Agira 09.02.2007 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Ewa7506 chyba wszyscy architekci mają czasem pomieszane w głowie Co do siatki to powlekana jest bardzeij trwała, nie trzeba jej malować i wszyscy sąsiedzi robili jedną siatką, więc nie chcieliśmy się wyłamywać. Decyzji nie żałujemy mimo że trochę drożej. W Kijanach też robią siatkę ale wtedy nie mieli średnicy oczek 5,5 cm. Telefonu do nich nie mam ale łatwo tam trafić. Jadąc w prawo koło kościoła w Kijanach (tak jak na pojezierze) po prawej stronie za Wieprzem będzie szyld. Podrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 09.02.2007 22:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 A k a co u ciebie słychać w sprawie wędrówek po bankach? jeszcze nie chodziliśmy, na wszystko brakuje nam czasu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 09.02.2007 23:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Lutego 2007 Aka, ... mam na myśli czy kupisz gotowe słupki czy też może bedziesz je robić we własnym zakresie, nie mam na ten temat doświadczenia i wiedzy. i chciałbym wiedzieć, czy można "samemu" zrobić. nie żebym już chciał "startować" ale wiedzieć to mieć wybór prawdopodobnie kupimy gotowe, podobno najtaniej jest w tartaku lub u leśnika prawdę mówiąc zadając pytanie dotyczace ogrodzeń liczyłam na pomoc, sami się jeszcze w ten temat nie wgryźliśmy a co z WC ? wynajmujecie toj-tojki czy kopiecie dziurę w ziemi ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 10.02.2007 16:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Lutego 2007 a co z WC ? wynajmujecie toj-tojki czy kopiecie dziurę w ziemi ? My budowaliśmy sami z desek tzw kruciaków całość wyszła 70 zł plus oczywiście nasz czas Jak znajdę zdjęcie to wkleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 11.02.2007 15:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2007 dzień dobry no właśnie...budowanie czegokoliwiek powinno się rozpocząć do kibla vel sławojki u mnie też będzie z desek !!!!...taka to już świecja tradycja i mówimy stanowczo NIE liberalno-nowoczesnym toj tojom Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 13.02.2007 07:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Lutego 2007 dzień dobry.. ile zapłaciliście za wytyczenie fundamentów ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 14.02.2007 18:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lutego 2007 dzień dobry.. ile zapłaciliście za wytyczenie fundamentów ? U nas wyszło 500 zł ale spory dom Pozdrawiam A co u was słychać bo my zbieramy dokumenty do kredytu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 16.02.2007 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lutego 2007 dzień dobry.. ile zapłaciliście za wytyczenie fundamentów ? U nas wyszło 500 zł ale spory dom Pozdrawiam A co u was słychać bo my zbieramy dokumenty do kredytu dzień dobry, u mnie troszkę pod górkę z pozwoleniem mamy.. warunki zabudowy wydane przez gminę są bardzo "surowe" i szukaliśmy odpowiedniego projektu. ale już jest. teraz adaptacja i zgoda. potem uprawomocnienie...uff toszkę zdrowia mnie to kosztowało..ale najważniejsze, że się udało wreszcie.. Agira, dzięki za info jakie banki "brałaś pod uwagę" i na jaki się ostatecznie zdecydowałaś i dlaczego..jeśli można spytać..? nas tez to czeka, chętnie poznam Twoje zdanie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 18.02.2007 14:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 nie tyczyliśmy jeszcze fundamentów, nie byliśmy też w bankach, ale musimy się wreszcie zmobilizować i trochę połazić dzisiaj bylismy na działce, ziemia całkiem rozmarznięta, zaczynamy myśleć o wyciąganiu pni ( nasza działka to niestety dawny sad ) czy ktoś oreintuje się jaka jest cena za godzinę pracy koparki ? gdzie jest tanio ?co zrobić z takimi pniami ?robiliście już jakieś roboty ziemne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nalesnick 18.02.2007 15:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 my juz mamy dolekdrzewa wycieli nam budowlancy, a korzenie wyrwala koparka przy okazji, jak zabierala sie za robienie dolkagodzina pracy koparki w Krasniku to 130 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 18.02.2007 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Lutego 2007 My mamy wykopane fundamenty-NIESTETY!!!!!!!!!!!!!!!! zabrakło nam jednego dnia do zalania i wszystko szlag trafił trzeba będzie deskowanie robić ale na szczęście nie jest to aż tak kosztowne ale troszkę pracochłonne chcieliśmy przyspieszyć to teraz mamy Co do kredytu to zajmuje się tym mąż ale przez jakąś firmę typu expander czy coś takiego- w czwartek ma spotkanie. Co do koparki to chyba ok 200 zł za godzinę ale lepiej szukać w pobliżu budowy bo dojazd może wyjść drożej Pozdrawiam wszystkich Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 19.02.2007 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Mam pytanko: czy ktoś robiła badania geologiczne czy geotechniczne ( nie wiem które nazwa jest prawidłowa)? Jesli tak- gdzie i za ile? Czy było warto- tzn, czy ich wynik sprawił, że cos zmieniliście w projekcie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 19.02.2007 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Lutego 2007 Mam pytanko: czy ktoś robiła badania geologiczne czy geotechniczne ( nie wiem które nazwa jest prawidłowa)? Jesli tak- gdzie i za ile? Czy było warto- tzn, czy ich wynik sprawił, że cos zmieniliście w projekcie? u mnie żona się tym zajmuje..w sensie wyszukała w internecie firmy, potem obdzwoniła, akurat jedna z firm już robiła odwierty w naszej miejscowości, więc ustaliliśmy cenę za dowiert i mają to zrobić w tym tygodniu. nic jeszcze nie mogę więc powiedzieć na ten temat. ale badanie geotechniczne zalecił nam architekt, ma dać obraz co kryje się pod warstwą piachu. i dobierzemy odpowiedni maratiał budowalny. u nas jest mokro strasznie i musimy uważać. po zrobieniu badania opiszę bardziej szczegółowo.. pozdro..m.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 20.02.2007 08:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lutego 2007 Mam pytanko: czy ktoś robiła badania geologiczne czy geotechniczne ( nie wiem które nazwa jest prawidłowa)? Jesli tak- gdzie i za ile? Czy było warto- tzn, czy ich wynik sprawił, że cos zmieniliście w projekcie? Robiłam i warto było, bo okazało się, że mam jakieś okresowe wody gruntowe i coś tam trzeba dodatkowo zaizolować fundamenty bo inaczej będzie wilgoć. Kosztowało mnie to 450zł, badania miałam w tydzień i przydadzą się jeszcze do Poś-a. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 23.02.2007 22:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2007 jutro podpisujemy umowę z dekarzemcasting trwał ok. 2 tygodniebardzo duże różnice w cenach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 24.02.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 witam poszukuję namiarów na firmę która zrobi mi przyłacze prądoweZE przysłała warunki ale chcemy firmę z zewnątrzbo na ZE to długo trzeba czekać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 24.02.2007 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 jutro podpisujemy umowę z dekarzem casting trwał ok. 2 tygodnie bardzo duże różnice w cenach I jakie ceny udało się wam wynegocjować jeśli mogę zapytać. Ja mam 55zl za m2 ze wszystkim bez podbitki oczywiście. Jeśli z deskowaniem 10 zl więcej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 24.02.2007 19:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lutego 2007 I jakie ceny udało się wam wynegocjować jeśli mogę zapytać. Ja mam 55zl za m2 ze wszystkim bez podbitki oczywiście. Jeśli z deskowaniem 10 zl więcej. kładziemy dachówkę, nie robimy deskowania, cena taka sama czyli 55 zł./m2, w tym wszystko bez podbitki kilka firm proponowało taką samą cenę, ale były też oferty 60-70 zł./m2 i nawet 100 zł./m2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 25.02.2007 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 witam poszukuję namiarów na firmę która zrobi mi przyłacze prądowe ZE przysłała warunki ale chcemy firmę z zewnątrz bo na ZE to długo trzeba czekać A skąd jesteś?Mam ekipe która nie obsługuje Lublina -miasto.Jeżeli cie interesuje moge podac namiary.Sa super. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 25.02.2007 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lutego 2007 napisałam na pw Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts