kazber 19.10.2006 02:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Października 2006 Moja ekipa zakonczyla fundamenty i juz wkrotce bedzie budowac dalej.Do 10 listopada ma stanac domek a w polowie grudnia ma byc zadaszony.Wszystko zalezy od pogody.Materialy kupujemy w hurtowni bedacej w poblizu budowy.Napewno nigdy i nikomu nie polecimy architekta (nawet wrogowi).Nie bylem zadowolony ze wstepnych rozmow z Gepro. Utrudnieniem dla nas jest budowanie na odleglosc. Nie mozemy kontaktowac sie osobiscie. Pozostaje telefon i internet. Niestety wiekszosc naszych niedoszlych kontrachentow zapraszala nas na osobiste rozmowy. Juz moge polecic kierownika budowy. Facet zna sie na rzeczy i jest czestym gosciem na budowie. Wlasnie on bedzie robil konieczne zmiany w projekcie.Ekipa budowlana polecona przez uczestniczke forum tez jak dotad spisuje sie na piatke. Bylem przerazony ta budowa ale odpukac wszystko jest O.K. Nasza sciana to belix 24cm i 14cm styropian. Tez dlugo rozwazalem z czego budowac. Pozdrawiam, Kazik Ps. A moze ktos ze swiezych bywalcow zna ekipe godna polecenia do zaplanowania i wykonania wentylacji mechanicznej z reku i gwc??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 22.10.2006 19:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Witam wszystkich serdecznie dopiero odkryłam ten wątek i bardzo się cieszę że powstał też zaczynamy budowę na wiosnę budujemy w gminie Spiczyn projekt Seweryna z Archipelagu jesteśmy w trakcie robiena ogrodzenia i mamy nadzieję że uda nam się posadzić żywopłot przed zimą Macie jakieś namiary na niedrogie drzewka? narazie mamy -przyłącza (woda, prąd) -adaptacja w przygotowaniu -założony mały sad owocowy -górę ziemi -i dobrych sąsiadów pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andrzej lublin 22.10.2006 20:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Października 2006 Witam budujemy SEWERYNE w Strzeszkowicach 10 km od lublina jesteśmy na etapie dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 23.10.2006 06:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 Witam budujemy SEWERYNE w Strzeszkowicach 10 km od lublina jesteśmy na etapie dachówki Witaj cieszę się bardzo że ktoś też buduje sewerynkę widziałam jedną na żywo niedaleko zalewu i jest piękna twojej też poszukam mam nadzieję że pomożesz jako doświadczony budowniczy z czego budowaliście? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 23.10.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Października 2006 co myślicie na temat tego projektu? http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=132&sid=5 zależy nam na domu do 160 m2 z garażem na 2 auta a tu zbyt wielkiego wyboru niema mamy działkę i chcemy coś sobie wybrać a tu się okazuje, że trzeba nieźle się naszukać aby dokopać się do tego "naszego" projektu nieznalazłem tez nikogo kto budował ten projekt a może ktoś ma cos podobnego ... do zaproponowania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kazber 24.10.2006 05:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 co myślicie na temat tego projektu? http://www.domnahoryzoncie.pl/pl/index.php?s=132&sid=5 zależy nam na domu do 160 m2 z garażem na 2 auta a tu zbyt wielkiego wyboru niema mamy działkę i chcemy coś sobie wybrać a tu się okazuje, że trzeba nieźle się naszukać aby dokopać się do tego "naszego" projektu nieznalazłem tez nikogo kto budował ten projekt a może ktoś ma cos podobnego ... do zaproponowania? Po moich doswiadczeniach z adaptacja polecam Ci zrobic projekt indywidualny. Radzono to i mi ale nie usluchalem. A teraz - "madry Polak po...." Pozdrawiam, Kazik Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 24.10.2006 12:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 Też tak mówięNikt ci nie zrobi adaptacji za 500 zł jeśli bedziesz chciał tam zrobić chociaż małe poprawki,u mnie wyszło tak: projekt gotowy 1650 zł + 500 zł (bez zmian) + 800 (drobne) czyli 2150 lub 2450projekt będzie więc indywidulany na podstawie wskazanej bryły i własną aranżacją wnętrza za 2.500 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 24.10.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2006 może więc polecicie mi jakąś godną pracownię lub samego architekta, który mógłby przygotować projekt indywidualny faktycznie, znalezienie projektu, który spełniałby nasze oczekiwania jest chyba niemożliwe ... nie żebyśmy mieli jakieś wielkie wymagania ale dom o pow. u. w granicach 145 -160 m2 z garażem dwustanowiskowym to nie jest taki łatwy orzeszek do zgryzienia projekt indywidualny rozwiązałby wszystkie problemy tyko czy nas na to stać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaEmi 25.10.2006 06:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Problem w tym że może mogłabym polecić ale ja mieszkam 60 km od Warszawy, i cena o ktorej mówię dotyczy właśnie takich lokalnych arcitektów -Pułtusk, Legionowo.Może spróbujesz poszukać w okolicach Lublina - bo moim zdaniem w dużych miastach ceny sa wyższe.Ważne jest aby archtekt choć raz był na działce, zobaczył co na niej jest, co wokół, strony świata itp -to wtedy może ci coś cennego podpowiedzieć na co ty np nie zwracałaś uwagi. Dlatego proponuję poszukać w swojej okolicy ale w jakimś mniejszym miasteczkuPozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 25.10.2006 06:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 ja kupuję projekt gotowy 1300 + VATadaptacja ( dość dużo zmian ) + plan zagospodarowania + przyłącza + uzgodnienia do uzyskania pozwolenia na budowę włącznie to 2.500projektant mówił, że projekt gotowy wyniósłby mnie 5 - 6 tys. więcej ebarc znajomy przerabiał projekt gotowy, zmieniając go właśnie w ten sposób, że powiększał garaż na dwustanowiskowy - nie było to traktowane przez projektanta jako duża zmianajeżeli nie zdecydujecie się na projekt indywidualny i nie znajdziecie odpowiedniego projektu typowego to może warto rozważyć taki wariant ? wybrany przez Was projekt moim zdaniem jest ładny i praktyczny, ale ze względu na bardzo skomplikowany dach będzie dość kosztowny w realizacji, zwłaszcza jeżeli zdecydujecie się na pokrycie z dachówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 25.10.2006 06:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 ile płaciliście za mapkę do celów projektowych ?cena 350 + VAT lub 400 od osoby nie będącej płatnikiem VAT to ceny OK ?działka 1.500 m2, niezabudowana, z jednej strony nowy budynek, z dwóch stron ugór, z czwartej strony droga Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
plama10 25.10.2006 16:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2006 Witam serdecznie,ja również planuję budowę na wiosnę. Mam działkę na osiedlu Borek i wstępnie wybrany projekt, niestety chciałabym zrobić w nim kilka zmian. Właśnie poszukuję architekta a w Lublinie jest mały wybór. Myślałam o Gepro bo ma kompeksową obsługę ale nie jest doskonałe. Może ktoś wie, gdzie w okolicy znaleźć kogoś dobrego, kto zrobi adaptację i zmiany w instalacjach (w projekcie planuję przeniesienie kotłowni oraz zamianę miejscami pokoju i kuchni). PozdrawiamEwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dominia 05.11.2006 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Listopada 2006 Witam wszystkich! Co prawda nie zaczynam budowy na wiosnę, ale małymi kroczkami zbliżam się do tego... Cieszę się, że ten temat powstał, będę śledzić i być może niedługo dzielić się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Czajni_K 23.11.2006 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Listopada 2006 WitamW takim razie i ja sie melduje na nowej lubelskiej.Budujemy Seweryne w Jakubowicach - pozdrawiam wszystkich sympatyków tego domku. Anrzeju jak postepy przy dachu?? U nas kończą dach w przyszłym tygodniu ,wczoraj postawili ścianki dzialowe a jutro murują przypory.PozdrawiamPiotrek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Monika O 26.11.2006 16:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam wszystkich serdecznie!Ja równiesz dołączam do grupy lubelskiej. Budujemy w Kalinówce projekt Karmina z Archipelagu. Zaczynamy na wiosnę tylko nie mamy jeszcze ekipy budowlanej. Adaptacja projektu przez architekta( kilka drobnych zmian i podpiwniczenie) to koszt 3600 zł. Pozdrawiam Monika O Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gamiga 26.11.2006 19:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2006 Witam,my również zaczynamy na wiosnę. Działeczka już nasza, projekt indywidualny się rysuje... Adaptacja 3600? -mnie tyle kosztuje projekt indywidualny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 06.01.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Stycznia 2007 Witam, my również zaczynamy na wiosnę. Działeczka już nasza, projekt indywidualny się rysuje... Adaptacja 3600? -mnie tyle kosztuje projekt indywidualny. Witaj możesz polecić swojego architekta? chcemy zacząć przed latem i jesteśmy na etapie wyboru projektu 3600zł za projekt indywidualny to cena raczej promocyjna chętnie z takiej bym skorzystał Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2007 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 witam. Ciesze sie ,że w Lublinie i okolicach buduje sie tylu/e forumowiczów.Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną. pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 09.01.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 witam. Ciesze sie ,że w Lublinie i okolicach buduje sie tylu/e forumowiczów. Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną. pozdr. Masz bardzo podobny projekt do mojego domku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niktspecjalny 09.01.2007 15:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2007 witam. Ciesze sie ,że w Lublinie i okolicach buduje sie tylu/e forumowiczów. Jakie to mocne słowo zaczać.Ja zacząlem tak naprawde 1.03.2006.Mam działeczke w Kepie borzechowskiej .Bardzo chce zaczać juz wiosną. pozdr. Masz bardzo podobny projekt do mojego domku To dlaczego nie mielismy okazji jeszcze o tym porozmawiac?Dlaczego droga "Liderka" jak zauważyla to nic nie pisnęla.Z ziomalami trza sie dzielić zdobytymi doswiadczeniami.Powiem ,że zawsze czytam Twoje porady. Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts