madzialenka 15.11.2007 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Bartek, w poniedzialek beda u mnie chlopacy od ogrzewania - jesli dobrze pamietam robia tez pompy ciepla. Jesli chcesz wezme od nich nr telefonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 15.11.2007 14:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 ale ze mnie gaduła co do wodociągów to moja Gmina dała mi konkretne wytyczne: 1. robię projekt przyłacza na swój koszt 2.uzgadniam wszystko z Gminą i Wodociągami na swój koszt 2.organizuję ekipę i układam przyłacze na swój koszt 3.pozostawiam odkryty wykop przez 14 dni 4.później komisja odbiera moje (jeszcze moje) przyłącze 5.w ciągu 30 dni przekazuje przyłacze bezpłatnie na rzecz Gminy i zrzekam się jakichkolwiek praw do niego Czyli robię prezent Gminie wart jakieś 18000 PLN na którym Gmina będzie jeszcze zarabiała kiedy inni będą chcieli wpiąć się do nie mojego już przyłącza Szkoda gadać studnia wiercona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 15.11.2007 14:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Madzialenka - pewnie że chcę; będę wdzięczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 15.11.2007 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Tez znany problem. My musimy ciagnac 100m wody. Wczoraj uslyszelismy oficjalna wycene tej przyjemnosci - 16.000 zl, ale juz wiemy, ze mozna taniej (okolo 7-8.000). Tez myslelismy o pompie, ale zrezygnowalismy, gdy okazalo sie, ze koszt tej przyjemnosci wynosi okolo 6000 i mozna miec problemy z jakoscia wody - czesto konieczne sa dodatkowe filtry. Madzialenka, ale co za pmpa za 6000? Bo nasza studnia glebinowa kosztowala 900 zeta do tego dokupie tylko hydrofor - jakies 500 - 1000, no i podlaczyć te 5-10m od studni do domu to ok. 1000. Daje to 2000 - 2500 zł, a skąd te 6000? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bartek_Sl 15.11.2007 14:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Nastka79 Jaka głęboka studnia?Woda dobra czy wymaga jakiś specjalnych filtrów, odżelaziaczy, odwapniaczy etc.? Ja myślałem o pompie zanurzeniowej - przynajmniej nie hałasuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 15.11.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Co do solarow , to tez się wahalismy, przejrzałam wszystkie watki na ten temat i wiesz co- przemawia za nimi ekologia- naturalnie ze tak, ale wiesz co mi sie wydaje ważniejsze- wygoda- przez całe lato wiosne i część jesieni nie będziemy mysleć o paleniu w kotle żeby zagrzać wode - oboje pracujemy i średnio nam sie chce przychodzić z pracy i latem palić w piecu.... Chcemy je zamownować, zobaczymy jak wypadna cenowo- mam nadzieje wydac nie więcej niż 7 tys......No zobaczymy pozdrawiam co do solarow to latem ciepla woda za darmo - czy ja wiem czy za darmo? zaplac energetyce 7 kola za prad tak na wyrost to tez przez ladnych pare lat bedziesz mial za darmo palenie w piecu latem to raczej polega na wsypaniu kilku workow groszku w podajnik - jestem dosc leniwy i szanuje swoj czas ale tyle jeszcze jestem w stanie zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.11.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Mamy studnię 10m. Woda jeszcze nie wiem jaka, ale ludzie wkoło żyją i nie wymierają . Jeżeli trzeba będzie to zamontuję filtr przepływowy. Ja nie miałam możliwości podłączenia się do wodociągów, ale mam nadzieję, że wyjdzie mi to na dobre. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.11.2007 08:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 czy ktoś z Was wie gdzie mozna jakiś fajny, tani kamień do obudowy kominka? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 16.11.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 O jaki kamien chodzi - marmur ?Ja odnosnie kominka wszystko zalatwialem w sklepie-firmie na Lubickiej - tam przy tym radarze sprytnie ukrytym na zakrecie za daszkiem. Jest tam gosc ktory chetnie udziela informacji i pomaga. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.11.2007 10:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 a pamiętasz jak cenowo? Tak w przybliżeniu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.11.2007 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Moi rodzice też robili swój kominek tam na Lubickiej i bardzo chwalą tego wykonawcę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.11.2007 12:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 my chcemy robić sami, tylko potrzebujemy kamień do ozdoby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.11.2007 12:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Może odwiedźcie kamieniarza, co nagrobki robi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 16.11.2007 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 własnie dziś jadę koło cmentarza komunalnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 16.11.2007 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 No właśnie, ich tam kilku jest... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 18.11.2007 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 No, w końcu dzisiaj Agnieszka z rodziną nas odwiedziła, dłuuugo się do nas wybierali. Pewnie trochę zmarzli na tych oględzinach, ale mam nadzieję, że nam wybaczą Częstotliwość ich odwiedzin jest taka, że pewnie następnym razem już będziemy tam mieszkać i zaprosimy na kawę Z tego wrażenia nawet zdjęć nie pstryknęłam Aj tam gapa ze mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 18.11.2007 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 własnie dziś jadę koło cmentarza komunalnego. Agnieszka, i jak wizyta u kamieniarza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.11.2007 06:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 Tak, byliśmy u Oli Domek jest pięęęęęęęęęęękny No trochę zimno było....pojechaliśmy potem do Lidla i do KFC. Wróciliśmy do domu tak zmarznięci, że Piotr poszedł od razu palić w piecu, a my z Sylwią wskoczyłyśmy pod kołdrę i zasnęłyśmy. Nie lubię jesieni. U kamieniarza kamień ok. 350 zł/mkw. Nie wiem czy zrobić kamień czy gres... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 19.11.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 u nas koza pozera coraz wiecej drewna i wegla ale za to tynki cem-wap pieknie schna w salonie juz jest milo posiedziec, jak by tak posprzatac, polozyc jakas wykladzine, zawiesic pare lampek to prawie po domowemu by bylo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 19.11.2007 07:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Listopada 2007 a no właśnie...my w sobotę ustawiliśmy i odpaliliśmy kominek Piękny widok Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts