Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

a k a

Recommended Posts

Mam prosbę....czy znacie producenta/dystrybutora paneli ogrodzeniowych.....lublin lub ościenne województwa ??????

Ja niestety nie znam bo robiliśmy z siatki. O jakie dokładniej panele Ci chodzi:drewniane, metalowe, betonowe?

P.S. Ale dziś piękna pogoda była na działeczce. Aż już zamieszkać się chce.

Pozdrawiam wszystkich

• Odpowiedzi 553
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Hejka

A czy ktos mogl by podac ile placil za adaptacje? bo mnie z butow wyrwalo jak koles za 3 zmiany w projekcje (likwidacja lukarny, dodatkowe okno, poszerzenie garazu) + adaptacje projektu chcial prawie 5tys :lol:

Pozdrawiam

Ja za adaptację płacę 2700+vat i to wcale nie jest mało a ciągnie się jak nie powiem co z czego. Jak architekt polecony i sprawny to wart tych 5tyś. Ale z tego co się orientuję w Gepro biorą 2400+vat a za zmiany zależy jakie od 500 netto

No i kupilismy projekt :lol: :lol: :lol: właśnie taki :http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=1&lustro=1

czy ktos może buduje ????????????????????????????????????

EMANUELA II

bardzo fajny domek

Pozwolę sobie wkleić link

http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=2&lustro=1

Co do architekta to ja się nie wypowiadam bo może się jeszcze przydać

:wink:

Powiedzcie czy myślicie już nad oknami.

My jeździmy właśnie po firmach i dajemy do wyceny.

Może możecie polecić jakieś okna

Myślimy jeszcze cały czas nad dachem i jakoś nie możemy się zdecydować (za bardzo nas przerósł cenowo)

Myślimy nad cementową Braasa. Macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam

Ile płaciliście za mape do celów projektowych?

400 zł.

działka 1.500 m2, bez zmian do naniesienia

450zł

działka 3000m2

Ja też miałam zapłacić 450- działka 2100m ale za duuuuże opóżnienie wykonania, straty finansowe spowodowane wykonaniem jakiś 100 połączeń telefonicznych oraz straty moralne (nerwy) zapłaciłam łajzie 300zł i tak za dużo! :wink:

bardzo fajny domek

Pozwolę sobie wkleić link

http://www.dobredomy.pl/?id_project=61&infopage=2&lustro=1

Co do architekta to ja się nie wypowiadam bo może się jeszcze przydać

Powiedzcie czy myślicie już nad oknami.

My jeździmy właśnie po firmach i dajemy do wyceny.

Może możecie polecić jakieś okna

Myślimy jeszcze cały czas nad dachem i jakoś nie możemy się zdecydować (za bardzo nas przerósł cenowo)

Myślimy nad cementową Braasa. Macie jakieś doświadczenia?

Pozdrawiam

Nic jeszcze nie planowaliśmy, za razie "walczę" z przyłączami, zdecydowałem sie "olać" MPWIK i nie będę budował 150 m wodociągu w zamian zrobie studnię, całe szczęście słup energrtyczny ma w rogu działki.

Co do okien ogladałem u kolegi profil Salamander z Oknodomu...całkiem...całkiem

Myśle na poważnie o plastikach, w dotychczasowym domu mamy drewno z Natury.......straszny "szajs".....maja ok 6 lat i niczego dobrego o tej firmie nie powiem.....ZDECYDOWANIE ODRADZAM!!!!!!!!!!

Z czego budujecie ????????????

pozdrawiamy ciepło

czy ktoś może polecić firmę, która kompleksowo wykona przydomową oczyszczalnię ścieków w okolicach Lublina?

... a tak na marginesie ... jak spisują się oczyszczalnie u tych forumowiczów, którzy korzystają z nich co najmniej 2 lata ?

czy warto dzisiaj brać pod uwagę szambo...?

Agira ja też sie zastanawiam nad dachówka Braasa, romańską w technologii Cisar. Jeszcze sie nie zdecydowałam. Materiały tak zdrozały i nawet zastanawiam sie nad blachą. Dlatego jeszcze nie podpisałam umowy z dekarzami, a czas mnie nagli. Jednak trochę obawiam sie blachy, boje sie że latem na poddaszu moze być bardzo gorąco. Więc chyba wybiorę tego Braasa.

Czy ktoś ma jakieś doświadczenie z dachówką cemantowa Braasa?? Gdzie w Lublinie najlepiej kupować, gdzie najtaniej tą dachówkę?

Czy bedziecie robić pełne deskowanie i papowanie czy jedynie folie???