trambi 14.08.2007 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Witam My też zaczęliśmy pełni zapału budowę domu wiosną tego roku !! Zapał nieco się ostudził wraz ze wzrostem cen materiałów, ale co tam. Fundamenty zrobiliśmy sami. Murarzy mamy fantastycznych za wybudowanie parteru, ułożenie stropu i wymurowanie poddasza wzięli 6,5 tys, za resztę jeszcze wezmą max 2tys. Teraz czas na dach. Gdzie kupowaliście drewno na dach?? Słyszałam, że najtaniej jest w Nadrybiu. My decydujemy się na blachodachówkę - może podpowiecie gdzie jest najatrakcyjniej? Trochę wkurzyła mnie gwarancja na blachę max 15 lat - 6 lat temu dawali gwarancję na 30 lat. Poproszę o rady co do dachu. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 14.08.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Sierpnia 2007 Pilnie poszukuję garażu -blaszka na budowę,używanego!!!Wiadomosc na priv. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
siemka 18.08.2007 22:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Kochani.....ile płacicie aktualnie za beton towarowy B15/B20 i gdzie polecacie zakup ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 19.08.2007 20:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Witam. Też potrzebuje informacji o betonie Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 19.08.2007 22:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Murarzy mamy fantastycznych za wybudowanie parteru, ułożenie stropu i wymurowanie poddasza wzięli 6,5 tys, za resztę jeszcze wezmą max 2tys. Teraz czas na dach. Rany magiczne ceny jak na wycene wiekszosci. Beton B20, dojazd 25km (w jedna strone), z pompa. 240zl netto ARTBET, Elektrobet, Górażdźe. Ja brałem z Elektrobetu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 20.08.2007 07:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 Beton B-15 na chwile obecną najtaniej w ART-BECIE na turystycznej 220zł /m3 netto z pompą i płatne n miejscu u klienta, zamawia sie 2 dni wczesniej. W ELEKTROBECIE i GÓRAŻDZE 229zł netto i trzeba zrobić przedpłatę. Pozdrawiam "w trudach budujących" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
trambi 20.08.2007 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2007 My braliśmy w GÓRAŻDZE, bo można zamawiać na natychmiast. Pogoda jest nieobliczalna, więc od nich zamawialiśmy dosłownie na za 15 minut i dzięki temu zdążyliśmy za każdym razem przed burzą To jak z tym dachem??? Ktokolwiek coś mi podpowie?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 21.08.2007 08:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 my też beton braliśmy w ART-BECIEw najbliższych dniach kończą u nas murarzepowoli przymierzamy się do elektryki i tynkówznacie może ceny za punkt ( elektryka ) i za 1 m2 tynku cementowo - wapiennego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elais 21.08.2007 13:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 aka ja podobniej jak Ty przymierzam sie do elektryki, hydrauliki i tynków i też chciałabym znać średne ceny i dostac namiary na sprawdzone ekipy. Wiem, że tynki w tamtym roku można było po 10zł znaleźć, a teraz chyba już cena jest ok. 14zł, hydraulika mam nadzieję że znajdę za 100zł za punkt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 21.08.2007 15:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Czy ktoś wie coś na temat jakości bloczków fundamentowych z firmy TagBet z Kraśnika? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agaaa 21.08.2007 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 elektryk powiedział nam 17zl za pkt dużo? a tynkarza umawialiśmy po 10zł od metra - tanio bardzoale zawalony bardzo pracą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasiula77 21.08.2007 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Poratujcie mnie namiarami na ciesli do położenia dachu,wszyscy zajęci a ja zwlekałam z rezerwacją terminu,juz nie mam do kogo dzwonic,pilne!!!!Jak tak dalej pójdzie to lipa!!!VaclaV ja mam namiary na bloczki od Leftaka i Reszki obaj zza lubartowa,namiary sprawdzone od murarzy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 21.08.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Kasiula, mogę prosić o te namiary na bloczki? Dzięki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta76 21.08.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Vaclav,ja jestem z Kraśnika ,ale o takiej firmie nie słyszalam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 21.08.2007 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Podobno mają siedzibę na Obwodowej, ale skoro tak to chyba nie będę sobie nimi zawracał głowy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta76 21.08.2007 20:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 Być może ale ja niestety nie wiem .chociaż sklady,sklepy budowlane w kraśniku są raczej mi znane ,bo też w tym roku wybudowaliśmy dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 21.08.2007 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2007 W każdym razie dzięki za informacje. A tak swoją drogą to chyba fajnie jest móc już powiedzieć w czasie przeszłym dokonanym "wybudowaliśmy dom"? Trochę zazdroszczę, ale mam nadzieję, że i ja kiedyś tak powiem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta76 22.08.2007 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 W tej chwili mamy stan surowy otwarty i czekamy na montaż okien.Mam nadzieję ,że za chwile powiem mamy stan surowy zamknięty.ale niestety w tym roku koniec saleństw.pozostała część prac planowana jest w następnym roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 22.08.2007 08:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Sierpnia 2007 Murarzy mamy fantastycznych za wybudowanie parteru, ułożenie stropu i wymurowanie poddasza wzięli 6,5 tys, za resztę jeszcze wezmą max 2tys. Powiedz czy duży wkład własny, czy duży dom, kominy, schody? Ja wynegocjowałem cenę 2x większą i myślałem, że jest dobra. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Nałęczka 23.08.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Sierpnia 2007 Poszukuję firmy budowlane w województwie lubelski. Szukam i szukam i znalazłam firmę Budzam. Bardzo miła obsługa, a profesjonalizm? Może ktoś może powiedzieć o nich coś więcej, a może poleci mi jakąś inną firmę. Będę wdzięczna za info. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts