Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

a k a

Recommended Posts

siemka napisał:
Mam prosbę....czy znacie producenta/dystrybutora paneli ogrodzeniowych.....lublin lub ościenne województwa ??????

Ja niestety nie znam bo robiliśmy z siatki. O jakie dokładniej panele Ci chodzi:drewniane, metalowe, betonowe?

P.S. Ale dziś piękna pogoda była na działeczce. Aż już zamieszkać się chce.

Pozdrawiam wszystkich

• Odpowiedzi 553
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

qwertix napisał:
Hejka

A czy ktos mogl by podac ile placil za adaptacje? bo mnie z butow wyrwalo jak koles za 3 zmiany w projekcje (likwidacja lukarny, dodatkowe okno, poszerzenie garazu) + adaptacje projektu chcial prawie 5tys :lol:

Pozdrawiam

Ja za adaptację płacę 2700+vat i to wcale nie jest mało a ciągnie się jak nie powiem co z czego. Jak architekt polecony i sprawny to wart tych 5tyś. Ale z tego co się orientuję w Gepro biorą 2400+vat a za zmiany zależy jakie od 500 netto

siemka napisał:
No i kupilismy projekt :lol: :lol: :lol: właśnie taki :http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1&lustro=1

czy ktos może buduje ????????????????????????????????????

EMANUELA II

bardzo fajny domek

Pozwolę sobie wkleić link

http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=2&lustro=1

Co do architekta to ja się nie wypowiadam bo może się jeszcze przydać

:wink:

Powiedzcie czy myślicie już nad oknami.

My jeździmy właśnie po firmach i dajemy do wyceny.

Może możecie polecić jakieś okna

Myślimy jeszcze cały czas nad dachem i jakoś nie możemy się zdecydować (za bardzo nas przerósł cenowo)

Myślimy nad cementową Braasa. Macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam

Agira napisał:
  a k a napisał:
  PawEla napisał:

Ile płaciliście za mape do celów projektowych?

400 zł.

działka 1.500 m2, bez zmian do naniesienia

450zł

działka 3000m2

Ja też miałam zapłacić 450- działka 2100m ale za duuuuże opóżnienie wykonania, straty finansowe spowodowane wykonaniem jakiś 100 połączeń telefonicznych oraz straty moralne (nerwy) zapłaciłam łajzie 300zł i tak za dużo! :wink:

bardzo fajny domek

Pozwolę sobie wkleić link

http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=2&lustro=1

Co do architekta to ja się nie wypowiadam bo może się jeszcze przydać

Powiedzcie czy myślicie już nad oknami.

My jeździmy właśnie po firmach i dajemy do wyceny.

Może możecie polecić jakieś okna

Myślimy jeszcze cały czas nad dachem i jakoś nie możemy się zdecydować (za bardzo nas przerósł cenowo)

Myślimy nad cementową Braasa. Macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam

Nic jeszcze nie planowaliśmy, za razie "walczę" z przyłączami, zdecydowałem sie "olać" MPWIK i nie będę budował 150 m wodociągu w zamian zrobie studnię, całe szczęście słup energrtyczny ma w rogu działki.

Co do okien ogladałem u kolegi profil Salamander z Oknodomu...całkiem...całkiem

Myśle na poważnie o plastikach, w dotychczasowym domu mamy drewno z Natury.......straszny "szajs".....maja ok 6 lat i niczego dobrego o tej firmie nie powiem.....ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!!!!!!!

Z czego budujecie ????????????

pozdrawiamy ciepło

czy ktoś może polecić firmę, która kompleksowo wykona przydomową oczyszczalnię ścieków w okolicach Lublina?

... a tak na marginesie ... jak spisują się oczyszczalnie u tych forumowiczów, którzy korzystają z nich co najmniej 2 lata ?

czy warto dzisiaj brać pod uwagę szambo...?

Agira ja też sie zastanawiam nad dachówka Braasa, romańską w technologii Cisar. Jeszcze sie nie zdecydowałam. Materiały tak zdrozały i nawet zastanawiam sie nad blachą. Dlatego jeszcze nie podpisałam umowy z dekarzami, a czas mnie nagli. Jednak trochę obawiam sie blachy, boje sie że latem na poddaszu moze być bardzo gorąco. Więc chyba wybiorę tego Braasa.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z dachówką cemantowa Braasa?? Gdzie w Lublinie najlepiej kupować, gdzie najtaniej tą dachówkę?

Czy bedziecie robić pełne deskowanie i papowanie czy jedynie folie???