radek_m 14.11.2007 20:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Listopada 2007 Pozdrowienia dla budujących w Kalinówce. Mam do sprzedania stemple Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 15.11.2007 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 vaclav dzieki bardzo za odp czyli jeśli dobrze rozumuje za reszte papierków odejmując projekt i adaptacje zaplaciles @ 800zl. Nie wiem dlaczego ja zakładałam @ 2000zl Ale w sumie lepiej założyć z haczykiem niż pozniej sie denerwować nasze urzędy są nieobliczalne Jednak bede musiala dołożyć troche do kosztów adaptacji- jeśli piszesz ze małe zmiany cie tyle wyniosły, a czy było to z projektami przyłączy? U nas też raczej małe zmiany, ale dochodzi ta cholerna piwnica i tego się głównie obawiam. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 15.11.2007 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 soNIa_mu mnie dokumentacja tak jak u vaclav ok. 5000 zł Słuchajcie ja mam inny problem, na naszej działce nie ma wody, mieliśmy w zamiarze poprowadzić sieć wodociągową, jest to teren zakłądu w Bełżycach.Aby tą sieć doprowadzić musimy mieć zgody wszystkich właścicieli, przez których działki ta sieć będzie biegła.Jeden robi nam problemy, co w sytuacji jeśli nie będziemy mieć jego zgody? Ponadto w poniedziałek składamy wniosek o pozwolenie na budowę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 15.11.2007 13:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam. Ma prawo się nie zgodzić,najlepiej go ominąć jak się nie zgadza,jednym słowem to " cham ". Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
soNIa_m 15.11.2007 14:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 sabawtor my jesteśmy skazani na studnie i oczyszczalnie ale z drugiej strony jakby sie temu przyjzec bliżej to nie takie złe rozwiązanie-nie musisz nikogo prosić i płaszczyć się przed sąsiadami. A swoją drogą to rzeczywiście "fajny" sąsiad się u Ciebie zapowiada nic tylko kopnąć w dupę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcin_1977 15.11.2007 16:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Witam wszystkich na forum! Na wiosne 2008r. ( maj, czerwiec) planuje rozpoczęcie budowe naszego domku w okolcy Puław i mam prośbę. Czy możecie podać jakieś namiary na sprawdzone firmy budowlane ewentualnie jakiegoś sprawddzonego murarza? Czhodzi o stan surowy otwarty. Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 16.11.2007 08:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Jednak bede musiala dołożyć troche do kosztów adaptacji- jeśli piszesz ze małe zmiany cie tyle wyniosły, a czy było to z projektami przyłączy? U nas też raczej małe zmiany, ale dochodzi ta cholerna piwnica i tego się głównie obawiam. Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuje Tak, z projektami przyłączy. Wszystkim zajmował się jeden architekt, który zlecał projekty przyłączy branżystom, z którymi współpracuje. W tym sensie było to wygodne, bo nie musiałem się tym zajmować. Inna sprawa, że pod innym względem mnie wkurzał, ale to już przeszłość. Zrobił i pozwolenie jest więc OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kakusek 17.11.2007 14:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Listopada 2007 soNIa_m zaciekawil mnie rzut parteru Twojego domku-czy mozesz wrzucic linka do projektu Chcialabym zobaczyc jak ten domek wyglada w calosci-raczej jeszcze nie natknelam sie na niego a myslalm ze przejzalam juz wszystkie projekty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Atam 18.11.2007 09:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Listopada 2007 sabawtor napisał:Jeden robi nam problemy, co w sytuacji jeśli nie będziemy mieć jego zgody? Ponadto w poniedziałek składamy wniosek o pozwolenie na budowę. Nie jestem pewnien czy bez tej zgody przyjmą Wam wniosek, ja podobnie miałem z prądem. Niestety najprościej dogadać się z sąsiadem, jeżeli zależy Wam na czasie. Chyba możecie wystąpić o nowe warunki przyłączenia, wtedy powinni go ominąć, a sąsiadowi powiedzcie, że do Was niech już po nic nie przychodzi, bo nawet szklanki wody nie dostanie. Gorzej jeżeli to jedyne warunki jakie chce wydać dostawca. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agatka77 21.11.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Witam wszystkich na forum We wrześniu zakupilismy działkę i na wiosnę 2008 planujemy zacząć budowę, jesteśmy na etapie załatwiania papierologii. Poszukuję architekta do adaptacji projektu i wykonania kilku zmian, przejrzałam forum ale jakoś nikt nie chce polecać swoich architektów...może ktoś słyszał o jakimś dobrym i w przystępnej cenie, choć nie korzystał z niego? P.S., działeczka nasza jest w Pryszczowej Górze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sabawtor 02.12.2007 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Kochani , cosik nam ten wątek zamiera, jak u was postępy budowalne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ewa7506 02.12.2007 18:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Grudnia 2007 Chyba towarzystwo przenioslo się do wątku lubelskiego no i tylko patrzeć jak powstanie ...planujący budowę w 2008 roku U mnie w przyszłym tygodniu hydraulika, potem wylewki no i płytki, wanny, parkiety.... może na Wielkanoc będzie przeprowadzka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 03.12.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Grudnia 2007 Zazdroszczę perspektywy wielkanocnej przeprowadzki. Choć z drugiej strony, zaczęliśmy dopiero jesienią tego roku więc chyba i tak nie jest źle. Mamy zrobiony stan zero, a teraz przerwa i pewnie ciąg dalszy dopiero na wiosnę. Zimę mam zamiar wykorzystać na kupowanie materiałów (tych co się da), żeby uniknąć ewentualnych wiosennych powyżek.Pozdrawiam wszystkich budujących Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MARTiiii 06.12.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Grudnia 2007 Moze komus cos sie przyda z tego co mam w podpisie , Jak cos to PW Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 18.12.2007 16:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Grudnia 2007 Chyba rzeczywiście nikt już tu nie zagląda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarek2012 08.01.2008 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Stycznia 2008 Witam; Wszyscy zaczęli budowę na wiosnę i wybudowali już domki i nikt nie zagląda Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vaclav 09.01.2008 10:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Stycznia 2008 Raczej tak dobrze to nie jest. Chyba wszyscy przenieśli się na to drugie forum lubelskie z większymi tradycjami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maden 11.01.2008 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Stycznia 2008 jw bo nie wiem gdzie szukać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 12.01.2008 16:20 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Stycznia 2008 najpierw robiliście/będziecie robić tynki wewnętrzne czy instalacje sanitarne ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcelib 14.01.2008 20:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2008 Witam,Jestem nowy na forum.Odkupiłem budynek w stanie surowym.Poszukuje murarza z pomocnikiem do wybudowania scianki i jeszcze czegos.Razem okolo 100 pustakow pojdzie.Okolice Lublina, zaplecze socjalne jest.Oczywiscie murujemy jak temperatura dodania bedzie.Jak ktos ma namiary to piszcie na priv:marbi malpa onet kropka plMarcin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts