nastka79 28.11.2007 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 No dosyć dawno, pewnie jakieś 3 lata temu albo jeszcze dawniej. A samochód ukradł z Rozgartów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.11.2007 09:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a to nie...mój mąz ścigał się z nim po wrzosach. Zresztą była to dosyć głośna sprawa, bo wiel pocisków tam poszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 28.11.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Wracajac do starego tematu - z psami nie jest tak zawsze - kilka lat temu jechlem sobie spokojnie motocyklem i pies rzucil sie na mnie - nie byl wogole przywiazany i biegl prosto na mnie szczekajac. Nie dalo sie ani ominac ani stanac bo bylo zbyt nagle. Mialem nadzieje ze tylko sie odbil i nic sie nie stalo ale niestety po przyjezdzie na miejsce okazalo sie ze spod jest polamany - koszty napraw z mojego AC wyniosly niecale 3.000 - nie dziwicie sie mi chyba ze niz zaluje teraz rozjechanych psow ?Wracajac do budowy - moj ostatni nabytek:http://www.domywtradycji.pl/garaz,38.htmlCzytajac o cenie bram troche mnie zatkalo ! Ja bede musial dostosowac wejscia do najbardziej popularnych bram sprzedawanych w Castoramie i OBI aby zmniejszyc koszty. Bramy na pilota mamy dosc bo u nas w bloku jest i wiele juz z nia przygod bylo. Trzeba bedzie wysadzic d... z samochodu i isc otworzyc garaz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 28.11.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 ......... koszty napraw z mojego AC wyniosly niecale 3.000 - nie dziwicie sie mi chyba ze niz zaluje teraz rozjechanych psow ? ........ ja zaluje ale nie bez krytycznie najczesciej winnym tego ze psa ktos rozjedzie jest nie kierowca tylko wlasciciel psa i to on powinien odpowiadac za ewentualne koszty uszkodzenia auta - wystarczy kodeks cywilny poczytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.11.2007 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Michałka, ja o bramach - jeżeli kupujesz bez napędu elektrycznego to ok. 1000 zł taniej. Jeżeli kupisz uchylną zamiast segmentowej to też taniej , więc teoretycznie można kupić bramę znacznie tańszą... Np. u mnie w firmie wczoraj została zakupiona z Obi za 600 kilka zł... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 28.11.2007 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 a jak jeszcze dolozymy do tego promocje i przecene to moze 2 zmieszcza sie ponizej 1000Musze tylko dowiedziec sie jakie wymiary bramy sa najekonomiczniejsze zanim zaadaptuje projekt - napiszcie czy podoba sie Wam ten garaz - wskazana odpowiedz "FAJNY" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 28.11.2007 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Listopada 2007 Hmm, ja bym wybrała z dachem dwuspadowym... Jak Z19 lub Z20 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 29.11.2007 07:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Ale z 2-spadowym nie pasuje bo to ma byc dobudowany do sciany domu i wjazd od frontu budynku - inaczej nie ustawimy ...Znow czeka nas zalatwianie formalnosci, geodeta fundament - wszystko od nowa - nie wiem czy to powod do radosci ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 29.11.2007 07:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Michałka, ale pozwolenie już masz? Bo teraz dzieją się straszne rzeczy w starostwie, my na zatwierdzenie naszych zmian czekamy już 8 tygodni, ale na szczęście nie blokuje nas to z budową, bo to tylko zmiany, a nie pozwolenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 30.11.2007 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Pozwolenia nie mam i adaptacji tez jeszcze nie - kasy na budowe nie ma wiec plany sa troche odlegle i dlatego juz kupilem projekt aby robic z wyprzedzeniem. Na razie garazu nie bedziemy mieli z reszta domek jeszcze nie wykonczony wiec jest co robic przy opoznieniach... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 30.11.2007 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 ja dzis na najwyzszej kondygnacji rozkladalem styro przed poniedzialkowymi posadzkami. jutro robie parter a pozniej piwnice - troche jest z tym roboty jak sie chce dokladnie wszystko podocinac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 01.12.2007 20:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2007 ja dzis na najwyzszej kondygnacji rozkladalem styro przed poniedzialkowymi posadzkami. jutro robie parter a pozniej piwnice - troche jest z tym roboty jak sie chce dokladnie wszystko podocinac parter zastyropianowany dzis kupilismy w glazurze za grosze kafelki i klej podloga 16,91 sciana 19,69 klej 25kg kreisler - 12,88 ceny oczywiscie brutto jutro ukladamy styro w piwnicy i kladziemy folie na wszystkich kondygnacjach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anka13 02.12.2007 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Wiecie, czy Fart Produkt jest już na Towarowej czy jeszcze na Grudziądzkiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zukow 02.12.2007 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 dot. niedopilnowanych zwierząt. moi dobrzy znajomi mają spaniela (1 roczny młody i głupiutki) i uciekł im z podwórka i wbiegł na podwórko sąsiadów (tzw. dom wielopokoleniowy - kilka rodzin daaawno temu spokrewnionych) i jedna z tych osób zawiadomiła Straż Wiejską - przyjechali dali mandat 150 zł i powiedzieli, że następnym razem będzie Sad i duużo większa kara. wynika z tego, że winnym jest właściciel zwierzęcia i nie jest winny ten który ROZJECHAŁ biednego zwierzaka - ten z uszkodzonym samochodem może jeszcze pozwać o odszkodowanie właściciela zwierzaka i będzie miał RACJĘ - jedynie psa/kota szkoda). Psów i kotów mi szkoda ale właściciel powinien dostać za swoją nieodpowiedzialność. (dlatego na swojej działce nawet kretów mieć niechcę - bo jeszcze ktoś z gości nogę złamie ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.12.2007 06:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Wiecie, czy Fart Produkt jest już na Towarowej czy jeszcze na Grudziądzkiej? Od zeszłego poniedziałku na Towarowej. Już zdążyłam ich nawiedzić w nowym miejscu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.12.2007 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Nastka, jakie okna wybraliście? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.12.2007 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 dot. niedopilnowanych zwierząt. . ...... winnym jest właściciel zwierzęcia i nie jest winny ten który ROZJECHAŁ biednego zwierzaka - ten z uszkodzonym samochodem może jeszcze pozwać o odszkodowanie właściciela zwierzaka i będzie miał RACJĘ - jedynie psa/kota szkoda)........ to jest oczywiste i prawdziwe - tak mowi nasze prawo faktycznie tylko tych zwierzakow szkoda. odpowiada wlasciciel tak jak za przeproszeniem jak roddzic za czyny swojego kilkuletniego dziecka w innym temacie - styro wszedzie rozlozone - dzis beda magicy od posadzek maszynowych - jutro podobno maja konczyc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Michałka 03.12.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Gratuluje Piotrulex ze mimo nadchodzacej zimy walczysz na budowie i to nie z byle jakimi drobnostkami ! U nas na razie zastoj, powoli w miare oszczednosci bedziemy panele kupowac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.12.2007 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Nastka, jakie okna wybraliście? Prawdopodobnie (dopóki nie są zamówione i zaliczka nie jest wpłacona, nic nie jest pewne ) M&S na profilu Bruegmann (thermo - specjalnie docieplany) z szybą U=0,6. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 03.12.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Gratuluje Piotrulex ze mimo nadchodzacej zimy walczysz na budowie i to nie z byle jakimi drobnostkami ! U nas na razie zastoj, powoli w miare oszczednosci bedziemy panele kupowac. nie ma ziewania jak mozna to trzeba robic chcemy koniecznie w tym roku uruchomic kotlownie co by w zime bylo cielo, wszystko ladnie schlo i mozna bylo powoli sobie dlubac (koniec tynkowania, gladziowanie, malowanie, kafelkowanie, panelowanie, trzeba kuchnie gdzies zamowic, itd, itp) dzis jak w nocy uslyszalem mocny deszcz to juz sie martwilem ze moze posadzkarze nie przyjada bo w koncu nie wszyscy z nich beda mogli pracowac pod dachem - cale szczescie wypogodzilo jak skoncze ta budowe, jak pojade na wakacje, tak bede lezal bykiem na plazy i nawet nie pomysle o tych zwirach, kafelkach, suporexach i innych wynalazkach ....... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts