Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

grupa zaczynająca wiosną 2007 LUBLIN i okolice

a k a

Recommended Posts

• Odpowiedzi 553
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Witam wszystkich po dłuższej przerwie :oops:

Mam pytanko :D Czy jak składaliście uzgodnienia dokumentacji projektowej ogrodzenia dla budynku tj. płotek,brama,furtka oczywiście od drogi gminnej,to robiliście projekt i opis ogrodzenia?

Proszę pomocy bo mój arch. kazał zrobić projekt, opis i złożyć w starostwie.

Jak robiliście coś takiego?

Proszę o szybką odpowiedź.

Pozdro :roll:

w starostwie składałam zgłoszenie budowy ogrodzenia do którego dołączyłam własnoręcznie zrobiony szkic

otrzymaliśmy wezwanie do uzupełnienia zgłoszenie m. in. o rysunek przęsła !!!, a przy szkicu był wyraźny opis z którego wynikało że ogrodzenie będzie z siatki :lol:

Pani nas obsługująca była wyjątkowo niemiła, pokazała projekt budowlany jaki jej zdaniem powinniśmy wykonać

tylko, że zgodnie z przepisami w przypadku ogrodzenia projekt nie jest wymagany

po interwencji u zwierzchniczki niemiłej Pani zgłoszenie zostało zaakceptowane z moim szkicem

wcześniej mieliśmy pozwolenie na budowę budynku stojącego na tej samej działce, przy budynku nie było projektu ogrodzenia, ale było ono wrysowane na mapce z przyłączami, która była uzgadniana w ZUD

Czy ktoś z was ma może lub miał murarza ze Świdniczka Małego, nazwiska narazie nie wymieniam? U mnie teraz buduje i po prostu krew mnie zalewa. Ostatnio zostały pobite rekordy: przez 10 godzin pracy zostały położone 17 suporeksy!!!! :evil: Płaci swoim ludziom od godziny, dlatego ruszją sie jak muchy w smole. I wiem, że przy okazji ma ze 4 budowy na raz. Dlatego u mnie np. buduje 2-3 osoby, a miało być całkiem inaczej :-( chyba wezmę sobie urlop i będę musiała nad nimi siedzieć, żeby się wyrobili do końca sierpnia

Co do przyłączy to nie mam kogo za bardzo polecić. Przyłącze wodno-kanalizacyjne robiła mi firma Zdzich-tex.Niby nie najgorsza,bardzo szybko robią, ale trochę drogo biorą, i jak widzę wiele osób naciągają na dodatkowe studzienki kanalizacyjne, które drogo kosztują. U mnie powiedzieli, że jest to niezbędne. Zapłaciłam dodatkowo 1500zł, a później okazało sie że bez tego też można sie obejść. Pamiętaj nawet z tak drobnymi wykonawcami spisz jakąś umowę na papierze.

Skąd beton towarowy bierzecie? Coś tańszego niż Elektrobet czy Artbet macie może?

Stal najlepiej w Stalmecie, zreszta inne rzeczy też mozna od nich. Da sie utargować a i właściciele bardzo przyjemni.

Poza tym na ściany najtaniej w SYKE oraz BUDMIXIE na ul. Krochmalnej. Oba obok siebie.

Dzięku Martii!

To już druga pozytywna opinia o Stalmecie więc coś musi w tym być. "Ściany" rzeczywiście mam zamówione w Syke, słyszałem już wczesniej, że są konkurencyjni.

Ponawiam jeszcze prośbę o namiary na wykonawców przyłączy (1) wodociągowego i (2) elektrycznego, jesli ktoś miałby kogoś godnego polecenia.

Cześć

Nie zdążyłem na wiosnę, ale mam nadzieję, że wystartuję tej jesieni. Mam zamiar stawiać domek w Koloni Jakubowic Konińskich.

Macie może namiar na kogoś ze spychem, żeby troszkę chłopina mi po działce pojeździł i przy okazji ogrodzenia nie przestawił ?

pozdrawiam