irk 25.01.2008 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Stycznia 2008 najpierw robiliście/będziecie robić tynki wewnętrzne czy instalacje sanitarne ? Najlepiej zrobić najpierw instalacje, ponieważ po zrobieniu tynków hydraulicy będą musieli je skuwać, a później (nie wiadomo czy będą chcieli) ponownie je położyć. W przypadku łazienki to wiadomo - brak tynków, a na końcu glazura. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 26.01.2008 09:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2008 Najlepiej zrobić najpierw instalacje, ponieważ po zrobieniu tynków hydraulicy będą musieli je skuwać, a później (nie wiadomo czy będą chcieli) ponownie je położyć. ale instalacja grzewcza raczej po tynkach, tynkarze mogliby uszkodzić rurki rozprowadzające wodę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
irk 27.01.2008 12:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Stycznia 2008 Według mnie aka, ogrzewanie rzeczywiście lepiej jest zrobić po tynkach (wcześniej myślałem o kanalizacji i wodzie).U siebie planuję rozprowadzić instalacje w posadzkach, w warstwie styropianu. Podejścia do grzejników można wtedy albo zrobić z posadzki (ale wtedy gorzej to wygląda, a na pewno zbiera się kurz przy rurkach), albo ze ściany za grzejnikiem zasilanym od dołu (ładniej, chociaż pewnie więcej pracy dla fachowca). Ponieważ do skucia byłoby niewiele -tylko na rurki za grzejnikiem, można to zrobić po tynkach, a później uzupełnić, jest tego niewiele i nie będzie widać (jakby komuś niewyszło).W łazience do grzejnika drabinkowego najpierw rurki potem glazura. W zasadzie zostaje tylko pion na górę, ale jak się uda, najlepiej go puścić w takim miejscu żeby nie było potem widać i obudować, a jeżeli musi być w bruździe to nie przez środek pomieszczenia, tylko gdzieś w rogu, a później "ładnie" tynk uzupełnić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 28.01.2008 15:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Stycznia 2008 Witam Państwa po dłuższej przerwie, Mam do sprzedania 2 palety betonu komorkowego 24cm po dobrej cenie, niestety bez transportu. BK u mnie na budowie ok 7km od Lubartowa.Zainteresowanych prosze o kontakt na prv. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
betina71 11.02.2008 10:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Lutego 2008 Witam!Poszukuję dobrych bloczków fundamentowych. A może ktoś ma jakies informacje nt bloczków z : 1.Wibro-Lubartów, 2. od Wolińskiego-Skrobów 3. od Urbana-Lisów?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 06.03.2008 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2008 Witam! Poszukuję dobrych bloczków fundamentowych. A może ktoś ma jakies informacje nt bloczków z : 1.Wibro-Lubartów, 2. od Wolińskiego-Skrobów 3. od Urbana-Lisów?? Dolacze sie do prosby....ja takze bardzo poprosze o info dt. w/w bloczków oraz solidnej cegly i styropianu eksdraduru please ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 16.03.2008 20:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2008 Witam! Ja w kwestii bloczków.A próbowaliście w Kraśniku?"Tag-Bud"(Można wygooglać, a jak nie, to służę namiarami - wiadomość na P.W.) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kagusia7 17.03.2008 12:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Witam wszystkich budujacych Mam pytanko do tych którzy polozyli dach i mogliby polecici fachowców od dachu. Oczywiscie i cena jest wazna, bo co niektórzy to z cenami przesadzaja. dzieki czekam na odpowiedz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 17.03.2008 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2008 Ja moge spokojnie polecic swoich. W zeszlym roku placilem 55zl/m na gotowo. Jesli cie to interesuje pisz na prv. Pozdrowienia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 22.03.2008 13:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Marca 2008 Mam serdeczne zapytanie : Proszę o podpowiedź jakie okna kupić ?, przeszukałem już internecik i rynek lubelskich sprzedawców, ale jak to w zyciu bywa....ofert internetowe są piękne i gładkie...a efekt koncowy nie zawsze rózowy Znalazłem takie firmy jak: 1. GORAN 2. URZEDOWSKI 3. OKNOPLAST 4. OKNODOM Dodam, iż nie mam preferencji czy maja to byc plastiki czy drewno, chce po prostu kupic dobre okna i mić bezproblemową dostawę i montaż. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Aqarius 29.03.2008 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2008 Witam, Ja okna zalatwialem u swojego znajomego - Veka 5-ci komorowa obła - perfectline swing. Pewnie z racji znajomosci wyszlo konkurencyjnie, nie mniej jednak moge podac kontakt. Mam jednak pytanie do lubelakow na etapie wylewek: JESLI NIE KAńCZUGOWSKI TO KTO ? Jesli mozecie polecic JKOSC prosze o posty. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 04.04.2008 15:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Witam!A ja o ogrodzeniu z siatki. Czy może ma ktoś siatkę ZGRZEWANĄ? Jest w takiej cenie co powlekana ocynkowana - najgrubsza- a podobno jest lepsza trwalsza i ładniejsza. Bardzo proszę o opinię! A bramy i bramki zamawiacie, czy kupujecie gotowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Radecki 04.04.2008 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Kwietnia 2008 Temat bram mam na świerzo Ja kupiłem gotową. Kompletna brama z furtką (4+1m). Koszt 820 PLN (+50 za transport) Jest to najtańsza brama jaką spotkałem. Są inne, znacznie solidniejsze, a niewiele droższe. Można kupić za ok. 1000PLN ->http://www.hzr.pl/ Brama robiona na zamówienie to koszt ok. 1500PLN. Chyba nie warto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kalbo 10.04.2008 20:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Kwietnia 2008 Dzięki za info, też tam byłąm, ale wymysliłam sobie bramę do poszycia sztachetkami a takie mają z Pułtuska i wychodzi podobnie jakza zamówionąpzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts