nastka79 03.12.2007 08:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Agnieszka, a jak przeżyliście bez prądu? Długo nie było? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.12.2007 08:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Nastka, jakie okna wybraliście? Prawdopodobnie (dopóki nie są zamówione i zaliczka nie jest wpłacona, nic nie jest pewne ) M&S na profilu Bruegmann (thermo - specjalnie docieplany) z szybą U=0,6. A oplaca Ci sie brac te cieple? My tez sie nad nimi zastanawialismy, ale roznica w cenie i roznica w oszczednosciach na ogrzewaniu wskazywala, ze bedzie nam sie to zwracalo jakies 20 lat. Czy decydyjesz sie tez na okna z szyba bezpieczna lub antywlamaniowa? Jesli tak, to pamietaj, ze wspolczynnik bedzie duzo gorszy. Wiem, bo sama tak sie wpakowalam - niestety sprzedawca nie poinformowal nas, ze przy zastosowaniu wzmocnionych szyb traci sie na wspolczynnikach. Wyszlo to juz po montazu. Jak chcesz porozmawiac o tych oknach, to przesylam Ci na PW nr do siebie. Ale okna sa sliczne, kazdy kto do nas przyjezdza tak mowi. Maja bardzo ladny profil. Magda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.12.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Madzialenka, myślę, że się opłaca, ponieważ będziemy mieć ogrzewanie elektryczne, więc nam się szybciej zwróci. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.12.2007 08:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 prądu nie było do 19. Zrobiłam potworną awanturę w energetyce. Jakos sobie nie zdają sobie sprawy, że małe miejscowości działają praktycznie tylko na prąd? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.12.2007 08:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 ja wlasnie mam elektryczne akumulacyjne podlogowe wspomagane konwektorami w sypialniach - jak chcesz moge polecic firme. ale oczywiscie moszesz wziac te cieple. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.12.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Aga, troche mnie martwi to wylaczanie pradu. na szczescie u nas chlopacy nie zglaszaja na razie problemow, ale ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.12.2007 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 No właśnie tak sobie myślę, że jak nie będzie prądu to nawet herbatki sobie nie zrobię . Jeszcze pół biedy, jak nie będzie godzinę, dwie, ale pół dnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.12.2007 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 ja zaczynam sie zastanawiac nad agregatem do garazu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.12.2007 08:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 no i mam kuchenke turystyczna na gaz z okresu studenckich wypadow wiec herbatka bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.12.2007 09:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 no, ale jak w zimę zrobią taki numer to dzięki Unas piec tez nie chodzi, bo nie działaja pompki. Tego dnia odstawiłam Sylwię na noc do rodziców, bo u nas było tak zimno, że szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.12.2007 09:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Madzialenka, to dasz namiary na elektryków co Ci robili ogrzewanie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nastka79 03.12.2007 09:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 A jak w energetyce na awanturę zareagowali? Tłumaczyli się coś? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.12.2007 09:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 że to robiła firma zewnątrzna, że to było planowe....jedna wielka bzdura Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 03.12.2007 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Dlatego lepiej jest mieć kominek bez żadnych wynalazków typu płaszcz wodny czy turbina. Jedynie DGP. Wtedy można nim w palić i ogrzewać dom bez prądu. Awaryjnym wspomaganiem gotowania i ciepłej wody jest gaz z butli np. turystycznej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.12.2007 09:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 no, ale jak w zimę zrobią taki numer to dzięki Unas piec tez nie chodzi, bo nie działaja pompki. Tego dnia odstawiłam Sylwię na noc do rodziców, bo u nas było tak zimno, że szok. No wlasnie, wiekszosc piecow bez pradu nie dziala. Na szczescie mam sprawny kominek. Nastka, telefon podam wieczorem, bo tym zajmowal sie Slawek. A jaka planujesz wentylacje, bo przy elektrycznych to raczej wskazana jest mechaniczna. Tu tez moge polecic firme - jutro odpalamy nasza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.12.2007 09:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 jestem strasznym przeciwnikiem gazu w domku jednorodzinnym...nie wiem, po prostu się boję Tylko wody do umycia też nie będzie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.12.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 No dobra, otwieram zapisy na parapetowke (termin do uzgodnienia). Prosze sie wpisywac. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.12.2007 09:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 a przetwory w occie będą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzialenka 03.12.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 jasne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.12.2007 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 ech....to ja się wpraszam....jeśli można Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts