pieerfoufou1 04.12.2005 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 PROSZE O JAKIES NAMIARY DZIEKUJE Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieerfoufou1 04.12.2005 20:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2005 chce wybudowac dom wedlug projektu PIASEK PUSTYNI czy to dobry pomysl moze Wy mi pomozecie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 07.12.2005 10:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 czy to ten projekt: http://www.projekty.ign.com.pl/projekt.php?id=156&opcja=opis&nazwa_projektu=PIASEK%20PUSTYNI ??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieerfoufou1 07.12.2005 20:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2005 no i my go chcemy budowac w poniedzialek chcialbym kupic ten projekt dla nas jest idealny mozesz cos wiecej powiedziec o nim a odkupic projekt sie da czy nie Normalnie spadles mi z nieba Pozdrawiam i do uslyszenia mam nadzieje Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rom 08.12.2005 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 Witam Nie buduje tego domu, jestem w trakcie budowy innego ale chętnie podzielę sie mooimi spostrzeżeniami na temat tego domku. Myśle, żę do tanich on nie należy.Masz jakis kosztorys na ten domek? Dach nie jest najprostrzy i pewnie troche będzie kosztował. Garaż ma w bryle co według mnie jest plusem. Bardzo podobają mi się okna z salonu na taras. Salon będzie fajnie doświetlony i będzie można z niego obserwowac ogród Troche wielka jest kuchnia ale za to ma fajną spiżarkę. Fajne są centralnie ustawione schody. Jakby zrobić jakieś ładne drewniane to na pewno dodadzą temu domowi wiele uroku. minusem wg. mnie jest zbyt małe pomieszczenie gospodarcze i zbyt mała łazienka na parterze. Fajnie by było w takiej łazeince mieć wanne To moje takie pierwsze spostrzeżenia na gorąco. Napisz jakie zmiany planujecie robiąc adaptację. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieerfoufou1 08.12.2005 14:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Grudnia 2005 schody beda murowane a kominek przesuniety do rogu zeby lepiej doprowadzic ogrzewanie kominkowe i tyle reszta ok martwi mnie ten dach jaki jest koszt ile drozszy o dwuspadowego(my mamy wlasne drzewo) a dach z czego robisz ? pozdrawian i do uslyszenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariozdr 03.01.2006 06:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Ja buduję ten dom w wersji ze ścianą kolankowa o wysokości 80 cm. Właśnie kończę kłaść dachówkę i za chwilę będziemy osadzać okna połaciowe i okna na dole. Także o kosztach mogę już co nieco powiedzieć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariozdr 03.01.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Stycznia 2006 Co do kosztów dachu (materiały) brutto : 1. Więźba dachowa - 7000 zł 2. Łaty , kontrłaty - 1735 zł 3. Dachówka cementowa( CISAR Romańska Braas -Grafit) - 10 410 ,95 zł 4. Pozostałe elementy dachu (Braas) min.Figaroll,wakaflex,divoroll Pro , kosze , kominek wentylacyjny , grzebienie okapu etc. - jednym słowem wszystkie pozostałe elementy - 7505,98 zł 5. Rynny Kanion (grafit) z pasem nadrynnowym 3044 zł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pieerfoufou1 04.01.2006 14:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 ja dopiero kupuje projekt ale napewno ten CZY MOZESZ MI PODAC TELEFON LUB GG A TAK NA MARGINESIE KOSZT CALEGO DOMU W STANIE SUROWYM TO NA ILE SZACUJESZ Z GORY DZIEKUJE I CZEKAM NA ODPOWIEDZ. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariozdr 04.01.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Stycznia 2006 Namiary podałem CI w mailu. Jakby co chętnie podzielę się doświadczeniami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Orzelski 13.03.2006 16:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Nie wiem co wybrać, aczkolwiek skłaniam się do Piasku Pustytni?- czy jest moze ktoś kto buduje wg tych projektów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e.kala 13.03.2006 16:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 Wstaw linki do projektów to może ktoś ci pomoże w wyborze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Orzelski 13.03.2006 16:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2006 http://www.krajobrazy.com.pl/index.php?strona=domek&nazwa=PIASEK_PUSTYNI http://www.dominanta.pl/projektowanie_domow_projekt_domu_gucio2.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 14.03.2006 18:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2006 no stało sie.. wkońcu... tyle sie napisałem i narozmawiałem z panią projektant z dominaty.. chodzi o to że gucio II to chyba nowy projekt... ja jak szukałem.. ok. 2 miesiace temu to był tylko w wersji pierwszej czyli mniejszej.. ..kontynując.. chciałem aby w dominacie mi przerobili ten pierwszy projekt.. zrobili pomieszczenie gosp... powiększyli itd. no nie udało sie.. ichyba ktoś poszedł po rozum do głowy i zrobił nowy projekt.. tyle że ja już sam go przerobiłem.. tak że p. Pawle.. ja zdecydowałem sie na gucia... i nic inngo go u mnie nie pobiło... patrząc na piasek pustyni.. chyba będzie droższy w wykonaniu.. cóż a mój gucio ... -powiększyłem o metr na szer. i dł. -obniżyłem salon o dwa schodki.. -zrobiłem pomieszczenie gosp. -podpiwniczyłem sypialnie i pom. gosp. i wyszedł.. prawie gucio II tylko że pom. gosp. uzyskałem z poszerzenia a nie wysunięcia garażu.. tak aby bryła nie straciła wyglądu (jeden filar) zaczynam na wiosnę... p.s. może przesłać foto projektu.. pozdr. gg 3964984 tylko że pomieszcze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Orzelski 16.03.2006 13:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 To ile tam teraz metrów będzie - bo chyba sporoCzy kalkulowałeś koszt stanu surowego zamkniętegoGdzie budujesz - ja jestem z RadomiaNa GG możemy porozmawiać w weekendCzy dużą masz działkę pozdrPaweł Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ejuniorpl 16.03.2006 16:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Piasek Pustyni jest ok. Ale proszę zobacz jeszcze taki domek jak z załącznika. Wyraź swoją opinię. http://www.domoweklimaty.pl/index.php?id=4&hid=1352 [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Paweł Orzelski 16.03.2006 17:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Marca 2006 Podobny do moich projektówProponuje podnieść ściankę kolankową - za duża róznica między powierzchnią po podłodze a pow. użytkową, brakuje mi również spiżarki w kuchni a to bardzo fajna sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Świerzak 18.03.2006 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2006 no metrów urzytkowych to nie bedzie tak dużo... w pierwotnej wersji "gucio" miał 119m 2z garażem czyli ok 100 mieszkalnie..... z tego 70 m2 na dole.. ja zmieniłem projekt i kazałem dodać po 1 metrze z dwóch stron domu , oraz metr wysunąć garaż... i tak po przeróbkach.. salon sie powiekszył o ok 8m2.. sypialnia bez zmian.. powstało za to pomieszczenie gops. pomiedzy garażem a łazienka.. teraz w sumie będzie ok. 140 m2 z tego 120 mieszkalne... wydaje mi sie że to wystarczająco... i nie dużo.. czy kalkulowałem koszt st. zamk..... hmm.. chyba nie będe sie wypowiadał w tej kwestii przed budową... nie chce sie spażyć .. a w kosztach stanu otwartego mam nadzieje zamknąć sie w 70 tyś +/- 5 tys... (stan zero robie sam) fundament lany, piwnica z bloczków betonowych,.. porotherm 30 P+W, płyta monolit, dachówka..(chciałbym ceramiczną).. mam pewne obawy do tzw "wykuszu" w tym projekcie.. bedzie to chyba droga sprawa...ale bardzo efektowna!! jestem z okolic Krakowa... moja działka 9 arów. prostokąt.. mój gg 3964984.. przeważnie niewidoczny.. pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magdula 20.04.2006 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2006 niedlugo zamierzam rozpoczac budowe domu piasek pustyni z pracowni krajobrazy.czy ktos moze mi cos powiedziec na temat tego projektu? chetnie przeczytam wszelkie wypowiedzi na jego temat. super by bylo gdyby odezwal sie ktos kto juz go wybudowal. z gory dziekuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JKJ7 21.04.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Kwietnia 2006 Śliczny domek, ale plany zagospodarowania nie dopuszczały nam tego dachu więć wybraliśmy M05a z Muratora Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts