dagrea 23.03.2007 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Największy problem mam z kotłownią, bo chciałabym tam od razu zrobić pralnie i suszarnie i deskę do prasowania ... Nie wiem czy te 6 metrów na to wystarczy. Z drugiej strony łazienki już nie da się zmniejszyć, tym bardziej, że pewnie na początku wykończymy tylko dół, więc i łazienka i pokój nie mogą być mniejsze. Jeśli chodzi o kotłownie z Agnieszki II to niezbyt podoba mi się to, żeby za każdym razem przechodzić przez garaż, żeby coś wyprasować, nie mówiąc już o spalinach z garażu Najchętniej zrobiłabym kotłownie wydzieloną z garażu jak w II, ale z wejściem z korytarza, tylko czy to jest możliwe? Pomóżcie!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 29.03.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 My też wybraliśmy Agnieszkę - a dokładnie Agnieszkę II wersję C z podwójnym garażem. Co do kotłowni i deski do prasowania, to ja wolę składaną deskę postwić sobie przed TV w salonie niż prasować w kotłowni Na razie planujemy w kotłowni postawić pralkę i zrobić warsztacik / składzik. Wydaje mi się, że wejście od garażu nie jest takie złe, przecież nie chodzi się do kotłowni tak często, a spaliny??? przecież do garażu się tylko wjeżdża i wyjeżdża a nie jeździ po nim Ze zmian to wstępnie planujey tylko podział łazienki na dole na WC i drugą część przeznaczyć na spiżarkę. Dwie łazienki na górze nam wystarczą. Szczególnie, że na dole nie będzie sypialni tylko gabinet. Z tego co wyczytałam w innych wątkach, to budujący Agnieszkę i Agnieszkę II: - poszerzają garaże (do 6 m) - rezygnują ze słupów - przebudowują schody (poszerzają i zmniejszają stopnie, bo 17,5 cm są za wysokie) - budują z : porothermu, silikatów lub z pustaków MAX Piszcie na co jeszcze dobrze zwrócić uwagę w projekcie i na jakie niespodzianki natrafiliście podczas budowy - np. kosztowe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 29.03.2007 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Ostatnio ogładałam dom w stanie surowym (nie Agnieszką), w którym schody miały 95 cm szerokości i bardzo się cieszę, że moja brzydsza ( i gorsza) połowa wpadla na pomysł ich poszerszenia w naszej Agnieszce do 110 cm. Wydaje mi się , że przy szerokości takiej jak w projekcie nie byłoby zbyt prosto choćby wnieść meble na górę. Lunetka, chyba rzeczywiście pomysł ze zrobieniem spiżarni w małej łazience jest ciekawy - bo z uwagi na schody jest ona niezbyt ustawna. Niestety w związku z przeniesieniem kotłowni do dużej łazienki na parterze u mnie nie wchodzi to w grę. Co do niespodzianek to narazie jedyną są koszty materiałów . ale obawiam się, że jak zacznę budować to "kwiatki" dopiero wyjdą. (na razie cały czas papierologia) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 29.03.2007 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 SONYA, a schody poszerzacie kosztem przedsionka czy nad całym WC? Tak uściślając, to pierwszy pomysł z przerobieniem łazienki na dole był taki: WC zostaje bez zmian, łazienkę dzielimy na 1/2 w poziomie, górna część to schowek, dolna spiżarka, ale obawiam się że taka spiżarka byłaby jednak za mała. Poza tym jeśli zdecydujemy się na poszerzenie schodów, to pewnie trzeba będzie to zmienić i zrezygnować ze schowka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 29.03.2007 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Poszukaj tu:http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=74525&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=72775&start=0&postdays=0&postorder=asc&highlight=projekthttp://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=97211 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 29.03.2007 17:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2007 Schody poszerzamy kosztem wc i łazienki na górze. O pozostałych zmianach pisałam http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=74525&postdays=0&postorder=asc&start=60 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 30.03.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 A co powiecie w temacie słupów podtrzymujących strop w podcieniach przed wejściem i na tarasie? Robiliście jakieś zmiany w tym temacie? Ja się zastanawiam nad zmianą kształtu, żeby zamiast trapezowych był prostokątny albo może dwa cieńsze prostokątne albo okrągłe? Co o tym myslicie? Jak by wyglądała taka elewacja? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bisia 30.03.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2007 Lunetka, odpowiadając na twoje pytanie z innego wątku - będziemy budować na południu Warszawy. Ale z budową jeszcze jesteśmy w lesie... Dopiero będziemy występowac o pozwolenie na budowę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 02.04.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2007 Bisia, to my jeszcze bardziej w lesie jesteśmy. Teraz będziemy kupować projekt, a potem papierkowe sprawy. Przeraża mnie ilość tego czego musimy się nauczyć, dowiedzieć itd. A gdzie na południu od W-wy będziecie się budować? Bo my też na południe - okolice Raszyna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 05.04.2007 05:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Kwietnia 2007 Nie wiecie przypadkiem jakie poprawki w projektach MG Projekt są wliczone w cenę projektu a za co trzeba płacić? Nie chcemy przesuwać żadnych ścian, tylko:- poszerzyć schody (tylko to by pewnie było kosztem kawałka łazienki na poddaszu)- zamienić dolną łazienkę na spiżarkę / pomieszczenie gospodarcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 06.04.2007 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Hurra !!! Mam już pozwolenie na budowę. W czerwcu zaczynam moją Agnieszke!! A przy okazji życzę wszystkim "Agnieszkowiczom" (i nie tylko) zdrowych i radosnych Świąt Wielkanocnych oraz nieustająco samych solidnych wykonawców i drastycznego spadku cen usług i materiałów budowlanych. Sonya Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lunetka 06.04.2007 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Gratulacje SONYA !!! Podpisuję się pod takimi życzeniami Czy nie mieliście problemów z kontaktem z biurem MG Projekt? Ja piszę do nich kolejnego maila i nadal nie dostałam żadnej odpowiedzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 06.04.2007 14:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Kwietnia 2007 Jeśli chodzi o samo biuro to na początku odpowiedż dostaliśmy dopiero po drugim mailu ale na następne pytania odpowiedzieli już od razu. Projektu nie kupowaliśmy jednek bezpśredno u nich lecz u regionalnego przedstawiciela. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Szymanscy 24.04.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Kwietnia 2007 czy ktos buduje lub wybudowal agnieszke??jestesmy zainteresowanitym projektem, oczywiscie z uwzglednieem delikatnych przerobek dlatego tez poszukujemy jakichkolwiek zdjec tego domku w realu....moze ktos jest w trakcie budowy i moze nam doradzic pare rzeczy ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
G-Zet 26.04.2007 12:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Kwietnia 2007 Witajcie, jak to miło znaleźć ludzi, którzy pozytywnie ocenili Agnieszkę z MG Projekt. Od pewnego czasu poważnie się zastanawiamy nad zakupem tego projektu. Brakowało nam jedynie, opini kogoś spoza MG Projekt. I znaleźliśmy Was. Czy nadal jesteście zadowoleni z tego projektu? Czy w okolicy Warszawy, ktoś chciałby z Was pochwalić się postępami swoich prac na budowie? Jesli tak to proszę o kontakt. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 08.05.2007 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Maja 2007 Może ktoś pochwali się wreszcie zdjęciami swojej Agnieszki?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 18.05.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 mamy stan zerowy wiec nie ma sie czym chwalic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 18.05.2007 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2007 mamy stan zerowy wiec nie ma sie czym chwalic To i tak nieżle. Ja mam dopiero wytyczonu budynek. Gdzie budujecie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaiKrzyś 24.05.2007 09:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Sonya budujemy w Wielkopolsce! Mam wlasnie dylemat moze ktoś doradzi zastanwiam sie czy robić daszek pod oknem w kaferku przy wejściu? Tak jak widac na zdjeciach z realizacji ten kto to budował zrezygnował z tej czesci dachu! Doradźcie! Co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SONYA 24.05.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Tak dla blondynki (pasemka) co to jest "kaferek"? A przy okazji jak izolowaliście fundamenty? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts