrozumielismy - moze jeszcze raz to przeczytaj lub daj to komus obok do przeczytanie i niech Ci powie jak to zrozumial - unikniemy dajszego wyjasniania :wink:

Staraj sie pisac tak aby nie sugerowac, ze:

- patrzymy tylko na ceny

- nasze ekipy nie sa sprawdzone

W tym konkretnym przypadku to ani jedno ani drugie nie ma zastosowania

Wy to zawsze wszystko spłaszczyć musicie - nie wybieram tylko na podstawie najwyższej oferty - pisałam wyraźnie, że sprawdzona ekipa!!! :evil:

tak wlasnie napisalas wyraznie to co napisalas i to co zrozumielismy - moze jeszcze raz to przeczytaj lub daj to komus obok do przeczytanie i niech Ci powie jak to zrozumial - unikniemy dajszego wyjasniania :wink:

Staraj sie pisac tak aby nie sugerowac, ze:

- patrzymy tylko na ceny

- nasze ekipy nie sa sprawdzone

W tym konkretnym przypadku to ani jedno ani drugie nie ma zastosowania

Wyraźnie napisałam: "Dlatego posadzki też będę robiła ze sprawdzonymi ludźmi". Jeżeli dla Ciebie sprawdzony znaczy drogi to na pewno się nigdy nie zrozumiemy...

Ja tam za moją ekipę wcale tanio nie płacę, ale robię to świadomie...

Wolę zapłacić (oczywiście bez przesady) ale mieć spokój i pewność, żę zrobią dobrze,

a jak słyszę o cenowym kryterium wyboru ekipy, to mi witki opadają.

wczytaj sie jeszcze raz w cytowanego posta

moze napiszesz mi jakie szkoly skonczylas - bez obrazy lecz to moze wiele wyjasni

tu mozna wyodrebnic bez wiekszego problemu co najmniej 3 elementy (zrobilem odstepy), ktore w tej chwili walkujemy i z ktorych sie w tej chwili wycofujesz

postaraj sie zrozumiec to co napisalas

przepraszam ale wiecej nie komentuje tego faktu

powodzenia

EOT