Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt PIASEK PUSTYNI pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 weeks później...

Nie wiedziałam, że jest taki temat :lol:

Ruszyliśmy z budową Piasku Pustyni 2, zrobilismy trochę przeróbek w projekcie, bo niesty był za szeroki na nasza działkę. U nas na parterze nie będzie sypialni z łazienką, komin przesuniety do schodów, w salonie okna do podłogi ze szprosami ramkowymi. DachówkaCREATON KERA-PFANNE miedziana anglobowana. Ktos pisał, że duza kuchnia?? Moim zdaniem mała ma 14,4 m2. Drzwi do łazienki na dole będą z przedsionka, tym sposobem zmiesci sie brodzik. Schody drewniane ażurowe.

Jesteśmy na etapie muru na parterze, w sobote może uda się zastropić.

Pozdrawiam wszystkich Pustyniowców.

• 4 weeks później...

Nie miałem głowy bo wykończeniówka nas wykańczała. Ale już jest ok.

Własnie dzisiaj kończą montaz kuchni i schodów!!! 23 czerwiec przeprowadzka.W między czasie ułożenie podjazdu i chodnika z kostki granitowej, wrzesień trawka, na wiosnę wstawienie przęseł stalowych między klinkier. Zdjęcia zrzucę w domu na płytę i w poniedziałek prześlę na prv. ( niestety w starym mieszkaniu nie mam już internetu).

Jesteśmy zadowoleni z domu - jest taki ... w sam raz.

Wybudowaliśmyu wersję ze ścianką kolankową 80 cm.

Zmiany : filary proste , zamiast okrągłego okienka w małej łazience prostokątne okienko z luksferów, brak wiatrołapu - od razu otwarta przestrzeń.Zlewozmywak przesunięty pod okno w kuchni, zrezygnowaliśmy ze zlewu w kotłowni

Uwaga : kibelek w łazience na górze przy skoscie się nie zmieści !! musieliśmy przesuwać na przeciwległą ścianę.Grzejniki drabinkowe proponowane w projekcie mają montrualne wyzmiary - polecam rozważyć mniejsze - zwłaszcza jeśli ktoś ma podłogówki w łazienkach.

my tez bedziemy budowac ta wersje. rowniez zamieszamy zastapic male okragle okienko, prostokatnym. chcemy powiekszyc spizarke kolo kuchni kosztem garderoby(zostawiamy tylko mala wneke na garderobe) i jesli sie uda chcemy przeniesc pralnie do tej spizarki. dzieki temu pomniejszymy kotlownie a na to konto zrbimy szafe wnekowa w sypialni. ufff tyle wymysliam ja. moja poloweczka najlepiej zostawilaby wszystko jak jest. ale kobietki chyba juz takie sa, ze lubia troche namieszac.

mam tylko nadzieje, ze w praktyce nie bedzie problemu, bo w projekcie przesunac kilka scianek jest latwo.. :D dzieki za rade z tym kibelkiem. dobrze wiedziec na przyszlosc. mam nadzieje, ze nie mieliscie innych problemow. jesli cos bylo oprocz tego kibelka i grzejnikow bede wdzieczna za wszelkie uwagi. dzieki :)

z niecierpliwoscia czekam na zdjecia

Nie wiedziałam, że jest taki temat :lol:

Ruszyliśmy z budową Piasku Pustyni 2...

Cześć!

Czym Piasek Pustyni 2 różni się od projektu podstawowego? Bardzo mi

się podoba Piasek Pustyni, ale brakuje mi w nim drugiego stanowiska

w garażu. Nie wiedzialam, że jest wiecej wersji. Gdzie można ją znależć?

A może ktoś wie, czy architekt, pan Tomasz Włodarczyk, ma autorską

stronę internetową?

Pozdrawiam,

początkująca :oops: Asia