a k a 24.07.2007 10:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2007 kupowałam cegły zwykłe po 0,93 zł. / szt. w tym transport, cegły klinkierowe drążone to podobno nie jest najlepszy pomysł w przypadku kominów, a pełne są bardzo drogie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 25.07.2007 18:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 Witam wszystkich po dłuższej przerwie Mam pytanko Czy jak składaliście uzgodnienia dokumentacji projektowej ogrodzenia dla budynku tj. płotek,brama,furtka oczywiście od drogi gminnej,to robiliście projekt i opis ogrodzenia? Proszę pomocy bo mój arch. kazał zrobić projekt, opis i złożyć w starostwie. Jak robiliście coś takiego? Proszę o szybką odpowiedź. Pozdro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 25.07.2007 20:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2007 w starostwie składałam zgłoszenie budowy ogrodzenia do którego dołączyłam własnoręcznie zrobiony szkic otrzymaliśmy wezwanie do uzupełnienia zgłoszenie m. in. o rysunek przęsła !!!, a przy szkicu był wyraźny opis z którego wynikało że ogrodzenie będzie z siatki Pani nas obsługująca była wyjątkowo niemiła, pokazała projekt budowlany jaki jej zdaniem powinniśmy wykonać tylko, że zgodnie z przepisami w przypadku ogrodzenia projekt nie jest wymagany po interwencji u zwierzchniczki niemiłej Pani zgłoszenie zostało zaakceptowane z moim szkicem wcześniej mieliśmy pozwolenie na budowę budynku stojącego na tej samej działce, przy budynku nie było projektu ogrodzenia, ale było ono wrysowane na mapce z przyłączami, która była uzgadniana w ZUD Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 01.08.2007 21:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Sierpnia 2007 Te Urzędasy u nas to w ogóle zacofane bydło. Tylko wymieść i zastąpić młodymi bo szału można dostać, a nie wszędzie tak jest jak w lubelskim. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
xdotka 05.08.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Sierpnia 2007 Miałam namiary na geniusza architektury, ale jak mi walnął ceną to mało z krzesła nie spadłam. Taka kwota nigdy na tym forum się nie pojawiła Można prosić namiary na tego geniusza? Najchętniej na maila Czy on rzeczywiście jest dobry, czy tylko drogi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 06.08.2007 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Czy ktoś z was ma może lub miał murarza ze Świdniczka Małego, nazwiska narazie nie wymieniam? U mnie teraz buduje i po prostu krew mnie zalewa. Ostatnio zostały pobite rekordy: przez 10 godzin pracy zostały położone 17 suporeksy!!!! Płaci swoim ludziom od godziny, dlatego ruszją sie jak muchy w smole. I wiem, że przy okazji ma ze 4 budowy na raz. Dlatego u mnie np. buduje 2-3 osoby, a miało być całkiem inaczej chyba wezmę sobie urlop i będę musiała nad nimi siedzieć, żeby się wyrobili do końca sierpnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 06.08.2007 17:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 mam odwrotny problem"nasi" tak się rwą do roboty, że chcieli murować następnego dnia po wylaniu stropu, z trudem udało się zrobić tydzień przerwy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertix 06.08.2007 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 WitamCzy ktos mogl by mi polecic i dac namiar na kierownika budowy?Jest to sprawa dosc pilna bo chcial bym za tydzien lub dwa zaczynac.Ile teraz bierze kierownik budowy? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fiolka_78 07.08.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Witam! Poszukuję solidnych fachowców do wykonania konstrukcji dachu. Najlepiej okolice Lublina lub Kijan. PROSZę polećcie KOGOŚ!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 09.08.2007 13:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 Gdzie kupujecie stal? Niedługo bedę zamawiał i chciałbym poznać ofertę z kilku miejsc, a na razie udało mi się dotrzec do trzech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 09.08.2007 13:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Sierpnia 2007 I jeszcze jedna prośba. Będę wdzięczny za namiary na wykonawców przyłącza elektrycznego i wodociągowego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 10.08.2007 06:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Vaclaw stal wydaje mi się, że najlepiej kupować w Stalmecie. Mają najlepsze ceny. Firma znajduje sie na ul. Krzemionki lub Energetyków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 10.08.2007 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Co do przyłączy to nie mam kogo za bardzo polecić. Przyłącze wodno-kanalizacyjne robiła mi firma Zdzich-tex.Niby nie najgorsza,bardzo szybko robią, ale trochę drogo biorą, i jak widzę wiele osób naciągają na dodatkowe studzienki kanalizacyjne, które drogo kosztują. U mnie powiedzieli, że jest to niezbędne. Zapłaciłam dodatkowo 1500zł, a później okazało sie że bez tego też można sie obejść. Pamiętaj nawet z tak drobnymi wykonawcami spisz jakąś umowę na papierze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 10.08.2007 07:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Wielkie dzięki Elais! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 10.08.2007 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Skąd beton towarowy bierzecie? Coś tańszego niż Elektrobet czy Artbet macie może? Stal najlepiej w Stalmecie, zreszta inne rzeczy też mozna od nich. Da sie utargować a i właściciele bardzo przyjemni.Poza tym na ściany najtaniej w SYKE oraz BUDMIXIE na ul. Krochmalnej. Oba obok siebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 10.08.2007 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 Dzięku Martii!To już druga pozytywna opinia o Stalmecie więc coś musi w tym być. "Ściany" rzeczywiście mam zamówione w Syke, słyszałem już wczesniej, że są konkurencyjni.Ponawiam jeszcze prośbę o namiary na wykonawców przyłączy (1) wodociągowego i (2) elektrycznego, jesli ktoś miałby kogoś godnego polecenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 10.08.2007 12:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2007 jak my kupowaliśmy stal taniej było na ul. budowlanej na biosem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 11.08.2007 19:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Vaclavprzyłącze wod.-Firma pzy ulicy pieknej boczna kunickiego,ale tel mam prywatny takze musze sie zapytac czy moge rozdawac i to samo na przyłacze elekt. mam dwa namiary na prywatne telefony,jesli cie to ratuje w poniedziałek moge ewentualnie ci podac.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 11.08.2007 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2007 Dzięki Kasiula.Wysłałem Ci w tej sprawie wiadomość na priva. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 13.08.2007 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Sierpnia 2007 Cześć Nie zdążyłem na wiosnę, ale mam nadzieję, że wystartuję tej jesieni. Mam zamiar stawiać domek w Koloni Jakubowic Konińskich.Macie może namiar na kogoś ze spychem, żeby troszkę chłopina mi po działce pojeździł i przy okazji ogrodzenia nie przestawił ? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts