nastka79 12.11.2007 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Listopada 2007 Ja tam za moją ekipę wcale tanio nie płacę, ale robię to świadomie... Wolę zapłacić (oczywiście bez przesady) ale mieć spokój i pewność, żę zrobią dobrze, a jak słyszę o cenowym kryterium wyboru ekipy, to mi witki opadają. wczytaj sie jeszcze raz w cytowanego posta moze napiszesz mi jakie szkoly skonczylas - bez obrazy lecz to moze wiele wyjasni tu mozna wyodrebnic bez wiekszego problemu co najmniej 3 elementy (zrobilem odstepy), ktore w tej chwili walkujemy i z ktorych sie w tej chwili wycofujesz postaraj sie zrozumiec to co napisalas przepraszam ale wiecej nie komentuje tego faktu powodzenia EOT No właśnie - piszę, żę cenowe kryterium wyboru ekipy jest dla mnie bez sensu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.11.2007 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 nie kłóćcie się Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.11.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 No już dobra, ja więcej nie będę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.11.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 U nas na budowie dziś kończą kanalizę podposadzkową, a jutro zalewają chudziak. Jeżeli pogoda się poprawi, to potrzeba tylko 3 dni na dokończenie murów i zaczną strop, ale z tą pogodą to sama już nie wiem. Teraz posuwa się tak powoli, że nawet zdjęć mi się robić nie chce, bo zmian prawie nie widać.Co do drzwi tymczasowych to ustaliłam z naszym majstrem, że jakieś sklecą, bo też powiedział, że na razie nie ma sensu kupować docelowych... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 13.11.2007 07:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 ech, to ja jestem od kłotni na forum (znowu wisi nade mna ban ) Nastka, my też mieliśmy niby dobrą, sprawdzona ekipę od posadzek. W salonie poszła rysa przez całą długość Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 13.11.2007 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Tylko to nie zawsze też wina ekipy - czasem materiału... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bekaert 13.11.2007 11:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 Bekeart, znalazły się okna? Nie w Policji mają za mało ludzi Szukam na własną rękę ze znajomymi, aż tak dużo złodzieji w okolicznych wsiach nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 13.11.2007 19:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Listopada 2007 ......... od posadzek. W salonie poszła rysa przez całą długość moze za duzy salon i dylatacja by sie przydala my mamy tylko okolo 4,5x9,0 i mowia ze nie potrzeba dzielic w ten czwartek mial wejsc majster od centralnego lecz dzis sie okazalo ze cos tam cos tam i bedzie na milion procent w przyszly czwartek zbytnio to nie przeszkadza bo chlopaki beda sobie na spokojnie tynkowac (jak sie ciesze ze udalo sie te cementowo-wapienne robic ) i jak bedzie trzeba to sobie w takim przenossnym piecyku napala - odpadkow drewna troche jest a i wegla zawsze kupic mozna tynkuja ladnie na listwach ktore pozniej zostaja w scianie - na stronie producenta napisane ze mozna bo nie rdzewieja dis przypomnialo mi sie jescze aby od centrali larmowej pociagnac przewod antenowy na poddasze od powiadomienia gsm wielki blad ze sobie nie zapisuje bo bede zly jak wytynkuja i okaze sie ze czegos brakuje papa piec kupie chba elektromet 25kw za 6800 a grzejniki stalowe purmo lecz te ostatnie kto wie czy nie przez allegro - do okolo 10% na sztuce taniej i to bez kosztow transportu - wuchodzi ze na 10 sztukach 11 gratis zastanawiam sie czy pociagnac rury do ewentualnego kominka z plaszczem wodnym i do solarow na dachu - moze kiedys odwali nam klepa i zamontujemy to cis na dachu co zupelnie sie nie oplaca tylko jest bardziej ekologiczne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 14.11.2007 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 przypomnialo mi sie jescze aby od centrali larmowej pociagnac przewod antenowy na poddasze od powiadomienia gsm Może się przydać tylko jak jest całkiem marny zasięg. Ja u siebie mam modem w piwnicy w metalowej skrzynce i łączność jest (dla SMSów nie jest wymagany tak silny sygnał). Co się może jeszcze przydać, to kabel (skrętka) od centralki alarmowej do miejsca, gdzie będzie przyszły router sieci komputerowej. Pozwoli to na zdalny dozór i konfigurację sieci w cenie już istniejącego (mam nadzieję) internetu. Nie będziesz musiał płacić za abonament i SMSy a i funkcjonalność jest o niebo wyższa. Nawet jeżeli obecna centrala alarmowa nie pozwala na instalację modułu ethernetowego to przyszła już może tak. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.11.2007 07:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Piotrulex, to zrób lepiej dylatację na środku salonu. My mamy 5,5x6 i pękło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.11.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 przypomnialo mi sie jescze aby od centrali larmowej pociagnac przewod antenowy na poddasze od powiadomienia gsm ......... Co się może jeszcze przydać, to kabel (skrętka) od centralki alarmowej do miejsca, gdzie będzie przyszły router sieci komputerowej. Pozwoli to na zdalny dozór i konfigurację sieci w cenie już istniejącego (mam nadzieję) internetu......... alarm zakladam nie po to aby mnie nie okaradli tylko dlaczego by nie zalozyc skoro to jest takie tanie bardziej mi odpowiada to ze wlaczy sie alarm jak np. pojawi sie dym/ogien w kuchni czy kotlowni niz fakt ze bedzie pilnowal domu przed zlodziejami lub ze sms-em otworze brame wjazdowa/garazowa, wlacze ogrzewanie czy automatyczne podlewanie ogrodka to tylko taka opcja lecz dlaczego nie - kable do alarmu, antenowe i do sterowania w moim przypadku nic nie kosztuje a polozeone w scianach nikomu nie przeszkadzaja Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.11.2007 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Piotrulex, to zrób lepiej dylatację na środku salonu. My mamy 5,5x6 i pękło. dzieki pewnie tak zrobimy w koncu to nic nie przeszkadza, nic nie kosztuje a moze sie przydac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 14.11.2007 07:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 dokładnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 14.11.2007 09:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 tym oto tysiecznym postem chcialbym wszystkim zyczyc bezproblemowego budowania na moim ulubionym watku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 14.11.2007 22:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Witam wszystkich To mój pierwszy wpis na Forum Muratora choć czytam forum od 2 lat. Wcześniej obserwowałem posty dotyczące budowy domu, który sobie wybraliśmy (M08), od kilku dni śledzę ten post - w końcu jestem z Torunia i zamierzam budować dom w okolicy To może tyle na początek. Raz jeszcze witam wszystkich i od dziś będę częstym gościem Forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
borówka07 14.11.2007 23:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 tym oto tysiecznym postem chcialbym wszystkim zyczyc bezproblemowego budowania na moim ulubionym watku GRATULACJE!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 15.11.2007 06:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Cześć Bartek,gdzie budujesz? Mógłbyś troszeczkę zminiejszyć avatarka? Rozwala trochę stronę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.11.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Właśnie Bartek, opowiedz coś bliżej... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 15.11.2007 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 alarm zakladam nie po to aby mnie nie okaradli tylko dlaczego by nie zalozyc skoro to jest takie tanie bardziej mi odpowiada to ze wlaczy sie alarm jak np. pojawi sie dym/ogien w kuchni czy kotlowni niz fakt ze bedzie pilnowal domu przed zlodziejami lub ze sms-em otworze brame wjazdowa/garazowa, wlacze ogrzewanie czy automatyczne podlewanie ogrodka I właśnie dlatego warto położyć skrętkę do centralki alarmowej. Wszystko w przyszłości może kontrolować komputer i sterowanie z niego (nie mówiąc o wizualizacji) jest o wiele wygodniejsze i tańsze niż SMSami. Zdalny podgląd zdarzeń i sterowanie też jest wygodniejsze przez internet. Kosztuje to tylko na tym etapie położenie kilku metrów kabla. Można go później wykorzystać lub nie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 15.11.2007 06:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Przy okazji proszę szanownych forumowiczów o przycięcie swoich, jakże ciekawych zdjęć - emblemacików powitalnych. Lepiej zostawić trochę więcej miejsca na wiadomości. Jest też specjalny wątek przeznaczony na gęby forumowiczów, tam można wkleić stosowne prezentacje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts