Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 8,3k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• piotrulex

1905

• agnieszkakusi

1365

• nastka79

1031

• JaMajaD

458

Najaktywniejsi w wątku

Wracajac do starego tematu - z psami nie jest tak zawsze - kilka lat temu jechlem sobie spokojnie motocyklem i pies rzucil sie na mnie - nie byl wogole przywiazany i biegl prosto na mnie szczekajac. Nie dalo sie ani ominac ani stanac bo bylo zbyt nagle. Mialem nadzieje ze tylko sie odbil i nic sie nie stalo ale niestety po przyjezdzie na miejsce okazalo sie ze spod jest polamany - koszty napraw z mojego AC wyniosly niecale 3.000 - nie dziwicie sie mi chyba ze niz zaluje teraz rozjechanych psow ?

Wracajac do budowy - moj ostatni nabytek:

http://www.domywtradycji.pl/garaz,38.html

Czytajac o cenie bram troche mnie zatkalo ! Ja bede musial dostosowac wejscia do najbardziej popularnych bram sprzedawanych w Castoramie i OBI aby zmniejszyc koszty. Bramy na pilota mamy dosc bo u nas w bloku jest i wiele juz z nia przygod bylo. Trzeba bedzie wysadzic d... z samochodu i isc otworzyc garaz.

......... koszty napraw z mojego AC wyniosly niecale 3.000 - nie dziwicie sie mi chyba ze niz zaluje teraz rozjechanych psow ?

........

ja zaluje ale nie bez krytycznie

najczesciej winnym tego ze psa ktos rozjedzie jest nie kierowca tylko wlasciciel psa i to on powinien odpowiadac za ewentualne koszty uszkodzenia auta - wystarczy kodeks cywilny poczytac

ja dzis na najwyzszej kondygnacji rozkladalem styro przed poniedzialkowymi posadzkami. jutro robie parter a pozniej piwnice - troche jest z tym roboty jak sie chce dokladnie wszystko podocinac

parter zastyropianowany

dzis kupilismy w glazurze za grosze kafelki i klej

podloga 16,91

sciana 19,69

klej 25kg kreisler - 12,88

ceny oczywiscie brutto

jutro ukladamy styro w piwnicy i kladziemy folie na wszystkich kondygnacjach

dot. niedopilnowanych zwierząt.

moi dobrzy znajomi mają spaniela (1 roczny młody i głupiutki) i uciekł im z podwórka i wbiegł na podwórko sąsiadów (tzw. dom wielopokoleniowy - kilka rodzin daaawno temu spokrewnionych) i jedna z tych osób zawiadomiła Straż Wiejską - przyjechali dali mandat 150 zł i powiedzieli, że następnym razem będzie Sad i duużo większa kara.

wynika z tego, że winnym jest właściciel zwierzęcia i nie jest winny ten który ROZJECHAŁ biednego zwierzaka - ten z uszkodzonym samochodem może jeszcze pozwać o odszkodowanie właściciela zwierzaka i będzie miał RACJĘ - jedynie psa/kota szkoda).

Psów i kotów mi szkoda ale właściciel powinien dostać za swoją nieodpowiedzialność. (dlatego na swojej działce nawet kretów mieć niechcę - bo jeszcze ktoś z gości nogę złamie ;-) )

dot. niedopilnowanych zwierząt.

. ...... winnym jest właściciel zwierzęcia i nie jest winny ten który ROZJECHAŁ biednego zwierzaka - ten z uszkodzonym samochodem może jeszcze pozwać o odszkodowanie właściciela zwierzaka i będzie miał RACJĘ - jedynie psa/kota szkoda)........

to jest oczywiste i prawdziwe - tak mowi nasze prawo

faktycznie tylko tych zwierzakow szkoda. odpowiada wlasciciel tak jak za przeproszeniem jak roddzic za czyny swojego kilkuletniego dziecka

w innym temacie - styro wszedzie rozlozone - dzis beda magicy od posadzek maszynowych - jutro podobno maja konczyc :D

Gratuluje Piotrulex ze mimo nadchodzacej zimy walczysz na budowie i to nie z byle jakimi drobnostkami ! U nas na razie zastoj, powoli w miare oszczednosci bedziemy panele kupowac.

nie ma ziewania

jak mozna to trzeba robic

chcemy koniecznie w tym roku uruchomic kotlownie co by w zime bylo cielo, wszystko ladnie schlo i mozna bylo powoli sobie dlubac (koniec tynkowania, gladziowanie, malowanie, kafelkowanie, panelowanie, trzeba kuchnie gdzies zamowic, itd, itp)

dzis jak w nocy uslyszalem mocny deszcz to juz sie martwilem ze moze posadzkarze nie przyjada bo w koncu nie wszyscy z nich beda mogli pracowac pod dachem - cale szczescie wypogodzilo

jak skoncze ta budowe, jak pojade na wakacje, tak bede lezal bykiem na plazy i nawet nie pomysle o tych zwirach, kafelkach, suporexach i innych wynalazkach .......