Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

projekt PIASEK PUSTYNI pracownia KRAJOBRAZY

Recommended Posts

• Odpowiedzi 138
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

mariozdr ogladalam zdjecia i musze ci pogratulowac. bardzo ladny domek :lol: zreszta gratuluje nam wszystkim, ktorzy wybrali ten projekt :D .duzo przestrzeni a to mi sie bardzo podoba. schody rowniez zrobily na mnie wrazenie. a i to okno z wc bardzo fajne rozwiazanie. nie moge sie doczekac kiedy my zaczniemy.

pozdrawiam wszystkich budujacych piasek pustyni!!!

• 1 month później...
  • 1 month później...

Witam wszystkich

jestem jeszcze na etapie wybierania projektu, ale na 99,9% to będzie PIASEK PUSTYNI a w związku z tym mam pytanko do tych szcęśliwców, którzy mają już budowę za sobą (albo prawie) - co Byście w tym projekcie zmienili żeby było jeszcze lepiej ? bo ja mam w planie powiększenie salonu i pomieszczenia gosp. kosztem pokoju na dole, ale nie do końca wiem czy to będzie dobry pomysł

Pozdrowienia z Wrocławia :]

Witam wszystkich

jestem jeszcze na etapie wybierania projektu, ale na 99,9% to będzie PIASEK PUSTYNI a w związku z tym mam pytanko do tych szcęśliwców, którzy mają już budowę za sobą (albo prawie) - co Byście w tym projekcie zmienili żeby było jeszcze lepiej ? bo ja mam w planie powiększenie salonu i pomieszczenia gosp. kosztem pokoju na dole, ale nie do końca wiem czy to będzie dobry pomysł

Pozdrowienia z Wrocławia :]

Budując jeszcze raz, poza zmianami jakie wprowadziliśmy( wejscie do łazienki z wiatrołapu, przesunięcie komina,rezygnacja z sypialni dolnej=duzy salon, rezygnacja z łazienki przy sypialni- powiększenie kotłowni okno balkonowe z wyjsciem na taras zamiast okna do połowy w powiększonym salonie.

Dorzuciłabym następującą zmianę kuchnie zrobiłabym otwartą na salon w miejscu gdzie w projekcie przewidziano sypialnię. Załujemy, że tak nie zrobiliśmy, bo zawsze byłaby wygoda imprezując na tarasie, który powiększyliśmy do 50m2 mieć blisko do kuchni.

dzięki za zainteresowanie :]

ja mam w planach narazie takie zmiany :

http://i6.photobucket.com/albums/y236/wadi9/Piasek.jpg

ale zastanawiam się czy nie przesadziłem troche z rozmiarami pomieszczenia gospodarczego, a tak przy okazji masz może jakieś fotki swojego domu, albo jakiś szkic z tymi zmianami ?

witam!

mam pytanie do osob ktore maja za soba etap rozmieszczenia pomieszczen w piasku pustyni.chcialabym powiekszyc spizarke kolo kuchni kosztem garderoby, ktora znajduje sie w holu. nastepnie te spizarke przeksztalcic w pralnie. uwazacie, ze bedzie wystarczajaco miejsca? czy dac sobie spokoj i zostawic tak jak jest w projekcie? nie podoba mi sie tylko to ze musialabym przechodzic przez garaz do pralni. z gory dziekuje za wszelkie sugestie. :)

i jeszcze jedno : dlaczego budujacy forumowicze( piasek pustyni )zastepuja skosne kolumny zwyklymi prostymi? osobiscie nic nie widze zlego w tych z projektu. a moze cena jakas nie taka, czy chodzi tylko o gust?

U mnie są takie jak w projekcie, węższe u góry szersze na dole,zreszta jak skończą elewację ( czekaliśmy na tynk, bo zabrakło) to wrzucę fotki. :)

i jeszcze jedno : dlaczego budujacy forumowicze( piasek pustyni )zastepuja skosne kolumny zwyklymi prostymi? osobiscie nic nie widze zlego w tych z projektu. a moze cena jakas nie taka, czy chodzi tylko o gust?

U mnie są takie jak w projekcie, węższe u góry szersze na dole,zreszta jak skończą elewację ( czekaliśmy na tynk, bo zabrakło) to wrzucę fotki. :)

dopiero po twojej odpowiedzi dokladnie przyjrzalam sie kolumnom w twoim domu. faktycznie nie sa proste. ale gapa jestem :oops:

co do tej pralni w kotlowni nie uwazasz, ze przechodzenie przez garaz do niej(szczegolnie z samochodem w nim) moze byc nie wygodne? wydaje mi sie ze garaz do szerokich nie nalezy.

Moim zdaniem przechodzenie przez garaz( wcale nie mały, nie wiem jaki samochód zamierzasz parkować) nie stanowi problemu, zresztą oprócz pralki zmiesci się tam misa pralnicza, suszarka podwieszana i stojąca. Zamierzam tam prasować i tym sposobem rozwiązał się problem miejscem na deskę do prasowania, proszki do prania i inne rzeczy.