PawEla 14.03.2007 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2007 witam mapka do celów projektowych - 350zł ja zapłaciłem z sąsiadem (bo robił na równoczesnie na 2 działki) 1300 za mape czyli po 650 za sztuke ale musial od nowa nanieść warstwice bo to co było w starostwie to chyba pijany geodeta robił (np szerokość skarpy na mapie 1,5 metra w rzeczywistości 0,5m, roznice w przebiegu poziomic kolosalne ). dzialka 35arów i zrobił szybko (w miarę....: około 4 tygodni) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 15.03.2007 19:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2007 my mamy zrobioną wycenę okien profil salamander jeszcze w styczniu, z gwarancją ceny do końca marca sprawdzimy jeszcze jedną firmę i podejmiemy decyzję u moich rodziców takie okna są od trzech lat i wszystko jest OK, bardzo ciepłe ale też nic nowego w firmie przez te lata się nie pojawiło - profile są identyczne jutro wywalamy korzenie z działki ceny na rynku za godzinę pracy koparki to 80 - 100 zł. + dojazd na szczęście nam udało się po znajomości trochę zbić cenę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 20.03.2007 22:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2007 Czy ktoś może polecić firmę, w której mógłbym kupić w rozsądnej senie siatkę oraz słupki do ogrodzenia? wykonawca też naturalnie by się przydał ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mroovka 21.03.2007 07:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Też jestem zainteresowana siatką i ogrodzeniem . Materiałem i wykonawcą. W jakiej cenie kupujecie terivę i więźbę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 21.03.2007 12:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 Też jestem zainteresowana siatką i ogrodzeniem . Materiałem i wykonawcą. W jakiej cenie kupujecie terivę i więźbę? może więc kupimy wspólnie u jednego producenta siateczkę i słupki potrzebujemy na jakieś 320m ogrodzenia zawsze będzie większy rabat dopiero formalności i ... ogrodzenie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 21.03.2007 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ... może więc kupimy wspólnie u jednego producenta siateczkę i słupki potrzebujemy na jakieś 320m ogrodzenia zawsze będzie większy rabat ... my też szukamy siatki i słupków część jest już ogrodzona, brakuje nam jeszcze ok. 95 m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 21.03.2007 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 ... może więc kupimy wspólnie u jednego producenta siateczkę i słupki potrzebujemy na jakieś 320m ogrodzenia zawsze będzie większy rabat ... my też szukamy siatki i słupków część jest już ogrodzona, brakuje nam jeszcze ok. 95 m a gdzie jest położona działeczka, którą będziecie grodzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 21.03.2007 20:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 a gdzie jest położona działeczka, którą będziecie grodzić? na końcu Sławinka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 21.03.2007 21:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2007 jakie planujecie bramy ? przesuwne ? rozwierne? z napędem czy bez ?czy ma ktoś namiary na bramy i furtki ? my planujemy bramę przesuwną bez napędu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 22.03.2007 07:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2007 Hej! Wybieracie siena targi budowlane w weekend??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 23.03.2007 12:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 na targi się wybieramy wczoraj wreszcie odebrałam projekt po adaptacjiw poniedziałek składamy wniosek o pozwolenie na budowę do końca marca musimy podjąć decyzję w sprawie okien zetknął się ktoś z profilem Plustec ? wychodzi nam dużo taniej niż Salamander, ale i jakość pewnie sporo gorsza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 23.03.2007 14:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Qrcze ale Wy szybko kupujecie wszystkie materiały. Ja jeszcze w tej chwili nie myślę o oknach, drzwiach biegam za materiałem do budowy podpiwniczenia.Inne materiały też będę kupowała ,ale jak dostanę kredyt na budowę, mam nadzieję, że juz w poniedziałek podpiszę umowę. Dzisiaj zgłosiłam w starostwie że rozpoczynam roboty budowlane, tak więc będę mogła za tydzień wjechać na moja działeczkę koparką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 23.03.2007 14:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 Elais gdzie bierzesz kredyt ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 23.03.2007 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Marca 2007 a k a chyba w PKO BP dostałam od nich najlepszą jak dotąd ofertę. Mam u nich także konto. Tylko zastanawiam się w jakiej walucie brać.Chcę wziaść 200tys. W złotówkach zaproponowali mi 0,71%marży i 0% prowizji, a we frankach 1,11% marży i 0% prowizji. te warunki sa jak sie wykupi u nich dodatkowe ubezpieczenie od utraty pracy, które kosztuje na 5 lat ok. 5 tys., ale i tak dzięki temu że jest niższa marża to raty są mniejsze. Jeszcze trochę siezastanawiam. Na targach będę różne firmy pod jednym dachem, to chcę jeszcze pochodzić. Ale jak byłam w Open Finane to oni namawiaja tylko na Millenium, sama nie wiem czy to Millenium aż takie dobre. Trzeba tam obowiązkowo mieć ubezpieczenie na życie przez cały kredyt, dają prowizjię i marża większa. A ty A k a nad jakim bankiem sie zastanawiasz??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 24.03.2007 14:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 A ty A k a nad jakim bankiem sie zastanawiasz??? myślimy o PKO BP, BOŚ lub BPH kredyt w złotówkach nieco ponad 200 tys. mamy wkład własny w postaci działki i materiałów budowlanych ponad 50 % więc chcemy trochę ponegocjować byliśmy dzisiaj na targach, sporo znajomych już twarzy - okna Salamander, stropy terriva, ściany Ytong, dachówka Rupp z rzeczy aktualnych dla nas - bramy przesuwne, ale cenowo niezby ciekawie, szukamy czegoś prostego i taniego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 24.03.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2007 LUBDOM......nędza......mało ofert.....kochani mam 40 "dychy" i pamiętam z dzieciństwa jak rodzice stali w kolejkach za "suporkiem"......dzisiejsze targi przywołały wspomnienia z przed lat.........rozmawiałem z przedstawicielami handlowymi......jednogłosnie stwierdzili, iz teraz jak przed laty "klient stoi proszący u bram"....i chyba to jest prawda.....szaleństwo zakupów osiągnęło zenit......nikogo nie urażając.....większość ofert to bzdety....banki.....itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 25.03.2007 21:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2007 Ja także odwiedziłam targi i........ chyba nie rozumiem ideii. Po kiego grzyba wystawia się taki Jopek??? Po to, by ewentualnych klientów raczyć opowieściami jak to zmuszeni są odrzucać milionowe kontrakty bo są tak rozchwytywani??? Ja gdybym była potencjalnym klientem to za żadne skarby nie planowałabym budowy z maxa! Albo przedstawiciele Porothermu. Chyba tylko po to, by klient mógł zobaczyć jak ślicznie wyglądają ich pustaczki bo i tak odsyłali do strony internetowej z adresami przedstawicieli i właśnie tych przedstawicieli mi osobiście brakowało... Jak inwestor jeszcze nie był zdolowany to targi zapewne mu w tym pomogły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 26.03.2007 08:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 A ja jestem zadowolony z wizyty na targach: dowiedziałem się za ile i skąd brać beton na piwnice i strop, kostke brukową na podjazdy i taras, cennik i katalog okien i drzwi (POLSKONE) i najwazniejsze dobrze sobie pogadałem z APISem - wykonawcą domów z bala (choć i tak wielu kwestii nie poruszyliśmy i się do nich wybiore ale kluczowe informacje mam) Poza tym typowa komercjucha z kiełbaskami, balonikami i kochanymi bankami oferującymi kredyt za 5% rocznie (a w rzeczywistości 50% rocznie). Co do cegieł i porotermów itp: fakt, stali tylko po to żeby rozdawać kalendarze i ulotki, a jak sie spytałem o dotepność cegły STYCZEŃ 2008 ALE SIE MUSI PAN JUŻ DZISIAJ ZAPISYWAĆ bo jutro może byc LUTY !!!! Mówią że rozmach targów był największy do poczatku ich istnienia...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 26.03.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 A ja jestem zadowolony z wizyty na targach: dowiedziałem się za ile i skąd brać beton na piwnice i strop, kostke brukową.. Mówią że rozmach targów był największy do poczatku ich istnienia...... dzień dobry, możemy na priv pogadać ? michał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PawEla 27.03.2007 18:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2007 czekam..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts