nastka79 03.01.2008 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Agnieszka, włożę do torebki i jak będę przejeżdżać, to podrzucę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 03.01.2008 09:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cemik1 03.01.2008 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 - drzwi wewnetrzne z regulowana oscieznica (pokoje, lazienki) - drzwi zwykle tanie ze zwykla oscieznica (3 sztuki w piwnicy) Nie mogliśmy znaleźć drzwi z płyt i mdf, które by nam się podobały (także cenowo). Wybór padł na drzwi sosnowe, które pobejcowałem i polakierowałem sam - oczywiście można kupić wykończone lub zlecić usługę stolarzowi - mi wykonał tylko ościeżnice. Można wziąć też rachunek na zakład stolarski, wtedy odliczoiny będzie cały VAT. Szkliłem też sam. Wychodzi znacznie taniej niż tandetne drzwi z dykty a na efekt można popracować - dobrać dowolny kolor. Producentów jest kilku (w okolicach mazowieckiej) ja wybrałem dziadka. - parapety wewnetrzne (kamien, marmur, jakis konglomerat czy aglomarmur) Tam, gdzie kupowałem drzwi były teżparapety marmurowe. Cena taka sama jak konglomeratu czy dębowego. Wybrałem marmur taki, jak na kominek. - wc do wmontowanego juz stelaza (niedrogi lecz tez nie najtanszy) Cersanit w Obi. Cena o 300PLN niższa od geberita. Gwarancja 10lat. - skladane schody na strych (taka 3 czesciowa drabinka schowana pod opuszczana klapa) W każdym markecie budowlanym i składzie bydowlanym, gdzie mają okna dachowe - ci sami producenci. - kuchnia na wymiar - gdzie i jaka? Indeco - drzwi zewnetrzne (podoba nam sie z drewna sosnowego Stobrawa model Montana B17 za 1799 zeta caly komplet) Ja wybrałem metalowe u frugały. Jestem zadowolony. Obawiałem się, że drewniane będą się z czasem degradować. Sąsiad miał przeboje z nowymi drewnainymi polscone. raczej starczy nak papusty na jakas niedroga standardowa czerowna dachowke - co zakupic? Euronit, IBF, moze cos innego? Jeżeli masz dach odeskowany i opapowany czekaj na okazję. Można kupić dachówkę ceramiczną w cenie bardzo zbliżonej do betonowej. Trzeba tylko obdzwaniać co jakiś czas hurtownie. I tak masz dużo jeszcze do zrobienia. Dach może poczekać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MareC 03.01.2008 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2008 Czy ktoś w okolicach Torunia - Bydgoszczy buduje domek APS 119? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2008 07:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ale cisza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 04.01.2008 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ale cisza udają że pracują Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2008 10:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Tja, chyba tak....ale aż tak? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 04.01.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 może net zamarzł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2008 10:13 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Madzialenka na razie bez netu, Ola pewnie jeszcze w gościnie, Nastki za bardzo nie widać, chłopacy się obijają...czas chyba zamknąć wątek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 04.01.2008 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witajcie w Nowym Roku. Troche zabiegana byłam po powrocie znad morza, ale już jestem. Teraz niestety czas przeziębień więc i nas nie ominęło Ale kurujemy się i mam nadzieję, że szybko przejdzie. A jeśli chodzi o sprawy budowlane to jesteśmy na etapie wyboru wykonawcy wykonczeniówki. Tynki i posadzki zamówione. Teraz szukamy reszty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
an-bud 04.01.2008 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Madzialenka na razie bez netu, Ola pewnie jeszcze w gościnie, Nastki za bardzo nie widać, chłopacy się obijają...czas chyba zamknąć wątek sama się opie.... miały być nowe zdjęcia w dzienniku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2008 10:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Ola, nareszcie Ja dziś odbieram fotki od fotografa, w poniedziałek wstawię do dziennika Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.01.2008 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 ale cisza do 12.00 musialem zlozyc oferte do przetargu na spora kase wiec co sie bede rozpisywal dzieki za odpowiedzi co do moich pytan wezmiemy z 1 dzien wolny od pracy biurowej i pojezdzimy w poszukiwaniu parapetow (kolega dzis kupil granitowe u Gawrysia na Nieszawce), drzwi wew i zew, moze jakies kuchnie - czas powoli sie decydowac moze w przyszlym tygodniu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 04.01.2008 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam wszystkich z Torunia i okolic! Już od dłuższego czasu przebywam na forum Muratora i również śledzę wątek toruński Jako, że mamy Nowy Rok i nowe postanowienia, wiec podjąłem decyzję aby się do Państwa przyłączyć:] Wprawdzie inwestorem nie jestem ale pomagam rodzicom w budowie, a w szczególności w wyszukiwaniu i zdobywaniu informacji budowlanych:P Przez jakiś czas na pewno będę w tym domku mieszkał, więc warto przypilnować paru spraw własnym, czujnym okiem :D Fajnie, że jest grupa, która zrzesza ludzi z Torunia i okolic. Informacje o cenach, składach budowlanych i wykonawcach są bezcenne. Czytając wątek zorientowałem się, że większość uczestników buduję się w okolicach Kopanina i Nieszawki. Nasz domek powstaje w Gronowie (trasa na Olsztyn) Założyłem wątek o projekcie, który realizujemy. Jednak póki co na forum nie znalazłem bliźniaczej duszy, chcącej wznieść podobny budynek. LINK Działaka, na której budujemy ma 2600 metrów, a budowę zaczęliśmy we wrześniu 2007 r, więc do tematu pasujemy idealnie. W tym momencie jesteśmy na etapie zasypywania fundamentów. Reszta prac ruszy na wiosnę, jeżeli wszystko dobrze pójdzie to do końca roku 2008 planujemy się wprowadzić... Uff to by było narazie tyle mojego przynudzania, mam nadzieję, że zasłużę na status wzorowego forumowicza:P Pozdrawiam Wszystkich! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 04.01.2008 12:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 wiedziałam, że ziomek Cześć Romek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.01.2008 12:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witam wszystkich z Torunia i okolic! ! no czesc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 04.01.2008 13:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witamy Romek w naszych skromnych progach. Avatarek taki jakby mafijny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piotrulex 04.01.2008 15:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witamy Romek w naszych skromnych progach. Avatarek taki jakby mafijny wyglada jak zdjecie po malym retuszu w jakims programie do grafiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ola i Krzysiek 04.01.2008 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 Witamy Romek w naszych skromnych progach. Avatarek taki jakby mafijny wyglada jak zdjecie po malym retuszu w jakims programie do grafiki Po retuszu czy nie wygląda jak mafioso Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
romek163 04.01.2008 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2008 taa wygląda:) ale nie ma żadnego retuszu niestety (a może stety) mój wygląd znacznie odbiega od tego z avatara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts