Ewa7506 13.04.2007 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 U nas cofnęli nas z poziomem zerowym ale pani kazała przyjechać architektowi żeby naniósł zmiany i po krzyku Raczej wszystko sprawnie przebiegło. A co u Was coś wymyślają? Tak wszystko idzie do góry,że zastanawiam się czy uda nam się przed zimą dach położyć. Bo o skończeniu nie ma mowy. Pozdrawiam Dostałam całą stronę uwag we wtorek ale architekt dzisiaj mi oddał poprawiony projekt i jak będzie OK to w poniedziałek dostanę pozwolenie na dom a i tak muszę występować z odrębnym wnioskiem o pozwolenie na zdjęcie słupa i puszczenie prądu kabelkiem. Te papiery to masakra a to dopiero początek. A dach u was faktycznie potężny. Ale za to będzie najładniejszy dom na naszej wioseczce Ja to taką skromną, wiejską chatkę stawiam i liczę, że 300tyś. mi wystarczy... Poczekamy zobaczymy Najwyżej zaczniemy dorabiać- po coś chyba te latarnie u Ciebie na ulicy stoją a i u mnie mają stanąć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 13.04.2007 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 Dostałam całą stronę uwag we wtorek ale architekt dzisiaj mi oddał poprawiony projekt i jak będzie OK to w poniedziałek dostanę pozwolenie na dom a i tak muszę występować z odrębnym wnioskiem o pozwolenie na zdjęcie słupa i puszczenie prądu kabelkiem. Te papiery to masakra a to dopiero początek. A dach u was faktycznie potężny. Ale za to będzie najładniejszy dom na naszej wioseczce Ja to taką skromną, wiejską chatkę stawiam i liczę, że 300tyś. mi wystarczy... Poczekamy zobaczymy Najwyżej zaczniemy dorabiać- po coś chyba te latarnie u Ciebie na ulicy stoją a i u mnie mają stanąć No, no ale moje pierwsze dwie latarnie A dom nie wiem czy najładniejszy ale na pewno jeden z największych. Ale tak to jest jak buduje się razem z teściami. I oni i my chcą troszkę przestrzeni. My mamy poddasze z osobnym wejściem z boku domu a oni parter. A w urzędach jakoś to pójdzie. A ja jutro na działeczce drzewka dosadzam mam nadzieję że będzie słoneczko bo mój teść siedzi tam cały tydzień i już ciemny jak cygan. Pozdrawiam i do zobaczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 13.04.2007 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Kwietnia 2007 A ja jutro na działeczce drzewka dosadzam mam nadzieję że będzie słoneczko bo mój teść siedzi tam cały tydzień i już ciemny jak cygan. Pozdrawiam i do zobaczenia Fajnie ty sadzisz drzewka a ja jutro jadę kończyć wycinać drzewka a raczej chaszcze... zdecydowanie wolałabym sadzenie Pozdrowionka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 19.04.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 Witam początkujących budowniczych. Dobry pomysł z tym nowo-młodym wątkiem Oczywiście tak jak Baba - zapraszam do nas wapniaków Mario - jak tam Twoje odrolnenie? Jesteśmy sąsiadami. Jam od półtora roku - Dąbrowiczanin Ktoś z Was pytał o skrzynkę elektryczną - budowlaną. Chyba Idkam ze starego wątku chce sprzedać. Co do siatki - poelcam siatkę z drutu górniczego (lub kopalnianego - różnie ją zwą). Robi taką p. Mirosław Kowal w Niedrzwicy. Gdzieś już namiary podawałem. O samej siatce też jest sporo informacji na forum. Wszystkim życzę pwodzenia i cierpliwości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 20.04.2007 08:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Witam początkujących budowniczych. Dobry pomysł z tym nowo-młodym wątkiem Oczywiście tak jak Baba - zapraszam do nas wapniaków Mario - jak tam Twoje odrolnenie? Jesteśmy sąsiadami. Jam od półtora roku - Dąbrowiczanin Ktoś z Was pytał o skrzynkę elektryczną - budowlaną. Chyba Idkam ze starego wątku chce sprzedać. Co do siatki - poelcam siatkę z drutu górniczego (lub kopalnianego - różnie ją zwą). Robi taką p. Mirosław Kowal w Niedrzwicy. Gdzieś już namiary podawałem. O samej siatce też jest sporo informacji na forum. Wszystkim życzę pwodzenia i cierpliwości. Witamy Cię "Wapniaku". Gdzieś na forumie wyczytałam, że jesteś posiadaczem POŚ Bioeko. Jak to coś się sprawuje bo takich informacji nie mogłam odszukać. Mam Pozwolenie na budowę!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 20.04.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mam Pozwolenie na budowę!! Gratulacje My kurcze dalej myślimy oczyszczalnia czy szambo. podobno ma być kanalizacja dlatego dalej myślimy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 20.04.2007 18:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Pytałam o kanalize w naszej gminie ale rozwiali moją nadzieję. Kanalizacja ma być ale tylko w Kijanach i w okolicach gminy czyli sam "Spiczyn Manhattan" a nasze przedmieścia ta frajda ominie Ja chyba wolałabym POŚ- koszt nieco większy a niby nie trzeba wody reglamentować, tylko niech ktoś powie jak się sprawdza taka bez drenażu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.04.2007 20:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Ewa - ja już nawet wypowiadałem się na forum w tym temacie w paru miejscach Widzę, że powoli staję się ekspertem w tej dziedzinie, bo już kilka osób pisze do mnie na PW z zapytaniami, a oprócz tego w paru miejscach na forum Ale ja nie mam nic przeciwko temu. Lubię dzielić się tym co wiem. Oczyszczalnia jest OK. Sprawdzona w różnych warunkach (zakres temp. od poniżej -30 do powyżej + 30). Naprawdę bezobsługowa (miałem akcję prawie nurkowania w studni, ale to raczej kwestia regulacji - zapchała mi się rura spustowa do studni chłonnej - karcher załatwił sprawę). Ja nawet bakterii nie musiałem wpuszczać - same się wychodowały. Zapraszam na oględziny i na kawę (albo w odwrotnej kolejności). No i najważniejsze - NIE ŚMIERDZI !!! Może ktoś z Was ma namiar na firmę wypożyczającą blaty (takie metalowe deskowaniedo wylewania murów). Rzućcie namiar. Miłęj niedzieli życzę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fizyk 21.04.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2007 Mam Pozwolenie na budowę!! GRATULACJE !!! Ja pozwolenie dostałem 04.04.2005. W grudniu (20-go) 2005 już się wprowadziliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 22.04.2007 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Pozdrawiam wszystkich zaczynających budowę w okolicy Lublina.Też zaczynam budowę.Jestem na etapie odbioru mapki do celów projektowych i poszukuję architekta.Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 22.04.2007 18:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Pozdrawiam wszystkich zaczynających budowę w okolicy Lublina.Też zaczynam budowę.Jestem na etapie odbioru mapki do celów projektowych i poszukuję architekta.Pozdrawiam. Witamy A gdzie budujesz w samym Lublinie czy na obrzeżach? Jaki masz projekt? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 22.04.2007 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Szukam w grupie lubelskiej czy ktoś budował-buduje taki domeczek lub się otarł gdzieś na forum? http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 22.04.2007 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Buduję we wsi NASUTóW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 22.04.2007 18:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 A czy może ktoś z forum buduje się tej okolicy? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 22.04.2007 20:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 Szukam w grupie lubelskiej czy ktoś budował-buduje taki domeczek lub się otarł gdzieś na forum? http://www.archi-projekt.com.pl/ramka.php?i=projekty Pozdro. Niestety nie wyświetla się domek Ja z innych okolic Spiczyn-Kijany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 23.04.2007 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 A czy może ktoś z forum buduje się tej okolicy? Pozdro. dzień dobry, Nowy Staw.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 23.04.2007 09:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Hej! Czy wszyscy budujecie za gatówkę, czy korzystacie z kredytów? W jakiej walucie bierzecie, i w jakich bankach? Czy kożystaliście może w Lublinie z posredniaków czyli Expandera, Money Expert, czy Open Finance? Zadowoleni byliście z ich usługi???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 23.04.2007 16:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Hej! Czy wszyscy budujecie za gatówkę, czy korzystacie z kredytów? W jakiej walucie bierzecie, i w jakich bankach? Czy kożystaliście może w Lublinie z posredniaków czyli Expandera, Money Expert, czy Open Finance? Zadowoleni byliście z ich usługi???? My korzystamy z Money expert i dalej nie ma odzewu co do kredytu a powoli kasa nam sie kończy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 23.04.2007 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Agira napisała; Niestety nie wyświetla się domek http://www.archi-projekt.com.pl/ a nr. domku to ASP 07+G POZDRO. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 23.04.2007 18:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Kwietnia 2007 Hej! Mam pytanie? Jak grodziliście swoje działki po granicy działek czyli tak jak geodeta wyznaczył palikami czy trochę od granicy działki? Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts