qwertix 30.01.2007 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 przypomniala mi sie jeszcze jedna zecz, wlasnie wypelniam wniosek o warunki przylacza lubzel i mam pytanie jak okreslic moc przylacza oraz roczne zapotrzebowanie na energie??Napewno bedzie 3fazy i wszystkie urzadzenia na prad, niestety lacznie z kuchenka gdyz nie ma tam gazu :| Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 30.01.2007 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 qwertix.."rządzi" u nas ta sama gmina a jak już pisałem urzędnicze plemię jest nastawione przyjacielsko do plemienia interesantów.. i chyba w tym etapie nie zajmowałbym się "projektem zjazdu" tylko zainteresowałbym się czy działka jest rolna czy budowalana to po pierwsze priomo a po drugie primo napisz do mnie na priv albo adres to pogadamy na insze tematy.. boś mi ziomal prafie m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 30.01.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 mario1_74..chlip chlip...szlochamy nad Twoją niedolą.. chciałoby się powiedzieć "myślał indyk o niedzieli" ale jak to powiedzieć teściowi ziiiieeeemiaaaa potrzebna budowlana na już a tu kicha... ale na pocieszenie Ci powiem, że każdy ma jakieś kłody, które musi pokonać..u mnie jest to za wysoka woda, brak mediów i porządnej drogi..suma..chyba większa niż odrolnienie...ale w promocji mam extra miejsce tak tylko dywaguję, żeby Cię podnieść na duchu..nie poddawaj się..i oczywizda będziemy korzystać z Twojego doświadczenia howgh m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebarc 30.01.2007 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2007 przypomniala mi sie jeszcze jedna zecz, wlasnie wypelniam wniosek o warunki przylacza lubzel i mam pytanie jak okreslic moc przylacza oraz roczne zapotrzebowanie na energie?? Napewno bedzie 3fazy i wszystkie urzadzenia na prad, niestety lacznie z kuchenka gdyz nie ma tam gazu :| moc przyłącza to standardowo 14 KW 95% odbiorców wnioskuje właśnie o taką moc jeśli nie będziesz miała jakiegoś warsztatu, w którym będą dodatkowe urządzenia na prąd to 14 KW spoko wystarczy zresztą przy składaniu wniosku możesz poprosić o wyjaśnienie pracownika Lubzelu - nie będzie problemu i na pewno Ci wyjaśni coi i jak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Dose2000 31.01.2007 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 a czy MDSM jest za kościołem jadąc z Lublina ? taki duży budynek w głębi ulicy ? widoczny jest tylko duży dach ? jeśli tak, to nie mam tam działki i nawet tam nie byłem..ale będe MDSM jest pod samym lasem w Nasutowie. Trzeba zjechać z głównej drogi w boczna, przy której jest stacja paliw i pociagnac jeszcze kilkaset metrów. Z drgi widac rzeczywiscie duzy dach. Fajnie tam jest, choc chyba nie jest to ogolnodostepne (kiedys tam nawet miedzynarowodo poimprezowalem:))) pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 31.01.2007 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 http://foto3.m.onet.pl/_m/3753891afdb20205d999d04644c57b7f,5,19,0.jpg[/img] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 31.01.2007 09:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 http://foto3.m.onet.pl/_m/3753891afdb20205d999d04644c57b7f,5,19,0.jpg[/img] takie mam grzybki na działeczce.. mam nadzieje, że poprawią Wam humor Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 31.01.2007 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 a czy MDSM jest za kościołem jadąc z Lublina ? taki duży budynek w głębi ulicy ? widoczny jest tylko duży dach ? jeśli tak, to nie mam tam działki i nawet tam nie byłem..ale będe MDSM jest pod samym lasem w Nasutowie. Trzeba zjechać z głównej drogi w boczna, przy której jest stacja paliw i pociagnac jeszcze kilkaset metrów. Z drgi widac rzeczywiscie duzy dach. Fajnie tam jest, choc chyba nie jest to ogolnodostepne (kiedys tam nawet miedzynarowodo poimprezowalem:))) pzdr nie miałem okazyji tam imprezować...ale co się odwlecze to nie uciecze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 31.01.2007 10:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 ale dosyć tego zdjęciowania..na razie... ponawiam pytanie do Państwa.. muszę nawieźć ziemi..dooooozoooooo ziemi mi potrzeba. nic nie wiem w temacie.. 1. gdzie szukać. gdzie pukać.. 2. czy płaci się za transport..jeśli tak to ile ? 3. gruzem także nie pogardzę 4. może teraz martwy sezon jest ale ja wole być przygotowany..bo niewiedza mnie męczy z góry dziękuje m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 31.01.2007 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Kasia&Michał---- Co do gruzu chyba mogę coś poradzić,jadąc do pracy mijam codziennie wielką kupę gruzu z wbitą tabliczką "do sprzedania" czy jakoś tak.Zdaje mi się,że ta kupka należy do mojegp kolegi z pracy ale pewności nie mam.Dzisiaj się zapytam i napewno dam Ci znać,mam nadzieję,że na coś ta informacja się przyda Pozdrawiam Was. Ps.ładne te grzybki tylko ciężko strawne... chyba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 31.01.2007 12:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Kasia&Michał---- Co do gruzu chyba mogę coś poradzić,jadąc do pracy mijam codziennie wielką kupę gruzu z wbitą tabliczką "do sprzedania" czy jakoś tak.Zdaje mi się,że ta kupka należy do mojegp kolegi z pracy ale pewności nie mam.Dzisiaj się zapytam i napewno dam Ci znać,mam nadzieję,że na coś ta informacja się przyda Pozdrawiam Was. Ps.ładne te grzybki tylko ciężko strawne... chyba dziękuję za zainteresowanie. i chętnie skorzystam..jak będzie "przystępnie a grzybki z kategorii ozdobne ale niezjadliwe Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 31.01.2007 12:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 AKA, a Jastków to ma MPZP opracowany? (bo to twoja gmina) I w ogóle przyjemnie tam jest? plan jest opracowany, można pojechać do gminy i obejrzeć - nie robią żadnych problemów przymierzaliśmy się do innej działki w Marysinie ale była poza terenem przeznaczonym pod budownictwo jednorodzinne, więc trzeba by było czekać na zmianę planu mieszkamy w tej chwili ok. 1 km od naszej działki i właśnie dlatego, że tereny nam sie podobają, a Lublin wtedy gdy kupowalismy działkę nie miał zatwierdzonego planu ( nie wiem jak teraz ) wybraliśmy Marysin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
a k a 31.01.2007 12:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 macie już ekipy do stanu surowego ?my jesteśmy na etapie poszukiwań, robocizna za fundamenty i murowanie od 22 tys. do 46 tys., niestety tańsze ekipy wolne dopiero od lipca, a mielismy zamiar zacząć wcześniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 31.01.2007 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 dzień dobry, przy dobrych wiatrach w tym roku będziemy zamykać stan surowy. przy baardzo dobrych może uda się zaknkąć temat na chwilę bieżącą jesteśmy na etapie pozwolenia na budowę, potem mam zamiar sam wykonać fundamenty ( mam już w tym zakresie doświadczenie - praca ziemia powietrze ziemia beton z gruchy... w rodzinie mam kierownika budowy, więc pozostaje mi być tylko czarną siłą roboczą..i logistykę, "fachowców", i całą resztę pozostawiam na barkach "człowieka, który się zna"..i "wie co mówi" w sumie wszystko zależy od badania geotechnicznego..a że jest zima to nas to wstrzymuje..jak długo nie wiem..ale ja do cierpliwych nie należę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qwertix 31.01.2007 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 heh ja tez bym chcial w tym roku miec surowy zamkniety (minimum), a przy odrobinie szczescia skonczyc Wszystko zalezy od tego jak szybko uda sie zalatwic wszystkie pozwolenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Agira 31.01.2007 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Stycznia 2007 Śliczne grzybki. Jadalne tez macie w lesie obok działki? Co do gruzu to dajcie może ogłoszenie w anonsach. My ziemię do wyrównania załatwialiśmy chyba od sąsiada. Możecie popytać jeszcze w firmach które robią drogi (ale to już odpłatnie). Ekipę do stanu surowego mamy a udało nam się ją zaklepać przez naszego kierownika budowy. Cenowo atrakcyjni więc się nie zastanawialiśmy Pozdrawiam wszystkich i oby zima w tym roku wcześniej się skończyła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1_74 01.02.2007 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ale dosyć tego zdjęciowania..na razie... ponawiam pytanie do Państwa.. muszę nawieźć ziemi..dooooozoooooo ziemi mi potrzeba. nic nie wiem w temacie.. 1. gdzie szukać. gdzie pukać.. 2. czy płaci się za transport..jeśli tak to ile ? 3. gruzem także nie pogardzę 4. może teraz martwy sezon jest ale ja wole być przygotowany..bo niewiedza mnie męczy z góry dziękuje m Cześć wam. Też będę szukal ziemi na podniesienie dzialki ale troche puźniej najpierw muszę ja odrolnić. Mam numertelefonu do gościa, który przywozil ziemię dla moich sasiadów nie wiem czy napewno dalej się tym para ale warto spróbować. 602482734. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1_74 01.02.2007 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ale dosyć tego zdjęciowania..na razie... ponawiam pytanie do Państwa.. muszę nawieźć ziemi..dooooozoooooo ziemi mi potrzeba. nic nie wiem w temacie.. 1. gdzie szukać. gdzie pukać.. 2. czy płaci się za transport..jeśli tak to ile ? 3. gruzem także nie pogardzę 4. może teraz martwy sezon jest ale ja wole być przygotowany..bo niewiedza mnie męczy z góry dziękuje m W tamtym roku wywrotka kilkutonowa ziemi u tego gościa kosztowala 50 zl, nie wiem jak jest teraz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mario1_74 01.02.2007 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 Mam pytanko do wszystkich. Czy ktoś odważyl się budować jednowarstwówkę. Bo ja w przyszlosci planuję z 36,5 lub 40 YTONGA budowac bez docieplenia. Kalkulacje sa bardzo korzystne mimo ,że jest to droższy material ale ogladalem wiele domów i rozmawialem z wlascicielami naprawdę chwalili sobie. Budujac na klej jest o wiele szybciej i latwiej. W dobie dzisiejszych problemów z ekipami budowlanymi do takiej roboty znajdzie się dużo szybciej i napewno jak sie pokaze takiej ekipie,że się czlowiek zna na procesie budowy z takiego materialu to mozna wynegocjować dużooooooooo nizsza cenę za robociznę nawet do 30%. Ponadto do takiej budowy wystarczy murarz z pomocnikiem. Nie traci sie kasy i czasu na docieplanie - duża oszczędność. No i mostki termiczne dużo mniejsze 2-3 mm. Rozmawialem z jednum z wlascicieli, który pobudowal 190 m2 z Ytonga sam majster tylko kilka godzin dziennie nadzorowal. Ale facet byl dumny z tego co zrobil. Widzialem stan surowy tego domku naprrrrawde super robota. Fakt wlasciciel stawial sciany 6 tygodni, ale mówil jak postawil to z radosci uwalil się - też sam. Jak mi opowiada to na poczatku kazdy pustak mierzyl. Koszt robocizny w stanie surowym wyniósl go 1000 zl to chyba tanio. Pozatym z Ytonga sciany sa pardzo proste i gladki że wystarczy 5 mm tynk. Jest jeszcze kilka zalet. O wadach oprócz ceny materialu to nie wiele slyszalem jakby ktoś budowal w taki sposób jak opisaem to prosze o posta. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KasiaMichał 01.02.2007 10:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2007 ale dosyć tego zdjęciowania..na razie... ponawiam pytanie do Państwa.. muszę nawieźć ziemi..dooooozoooooo ziemi mi potrzeba. nic nie wiem w temacie.. 1. gdzie szukać. gdzie pukać.. 2. czy płaci się za transport..jeśli tak to ile ? 3. gruzem także nie pogardzę 4. może teraz martwy sezon jest ale ja wole być przygotowany..bo niewiedza mnie męczy z góry dziękuje m W tamtym roku wywrotka kilkutonowa ziemi u tego gościa kosztowala 50 zl, nie wiem jak jest teraz. Mario.. wielkie dzięki. zadzwoniłem. usłyszałem konkrety. i to jest to co tygrysy looobiom najbardziej...byle do wiosny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts